Hae
My Project Is Me

Hyötyliikunnan lumoissa

Moi,

Takaisin kotona, tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Vaikka en sitten tiedä että onko kyseessä luonteenheikkous mikäli vieraassa ympäristössä on alttiimpi ”oman ruokavalion” ulkopuolisille ärsykkeille. Lainausmerkkejä käytän syystä etten virallisesti ole millään ruokavaliolla tai kuurilla vaan yritän vain syödä omaan maailmankuvaani järkevimmällä mahdollisella tavalla. Vaikka siis aamupalani alkaa yhtä vakaasti maitorahkalla myös kodin ulkopuolella, on aina pientä poikkeusta kun kokkeja löytyy enemmän kuin vain yksi. Nyt siis kuitenkin kotona, omien kokkailujeni äärellä vaikkei viimeisissäkään mitään vikaa ole.

Kuhasalaatti

Kuhasalaatti


Possua maustekastikkeessa

Possua maustekastikkeessa


Broirelia tomaattikastikkeessa, salaattia ja perunaa

Broirelia tomaattikastikkeessa, salaattia ja perunaa


Lohta ja salaattia

Lohta ja salaattia

Lyhyehkö, 5:n päivän, visiittini toi mukanaan myös treenitauon ja kaikki liikunta koostui vain ja ainoastaan hyötysellaisesta. Tämä sai minut taas kerran miettimään niitä kaikkia ilmaisia, hauskoja, tehokkaita (ja hieman pokkaakin) kysyviä tapoja, joita kuka tahansa meistä voi toteuttaa oman arjen lomassa. Kuten vaikkapa rappuset, joita kotiovelle kertyi 80. Pieni teko valita rappuset hissin sijaan, tekee hyvää kropalle eikä edes vie aikaa sen enempää. Millaisen treenin sitä saisikaan kun kävisi ihan huvin ja urheilun vuoksi (ja naapureiden kiusaksi) ravaamassa rappuja edestakaisin vaikka kymmenen kertaa.. Hyvään treenin ainakin (jos ei vain välitä kummastelevista naapureista).

016a84d0b2ce2dd7404af19b1617f4ec54dc707b12

Tai vaihtoehtoisesti lyhyemmillä, (ulko)rappusilla, minä hypin raput ylös tasajalkaa ja juoksin alas kilpaa mäkeä laskevan pojan kanssa. Tämä oli molempien mieleen (ja kävi minulle ihan kunnon päälle). rappustreeneissähän oikeasti kaikki on mahdollista ja vain taivas on rajana (talvella tietty turvallisuus huomioiden).

019438df602df4f62b28deb21da2e40f2b702ffd1a

Kävely on aina hyvä ratkaisu ja minua itseäni suorastaan harmittaa joinain kertoina kun lyhyen matkan takia ahtaudun auton ratin taakse. olen vielä kuitenkin senverta kävelijä että ihan hevillä en lähde pikkumatkan takia autoa ajamaan vaan ennemin kävelen – varsinkin jos olen yksin liikenteessä.

Varokaa heikkoja jäitä - ja kukas se onkaan järven jäällä

Varokaa heikkoja jäitä – ja kukas se onkaan järven jäällä

Leikkipuistoista olen joskus ennenkin maininnut ja varsinkin kesäaikaan niistä saa oivia jumppapaikkoja. Näin talviaikaan kovassa huudossa on edelleen kiikkulauta, jossa valtavalla painoerolla saa kyllä tehdä itse reisillä melkoisesti työtä. Kuva on jostain ammoisilta ajoilta mutta selvittänee asiansa mitä vempainta tarkoitan. Itse valitsin tällä kertaa pliekyykyt ja voin sanoa että jossain vaiheessa oli pakko sanoa että nyt otetaan pieni tauko.

2013-02-23 17.08.36

Vielä viimeisenä lapsivinkkinä totean myös että kotitanssit toimivat myös aina mainiona sykkeenkohottajana. Ja jos kotoa löytyy sylivauva, joka toimii lisäpainona niin aina vain paranee. Meillä taitaa olla kyykyt suosiossa kun näissä kotikoreografioissakin tulee usein syväkyykkyjä ja näin maantasalla asujina myös hyppyjä.. Kohottavat mukavasti sykettä. Tässä vaiheessa joku saataa ajatella että onko kaikesta pakko vääntää treeniä niin ei suinkaan ole. Täällä vain lapset tuntuvat olevan liikkuvaa sorttia ja tämä kaikki on hauskaa myös heistä (jopa silloin kun minusta ei välttämättä siltä tuntuisi). Liikunta voi siis olla lasten leikkiä ja tämän ansiosta saattaa löytyä ihmisiä jotka voivat sanoa etteivät juurikaan harrasta liikuntaa mutta ovat silti hyvässä kunnossa.

5 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  moikka! olen kohta kolmekymppinen tällä hetkellä ihanan 2,5 vuotiaan rinsessan kotiäiti. tykkään liikkua ja elää muutenkin terveellisesti ja olen vähän aikaa sitten löytänyt blogisi josta tykkään paljon 🙂 oliskos mahdollista saada tuon tomaattikanan resepti? tykkään laittaa ruokaa ja uudet reseptit ovat aina enemmän kuin tervetulleita. mukavaa talven jatkoa!

 2. Merja kirjoitti:

  Moi!
  Minä myös ”vannon hyötyliikunnan nimeen”! 😉
  Kävelen työmatkoja, kun ei tarvitse kyyditä lapsia hoitoon (4km suunta) ja se onkin itselleni toimivin ja ”kuluttavin” hyötyliikunnan muoto. Nyt on myös huippua, kun vihdoin sen verran lunta, että pääsee pulkalla liikkumaan. Siinä kun vetelee muksuja mukanaan lähikauppaan tms, saa ihan hyvän jumpan, varsinkin jos pistää välillä juoksuksi! 🙂
  Aloitin viime syksynä työt hoitovapaan jälkeen ja huomasin tänä syksynä, kuinka jopa juoksu sujuu (en ole ikinä ennen juossut!) ilman suurempia ongelmia = peruskunto on parantunut merkittävästi ja siitä suuri kiitos kuuluu juurikin tälle työmatkakävelylle. Tänään juuri hehkutin miehelle miten kiva oli käydä bodycombatissa (pari kokeilua joskus alla) ja jaksaa hyppiä ja potkia ja nyrkkeillä tunti ihan vaivatta. On niin huippua huomata itsessään ja kropassaan kehitystä! 🙂
  Aurinkoisia talvipäiviä!

  hyvaaoloaetsimassa.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Kävely on ihan aliarviostettu liikuntamuoto varsinkin jos sitä pystyy toteuttaaan tuollaisissa pidemissä pätkissä kerrallaan. Siinä tosiaan saattaa kunto kasvaa ihan huomaamatta (näin kävi aikanaan myös minulle) eli jaan tuon onnen ja ilon tuntemuksen kanssasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.