Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Dieettitulokset – 1,4 kadonnutta kiloa

Kaupallinen yhteistyö: MT-Personal Training

Olen niin innoissani etten malta otsikoida postaustani millään muulla tavalla. Olen ollut viikon mukana Suurin Muutos – valmennuksessa ja dieettitulokset puhukoon puolestaan -1,4 kasotettua kiloa. Ja parasta on se että en nyt ole ihan varma olenko edes muuttanut toiminnassani mitään verrattuna siihen, millä paino oli päässyt taas salakavalasti nousemaan.

Paras dieetti on se millä et tiedä olevasi

Totuushan on se että jotain on täytynyt muuttua mutta muutokset ovat olleet niin omaan arkeeni sopivia etten ole huomannut sellaisia edes tehneeni. Yksi muutos on ollut kuitenkin konkreettinen ja se on ollut se, minkä tein jo itsenäisesti edellisellä viikolla: Herkuttelun vähentäminen ja riittävän oikean ruoan syöminen minulle sopivin ateriavälein. Ruokavalinnat ovat koostuneet tavallisista vaihtoehdoista, ei välttämättä edes täysin valmennuksenmukaisista mutta niiden ohjenuoraa noudatellen. Parasta, erityisesti omalle pääkopalle, onkin ehkä ollut se että mikään ei varsinaisesti ole kiellettyä. Tarvittaessa voi syödä täysin ohjeiden mukaan ja opetella samalla tunnistamaan niinsanotut terveelliset valinnat epäterveellisistä tai tiedon ja taidon karttuessa soveltaa valmennusta omaan elämäntyyliin parhaiten sopivaksi. Tästä kaikesta syntyy tunne että ei olisi edes millään dieetillä vaikka todellisuudessa sellaisella kuitenkin on.  Jos kiinnostaa niin yksi viime viikon ruokapäiväkirjoista on nähtävissä Instagram-tililläni @myprojectismeblog

Lue myös postaukseni kun laihduttaminen muuttuu elämäntavaksi

Myös nämä tahmaiset kinuskiletut kuuluivat viime viikon aterialistalle

 

Laihduttajan liikunta

Ruokavalion lisäksi liikunta yhdistetään usein laihdutukseen ja myös tässä valmennuksessa on erilaisia vaihtoehtoja liikkumiseen. Minusta liikunnan ensisijainen tehtävä ei ole kuitenkaan laihduttaa ja muistaakseni tästä on olemassa jopa joitain tutkimuksia kuinka epätehokas laihdutuskeino liikunnan lisääminen on. Liikunta kuluttaa energiaa mutta kulunut energia saa tuntemaan nälkää ja nälkäisenä ihminen syö tai ainakin sen pitäisi syödä. Syömättä jättäminen nimittäin kostautuu aivan varmasti jollain toisella kerralla entistä suurempana ruokahaluna (trust me, kokemusta löytyy!) ja siinä on jo hyvä alku ikävälle kierteelle. Koska liikunta kuluttaa energiaa, antaa se samalla mahdollisuuden syödä vähän enemmän jos asiaa tältä kantilta haluaa ehdottomasti ajatella.

Liikunnasta saattaa kuitenkin olla muita, paljon kausakantoisempia etuja. Liikunta tukee fyysistä terveyttä ja saa mielenkin voimaan pirteämmin ja valoisammin. Itse huomaan myös sen että liikunnan tuoma hyvä olo saa aikaan myös sen että kehoaan ravitsee paremmin ja vettäkin tulee juotua enemmän.

Lue myös postaukseni Miksi liikkua ja urheilla

dieettitulokset, boksihyppy

Dieettitulokset -1,4 kadonnutta kiloa

Ensimmäisen Suurin Muutos -valmennusviikon aikana kadotin siis 1,4kiloa ja yhteensä tämän vuoden aikana kiloja on kadonnut jo 2,2. Jatkossakin painoa tullaan seuraamaan aina näin maanantaisin ja tämän viikon lukema on siis 70,2kg. Jos paino on syksyn aikana salakavalasti taas takaisin ylöspäin hivuttautunut niin näin se näköjään on taas lähtenyt alaspäin ja ehkä tosiaan helpommin kuin koskaan ennen. Tai ainakin kaikista huomaamattomammin.

Kaupallinen yhteistyö: MT-Personal Training

2 kommenttia

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Ja mulla lähti 0,9kg, johon olen erittäin tyytyväinen! Söin kuitenkin koko viikon jumalattoman hyvin ja ihan normaalia ruokaa. Treenimotivaatiokin on taas palannut, urheilu on kivaa ja yritän saada sen taas ns. automaatioksi elämään 🙂 Hyvä tulos sulla!

    • myprojectisme kirjoitti:

      Saat ollakin tyytyväinen! Se on jotenkin hassua, että miten kadonneita kiloja vähättelee mutta jos sama olisi tullut plussaa, niin se koetaan ”maailman lopuksi”. Tämä on samalla se mihin itse haluan oppia taas takaisin, että kuinka pienilä asioilla voi olla iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Ja se on samalla se mistä tässä valmennuksessakin tykkään. Ensi sunnuntaipunnitusta odotellessa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.