Hae
My Project Is Me

Lomalukemista

Moi,


Varauduin lomaviikon lepohetkiin muutamalla kirjalla, joista toisen sain luettua kokonaan ja toisen osittain. ihan perinteisistä höpöhöpö-teksteistä ei ollut kuitenkaan kyse vaan lainasin kirjastosta Michael Pollanin teoksen Oikean ruoan puolesta sekä verkkolaihdutusryhmä Keventäjien Keventäjän kirjan.

Pollanin teos oli minulle tuttu Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjan useista viittauksista ja aloitinkin lukemisen tästä kirjasta. Vaihdoin kuitenkin hieman keveämpään tekstiin ja loppujen lopuksi se lukemani tuotos oli tuo Keventäjän kirja. Pollan on minulla edelleen kesken eikä ehkä ole ihan täyttänyt odotuksiani. Sama kävi aikanaan paljon kehutun Mats-Eric Nilssonin teosten kanssa.

Keventäjän kirja oli kuitenkin yllättäen pirteä ja innoittava tapaus. Odotuksia ei juurikaan ollut, joten myös se saattaa vaikuttaa mielipiteeseen. Mitään uutta ja maata mullistavaa tietoa ei tuotos kuitenkaan tarjonnut mutta sen anti oli jotain paljon parempaa.  Siellä täällä oli muutamia mahtavia ajattelemisen aihetta sekä motivaatiota ja uskoa siihen että jokaisella meistä on mahdollisuus onnistua terveys- ja painonpudotusprojekteissa.

Yksi mieleenpainuvimmista esimerkeistä oli seuraava: ”Kaiken liikunnan kauan sitten jättänyt Laura lähtee hölkkäämään 2,5km pururadalle, mutta jo 30 metrin jälkeen puuskutus pakottaa hänet pysähtymään ja jatkamaan kävellen. Lopulta hän kävelee lenkin kahteen kertaan niin reippaaseen tahtiin kuin jaksaa, muiden hölkkääjien painaltaessa ohi. Onko Laura saavuttanut jotain vai epäonnistunut jonkin saavuttamisessa?”.

Samantyyppisiä tsemppaavia, hieman psykologisia tekstejä oli kirjassa paljon sekä tietysti perusfaktaa ravinnosta, liikunnasta ja keventämisestä elämäntapana, jossa tavoitteesta syntyy toimintamalli ja toimintamallista tavoite. ”Muutoksessa on tärkeintä päästä alkuun. Ensimmäinen askel ei takaa perillepääsyä, mutta ilman sitä ei tapahdu ikinä mitään”.

16 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  Toi kuulostaa ihan älyttömän mielenkiiltoiselta toi Keventäjät-kirja! Just nimenomaan noiden psykologisten juttujen vuoks! Hyvä vinkki! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tuo yllätti itsenikin ihan täysin. Tosin nyt varmaan kun moista kehua kirjalle annoin niin odotukset kasvoivat ja toivotaan että samaa pirteyttä ja ajattelumaailman avartumista on luvassa myös muille lukijoille 😀

 2. Anonymous kirjoitti:

  Hei, Kiitos mahtavasta blogista, olen tässä viimeisen kuukauden aikana muuttunut satunnaisesta selailijasta vakkarilukijaksi. Kiitos että jaksat levittää positiivista energiaasi meille muillekin! Halusin linkittää sinulle tämän linkin (jos nyt et jostain syystä olisi sitä nähnyt), joten piti ensin esittäytyä :)http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2012062615760247_lh.shtml-M

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa että seurattavaa on löytynyt ja toivotaan että löytyy jatkossakin 🙂 En ollut muuten huomannut tuota IL:n juttua ennen tätä sinun linkkiäsi ja oletinkin ensin löytäväni sinun tiedot sieltä takaa – yllätys oli siis melkoinen!

  • Eve kirjoitti:

   oi kuinka magee juttu, että sinusta on kirjoitettu IL:n! 🙂 Tosi motivoivaa varmasti muillekin. Ja tuo kirja vaikuttaa kanssa tosi mielenkiintoselta, vaikken yleensä kauheasti kiinnostu tuommoisista.

 3. Anonymous kirjoitti:

  ONNEKS OLKOON!! Pääsit iltalehteen. Vähänkö huippua<3

  • jennie kirjoitti:

   Aika hurjalta se itsestä tuntuu, en ole itseasiassa vielä edes ”uskaltanut” artikkelia edes lukea. Kiitos kuitenkin kaikkien aktiivisten ja positiivisten kommenttien uskaltauduin moiseen yleensä ryhtyä – kiitos siis 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  ONNEA Täältä myös! Huomasin kans et olit päässyt iltalehteen! JEi! Huippua! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Heh, kiitos. On jotenkin todella vaikea edes ymmärtää koko asiaa tällä hetkellä. Ihan hassu tunne 🙂

 5. *A* kirjoitti:

  Onnittelut il jutustasi! Varmasti saat lisää lukijoita!Itse myös pitkään lukenut ja toiveena olisi aikalailla samanmoinen muutos 😀 Kiitos tästä blogista!

 6. Noora kirjoitti:

  Näin juttusi iltalehden sivuilla. Oot sie kyllä huikea likka! 🙂 Vaikka oon tätä blogia siis aikaisemminkin lukenu ja kommentoinutkin. Totean sen nyt vielä uudelleen. Respect! 😉

 7. Miru kirjoitti:

  Yksinkertaisesti: RESPECT! 😉

 8. Anonymous kirjoitti:

  Heips! Olen jo jonkin aikaa lukenut sun blogia ja tykkään. Itsellä kaksi raskautta takana ja nyt on aika päästä takaisin siihen missä ennen raskauksia olin. Itsekkin olen nyt lukenut liikunnasta ja ruokavaliosta kirjallisuutta. Tuli tuossa mieleen, että mikäli ei ole vielä tuttu kirja niin suosittelisin lääkäriJan Sundellin kirjaa Hanki lihasta polta rasvaa. Ihan mielenkiintoinen. Voi olla et on jo tuttu kirja sulle tai joku jo suositellut….. T. Piia

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Piia vinkistä, tähän en olekaan ennen törmännyt eli ehdottomasti korvan taakse. Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.