Hae
My Project Is Me

Päivän luku: 71,8kg

Tänään puhun puhtaasti painosta – siitä yhdestä aspektista, jolla mitata menestystä tavoitellessaan omaa unelmavartaloa. Otsikossa mainittu 71,8kg on tämän päivän osoittama vaakalukema kun aamusta viikkopunnitusta varten sille nousin. Pudotusta kahden viikon takaiseen on siis yhteensä 1,2kg ja se koostuu nesteestä, rasvasta ja lihaksesta. Se että missä suhteessa näitä kolmea katoaa, on kiinni melko pitkälti siitä, miten pudotusurakkaa toteuttaa. Nyrkkisääntönä on että mitä maltillisempi matka, sitä parempi lopputulos.

punnitus

Itse olen enemmän kuin onnellinen saavuttamastani lukemasta. Kotona, siinä kaikista tutuimmassa ympäristössä painonpudottaminen on yleisesti ottaen helpointa. Kotona on tietyt rutiinit, tavat ja asiat; Sitä tietää missä mikin on ja voi vaikuttaa asioihin yleensä aika vahvasti. Kun kotoa siirtyy muualle, vaaditaan joustokykyä – sitä samaa kykyä jota tarvitaan nimenomaan painonhallinnassa, jotta tavoitteelliset tulokset on saavutettu, pysyvät. Laihduttaminen itsessään ei siis ole mikään kuuri vaan ajanjakso, jonka aikana opetellaan uusia toimintamalleja niiden entisten lihottaneiden tilalle. Ajatuksiani laihduttamisesta kirjoitinkin tarkemmin täällä.

Päästyäni hyvään alkuun, otin riskin ja pakkasin tavarani sekä lähdin mökille. Tiesin etten pääsisi mökillä samaan tapaan urheilemaan kuin olisin päässyt kotona; Tiesin että grillimahdollisuuden myötä antautuisin myös grillijuustoille ja makkaroille mutta tiesin myös sen että voisin tehdä tietoisia valintoja näiden harvinaisempien herkkujen lomassa. Koska tämä painonpudotusprojektini ei ole mikään pikajuoksu tarkalla loppupäivämäärällä, ei minusta ole mitään mieltä lähteä lomailemaan tiukkapipoisella asenteella. Se mistä pidin huolta, oli riittävä vedenjuonti, tasainen ateriarytmi ja paljon kasviksia pääaterioilla. Ja kuten huomaatte, tämä tuotti tulosta sillä painoni laski makkaransyönnistä huolimatta. En tietenkään kannusta ketään painonsa kanssa kamppailevaa antautumaan kaikille houkutuksille mutta sopiva rentous saattaa tuottaa pidemmän päälle ihan yhtä hyviä, ellei parempiakin, tuloksia kuin tarkka lista sallituista nautinnoista

Huomioiden kaiken tämän olen enemmän kuin tyytyväinen tämän aamun mittaustuloksiin. Vaaka ja sen ilmoittamat kilolukemat ovat kuitenkin vain yksi mittaustapa ja mitä vähemmän muokattavaa vartalossa on, sitä vähemmän vaakalukemilla on merkitystä. Jossain vaiheessa se maaginen luku ei ehkä enää muutukaan viikoittain mutta se ei tarkoita etteikö muutosta tapahtuisi ja tämän vuoksi mittaan muutosta myös senteissä ja kehityskuvissa kuukausittain.  En välttämättä tule jakamaan laihdutusmatkaani ihan viikkotasolla mutta vähintäänkin kuukausittain.

vaaka

5 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Vau !! tuohan on hieno tahti … jos reilu kilo tippuu parissa viikossa 🙂 ,,, hienoa !!! Tuo jos mikä lisää motivaatiota , eikös ?

 2. Nina kirjoitti:

  Jännä miten mökillä tulee aina syötyä huonommin ja epäterveellisemmin kuin kotona! Ja kun palaa mökiltä kotiin niin pari päivää jatkuu sama syöminen koska koti jääkaappi on tyhjä… 😀
  Tsemppiä! Noin hyvällä aloituksella ei voi kuin onnistua! 🙂

 3. Aino kirjoitti:

  Huippu tahti! Mieletön alotus, isot tsempit täältä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitti Aino, mulla on ittellänikin ihan huippufiilikset tästä jutusta ja vahva luotto omaan onnistumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *