Hae
My Project Is Me

Lumeton talvi = Paras talvi

Moikka,

Saattaa olla että olen mielipiteeni kanssa yksin mutta minusta tällainen lumeton talvi on oikeasti ehkä paras talvi. Ensinnäkin liikkuminen lumettomassa maassa on helpompaa kuin korkeissa hangissa ja jos pakkaspäivät ja sadesäät eivät vuorottelisi, ei liikkuminen olisi edes liukasta.

kuva 1(23)

kuva 3(15)

kuva 5(9)

Toisekseen, lumettomuus on yleensä merkki hieman lämpimämmästä säästä kamalien tulipalopakkasten sijaan. Tämä mahdollistaa myös sen että vaatevalinnat voi tehdä lähes oman fiiliksen mukaan sen sijaan että sää ohjaisi kohti tietynlaisia valintoja.

kuva 1(24)

kuva 2(23)

kuva 4(11)

Sitä paitsi, kyllä se talvi lumisateineen sieltä vielä ehtii tulemaan moneen kertaan ennen kesää. Nautitaan siis ihan hyvällä mielellä lumettomuudesta niin kauan kuin sitä vain sattuu riittämään.

IMG_0207

IMG_5655

IMG_3171 (2)

Ja tällaisessa talvessa on kohtuus kaukana, Ei kiitos

14 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Työmatkapyöräilijä minussa peukuttaa, laskettelija taas ei. Lapsetkin kaipaa lunta ja onhan sillon niin paljon kauniimpaa/ valosampaa ulkona. Sellanen 25 senttiä olis kiva, ei tarttis ihan niin paljoa kun oliko kaks kolme vuotta sitten. Ja jouluksi lunta ihan ehdottomasti. Onneksi itse olemme mökillä ja siellä lunta. Ihan kipasta ulkosaunaan ja tietysti saunasta juosta ulos hankeen pyörimään.

 2. ninni kirjoitti:

  Kyllä juokseminen tuolla loska/jää alustalla on todella syvältä. Talvijuoksijana kaipaan lunta lenkkarin alle narisemaan. Myös hiihtäminen olis asteenverran helpompaa lumella..talvellahan kuuluu hiihtää niin maan **eesti!

  • jennie kirjoitti:

   Eikait hiihtämiseen lunta tarvita :X Pitäisikö hankkia joku talviharrastus niin että lumisuuesta osaisi nauttia?

 3. saara kirjoitti:

  Mikä lumeton keli… täällä pohojosemmassa oulun seudulla on tullu lunta eilisen ja tän päivän aikana 15cm

  • jennie kirjoitti:

   😀 😀 Et ehkä usko mutta heti kun tämän kirjoitin niin johan alkoi lumisade täälläkin 😀 😀

 4. Roosa kirjoitti:

  Meillä täällä Joensuussa päin on kyllä lunta ja olen siitä ihan iloinen. Tekee päivät valoisammaksi ja lumisateella katulamppujen valossa on minusta aivan ihanaa lähteä lenkille. =) Tosin paukkupakkasista en tykkää ja tällaiset leudot kelit ovat siitä hyviä, että ei käy liikunta ulkona vielä henkeen, kun omat keuhkot ei tuota kylmää paljoa siedä. Ilman lunta on mielestäni liian syksyinen keli, enkä ole oikeastaan näitä ”väli-ilmasto” -ihmisiä; tykkään talvesta tai kesästä, en niinkään välimuodoista. 😉

  Mielipideasioista ei tosin voi kiistellä. =) Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta sinulle! <3

  • jennie kirjoitti:

   Ihanaa joulunodotusta myös sinulle <3 Ja jahka sitä lunta saadaan eteläänkin, niin kyllä minäkin ehkä salaa toivon että se myös pyssyy koska vielä ikävämpää kuin jatkuva sade on loskasää.

 5. Ulla kirjoitti:

  Kyllä tämä työmatkapyöräilijä nauttii lumettomuudeta 😀 , mutta juoksulenkeillä olisi mukavempi kun olisi pikkusen lunta . Olisi valoisampaakin. Eli taas tullaa tähän, että kaikessa on hyvät ja huonot puolet 🙂 . Tosiaan, ei mitään metri tolkulla sitä lunta tarvita ..

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se on, että puolensa tosiaan on kaikessa – enkä minäkään sinänsä pistäisi pahitteeksi pientä valoa tämän kaiken pimeyden keskellä mutta.. 😀

 6. Linda kirjoitti:

  Tämä työmatkapyöräilijä ja aktiivijuoksija nauttii lumettomuudesta ja pakkasten puutteesta :)) No onhan se pakkautunut lumipohjakin ihana juoksualusta, mutta harvinaista on että olisi juuri niin optimaalinen lumitilanne.

  Harmi vaan että lupaavat eteläänkin kovia pakkasia ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

  • jennie kirjoitti:

   Ja kuinka ollakaan heti kun tästä kirojoitin niin maa saatiin ainakin meidän ikkunan takaa valkoiseksi 😀

 7. M kirjoitti:

  Minä kaipaan lunta! Ensinnäkin jo sen takia että nyt on satanut vettä noin joka toinen päivä ja koska mulla on kaksi koiraa joudun lenkkeilemään myös vesisateilla, en tykkää vesisateesta yhtään! Ja just sen märkyyden takia koirista tulee hirveästi kuraa sisälle kun tarttuu kaikki hiekat märkiin karvoihin.
  Lumi ei ole niin märkää ja toiseksi se tuo valoisuuttaa muuten niin pimeään ja synkään ulkoilmaan.

  • jennie kirjoitti:

   Totta, koiraihmisiä en tullut ajatelleeksikaan ja siinä myönnyn kyllä lumisuuden puoleen. Eikä senpuoliin, en itsekään ole välittänyt tästä jatkuvasta sateesta mutta taas toisaalta mieluummin se kuin metritolkulla lunta (jota varmasti ehditään vielä saamaan).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.