Hae
My Project Is Me

Soudetaan saareen..

Moi,

Helsinkiä ei välttämättä tarvitse soutaa pakoon edes Hankoon saakka, vaan paljon lyhyemmälläkin matkalla voi löytää oman lomakeitaan. Minä suunnistin eilen ensimmäistä kertaa Mustasareen ja yllätyin positiivisesti. Saareen pääsee lautalla, joka lähtee Taivallahden satamasta, eli Hietsun Töölönpuoleisesta päästä. Matka lautalla on lyhyt, ehkä joku 10min ja perillä odottaa uimarannan lisäksi ehkä Suomen suurimmat korvapuustit.

IMG_8448

IMG_8453

IMG_8555

IMG_8469

IMG_8482

Lapsien kanssa reissaaville tarjolla on saaren puolesta myös rantaleluja sekä ihan mukava leikkipaikka. Lisäksi lapsia viihdyttävät lampaat ja muutamat muut eläimet. Jos saarelle pitäisi antaa jokin erityismaininta niin kiitosta saa ehdottomasti kahvilan hintataso, jossa tuo mainittu jättipulla maksaa siis 2€. Pullan seurana juodaan pillimehu tai maito 0,50€ tai kahvikuppi santsauksella 2,50€. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on niinkin yksinkertainen asia kuin wc:t, joita kerrankin on riittävästi. En tiedä onko muut huomanneet että vessoja tuntuu löytyvän melko kitsaasti silloin kun niitä tarvittaisiin. Ja jos sellainen sattuukin löytymään niin se maksaa ja minusta tämä vain on ihan huutava vääryys. Siksi vessa-asia ansaitsee tässä tapauksessa ihan erityismaininnan. Oma päiväni, tai iltapäivä, sujui melkoisen mukavissa ja rauhallisissa merkeissä enkä voi kuin olla iloinen huomatessani että tällaisia pieniä piristäviä päiväreissukohteita löytyy näinkin läheltä ja helposti.

kuva 2(53)

kuva 3(38)

kuva 1(53)

IMG_8480

IMG_8472

IMG_8494

IMG_8495

IMG_8497

IMG_8491

3 kommenttia

 1. Eikku kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, en ollut tuosta paikasta ikinä kuullutkaan! Ensi viikolle on nyt ohjelmassa käydä tuolla siskonpojan kanssa, kun loma alkaa. Mahtuuko siihen lauttaan hyvin rattaiden kanssa?

  • jennie kirjoitti:

   Minä olin kuyullut mutten tosiaankaan käynyt, ja jo melkein pullan takia kannattaa lähteä 😉

   Lautalle pääsi rattaiden kanssa hyvin ja tilaa oli useammallekin ratasmatkustajalle. Kannattaa tutkia lautta aikataulut netistä ennakkoon niin ei joudu osottelemaan kuten minä. Googlettamalla Mustasaari ne taitavat löytyä. Niin ja matka on 4€ edestakaisin aikuiselta (alle 10-vuotiaat matkustaa veloituksetta) ja maksuna käteinen.

   • Eikku kirjoitti:

    Jes, kiitos! Ihanaa säätäkin on ennusteltu, joten tästä tulee varmasti ihana kesäretki :). 2-vuotias odottaa jo Muumilaivan uittamista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.