Hae
My Project Is Me

Herkuttele ja hoikistu

Moikka,

Koska eilen tuli jokunenkin kysymys ohimennen mainitusta Proteiini-puddingista niin ajattelin kertoa niistä ihan isommankin yleisön edessä. Minulla on nyt ollut käytössä Fastin uusimmat maut eli mansikka-valkosuklaa sekä mustikka-vanilija, joista mustikkainen esiintyi eilen kuvissakin.

IMG_7317 (683x1024)

Koostumukseltaan nämä ovat kiinteydyttyään vanukasmaisia eli melkolailla ilmavia ja kuitenkin lusikoitavia. Kiinteyteen toki vaikuttaa käytetyn maidon määrä ja ensimmäisellä kerralla maitoa lorahtaessa hieman liikaa, oli lopputulos pirtelömäinen (ei paha sekään). Kaikissa puddingeissahan (merkkiin tai makuun katsomatta) on periaattena että jauheseokseen lisätään kylmä maito ja annetaan vetäytyä jonkinaikaa jääkaapissa. Fastille plussaa nopeasta (5min) vetäytymisajasta. Mitä näihin kahteen makuun tulee, ovat ne melkolailla makeita ja mustikka muistuttaa minusta maultaan aivan Kalevin mustikkavalkosuklaata (tiedättehän sen Virolaisen yltiömakean ihanuuden?). Toimii siis todellahyvin myös makeannälkään!

IMG_7440 (683x1024) IMG_7441 (1024x683)

Paitsi sellaisenaan niin ehdin jo kokeilemaan tuotteen soveltuvuutta juustokakkutyyppiseen ratkaisuun sekä jäätelönä. Näihin tosin käytin mansikkaista koska mansikoita nyt sattui olemaan kaapissa. Juustokakun pohja on tehty hapankorpuista sekä makeutusaineesta digestive-keksien sijaan.

IMG_7459 (683x1024) IMG_7461 (1024x683)

Jäätelö olisi varmasti kuumana hellepäivänä todellista herkkua sillä senverta hyvin upposi jo näin tavallisenakin. Jäätelöön lisäsin vain pilkottuja mansikoita vielä juksevaan pudding-seokseen – Jäätelömuotteihin ja pakkaseen. Vastaisuuden varalle (joka siis tulee tapahtumaan myös mustikoiden kanssa) niin mitä pienempää ”silppua” marjoista saa, sen mukavampi ja maistuvampi syödä. Toimi minusta maultaan ja koostumukseltaan paremmin proteiinijauheen sijaan (jota olen myös kokeillut jäätelönä).

IMG_7464 (1024x683)

Fastin suklaisista versioista ei ole kokemusta mutta vastaavaa tuotetta olen käyttänyt Leaderilta ja hyvää oli sekin (ei oletettavasti yhtä makeaa). Paljon olen tosiaan kuullut kehuja erityisesti Fastin valkosuklaasta, onko joku kokeillut? Onko kovin makeaa? Luulen että jahka nämä kaksi pussia tulee käytettyä niin uutta pussukkaa pukkaa ja ehkä voisin kokeilla myös jotain perinteisempää makua..  (Ja, aiettä, tästä suklaapuddingista ja suklaarouheesta varmaan tulisi melkoinen jäätelö)

Jos karttelee keinotekoisia makeutusaineita ja suosii luomua, ei tämä välttämättä ole se ideaaliratkaisu. Mutta jos on liikkeellä asenteella että nauttii lisäravinteensa hyvällä omatunnolla kaikkine ”myrkkyineen” niin toimii. Proteiiniahan tässä on annoskokoa vasten reilu 20g ja hiiilareita ei juurikaan. Ja kuten mainittu, on maku ainakin minua miellyttänyt.

Ja hei, mainitaan nyt vielä Fastin enkelikisasta samassa yhteydessä, johon ottaisin mielelläni osaa itsekin. Joku onkin ehkä jo huomannut että Fast tarjoaa huiken mahdollisuuden kuvauttaa itsensä ammattilaisten stailaamana enkelinä. Onnekkaalla voittajalla on siis mahdollisuus päästä samaan kastiin muunmuassa Janni Hussin kanssa. Kilpailuun voit osallistua täällä

5 kommenttia

 1. Cathy kirjoitti:

  Kaikki muut paitsi tuo mustikka-vanilja on tullu kokeiltua. Huonoimpia on ne ihan ensimmäisenä markkinoille tulleet.
  Minttusuklaa ja valkosulkaa on tosi nameja, samoin ku tuo mansikka-valkosuklaa. Kunhan nuo pussit loppuu pitänee tuo mustikka-vanilja vielä ostaa. 🙂

  • milla kirjoitti:

   valkosuklaa on mun lempparimaku niistä mitä oon maistanut 🙂 kokeilematta on juurikin nää uudet maut.

 2. Birgitta kirjoitti:

  Oon huomannut itse, että mitä kauemmin jaksaa antaa vanukkaan imeytyä jääkaapissa sitä parempaa ja vanukasmaisempaa siitä tulee. Heti viiden minuutin jälkeen nautittuna maku on vielä aika jauhoinen. Näin ainakin sen creamy caramel-maun kohdalla.

 3. Pia kirjoitti:

  Fastin tuplasuklaa puddingissa oli mun mielestä aika kummallinen sivumaku 😛 Se caramel maistui vanilijallle enneminkin ku millekkään caramellille. Minttusuklaa on paras, itellä on se pussi <3 Mut mä en kyllä noin kalliita tuotteita viitsi ostaa ilman et oon saanut maistaa ekaks, kun sen pitäis olla herkkua ja jos se onki ihan hirveen makusta ni ei kiva. Ite sain mahdollisuuden maistella noita eri makuja, ku kaverilla oli noita 🙂
  Ite aina annan valmistua pari tuntia jääkaapissa niin sillon on kyllä hyvän makuista!

 4. Adelheid kirjoitti:

  Ei vitsi. Se kalevin mustikkavalkosuklaa on mun suurinta herkkua! =) Nyt melkein houkuttaa kokeilla tota vaikka koitankin noita makeutusaineita vältellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.