Hae
My Project Is Me

Kokeilussa Les Mills BodyCombat

Moi,


Aika ajoin eksyn jollekin ohjatulle tunnille ja useimmiten huomaan nauttivani siitä. Hyvin harvassa ovat ne kerrat kun ohjattu tunti ei ole tuonut hyvää oloa tai edes vaihtelua arkeen. ohajtut tunnit ovat mielestäni mukavia monestakin syystä. Alla kuitenkin ehkä ne kolme konkreettisinta, ainakin itselle

1. Ryhmähenki (vai ryhmäpainostus) saa yrittämään hieman enemmän.


2. Joku muu laskee puolestasi ja riittää että vain teet mukana.


3. Musiikki mätsää liikkeisiin.


Yhdessä näiden kolmen kombinaatio tarjoaa parhaimmillaan viihdyttävän hikistä puuhastelua yhdeksi tunniksi. On ihana vain heittäytyä musiikin mukaan sekä tehdä ja toimia jollain tapaa kunnes toisin ilmoitetaan.  

Kävin siis tosiaan viime lauantaina ohjatulla ryhmätunnilla ensimmäistä kertaa sitten pitkään, pitkään aikaan. Luvassa oli myös ensimmäinen kokeilu Les Mills konseptin BodyCombatia. Les Millsille tuttuun tapaan tunti eteni kappaleittain ja jokaiselle kappaleelle oli omanlaisensa taistelucombo, eli erilaisista liikkeistä (potkut ja lyönnit) koostuva sarja.  En tahallani halua käyttää sanaa koreografia, sillä sen verta aggressiiviset olivat ainakin minun ohjaajan otteet 😀Kuva täältä


Kuten voikin päätellä, on tunnin ideana yhdistellä erilaisista kamppailulajeista tuttuja liikeratoja ja yhdistää ne musiikin kanssa tehokkaaksi harjoitteluksi mielikuvavastustajan kanssa. Aivan kuin oikeissa kamppailulajeissa, pidettiin suojaus koko ajan yllä ja jos ei pidetty niin siitä kyllä muistutettiin. Koko ajan painettiin menemään kovaa ja välillä ehkä vielä hieman kovempaa. Syke pysyi koko ajan korkealla eikä turhia lepohetkiä ollut. Ehkä on ohjaajastakin kiinni mutta tällä tunnilla keskityttiin paljon myös lyönti- ja potkutekniikkaan ja aina toisinaan tuntui kuin olisi oikeasti jossain kamppailulajitreeneissä. Ennen tunnin alkua ohjaaja kertoi kovaan ääneen että oikein tehtynä tunnin liikeradat vastaavat noin 1500:aa vastalihasrutistusta!Olipa laskennallinen vatsalihastoistomäärä mikä tahansa niin suorissa vatsalihaksissa ei tuntunut päivänä mutta kyljissä sitäkin enemmän. Ja yläselässä! Ja ehkä vähän myös pepussa..  Positiivisen lihassäryn  vuoksi jouduin hieman muokkaamaan viikkoagendaani salinkin suhteen. Sen verta mukava tunne tästä jäi että taidanpa käydä kokeilemassa uudestaankin..  

19 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Combatti on kyllä kunnon hikitunti. 🙂 Ite käyn kerran viikkoon joko BodyCombatissa tai BodyStepissä. Hyvää vastapainoa salitreenille ja vaunulenkeille.-cathy

  • jennie kirjoitti:

   Tossa Bodystepissä en ole käynytkään mutta koska tosiaan tykkään sekä stepistä että bodypumpista, voisi tämäkin olla ihan mukava kokea 🙂

 2. Marinen kirjoitti:

  Jee, hyvä että kävit! Combat on ihan huippu tunti ja aivan loistavaa sykkeen nostoa. Niin ja paineet pääsee purkamaan myös helposti, jo sellasia sattuu joskus ilmaantumaan 😉 Toivotaan että innostut tunnista uudestaankin 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Sykevyö minulla ei tuolloin ollutkaan mukana mutta melko korkealla se varmaan kulki:) Oli kyllä ihan huippua!

 3. Anonymous kirjoitti:

  Body Combat on mun suuri rakkaus <3 Mahtavaa hikiliikuntaa !-Heijji

 4. Heini kirjoitti:

  Combat on tosi koukuttava! Ennen raskauksia kävin paristi viikossa ja lisäksi sitten steppiä, pumppia ja spinningiä vaihdellen. Combatissa saa kyllä ajatuksetkin kyytii ja huonosta päivästä tulee paljon parempi 🙂 Tosin muistan, että liikkeiden oppiminen vei aina muutaman kerran. Huippu tunti kuitenkin, ehkä pääsisin keväällä sinne taas!

  • jennie kirjoitti:

   Sehän näissä les Millsin tunneissa on hyvä että sama sarja pysyy kolme kuukautta niin pääsee oikeasti kehittymään tekniikassakin. Toisaalta taas kolme kuukautta on itsestä kuitenkin liian pitkä aika ja sama alkaa jossain vaiheessa hieman kyllästyttämään.. Sittenpä voikin pitää pientä taukoa :)ps. joulutortut on ihan ok keskellä syksyä 😀 join minäkin kerran glögiä eräänä toukokuisena iltana..

  • Heini kirjoitti:

   Kiitos! 😀 Glögikin ois aika hyvää… Mä taidan elää joulun vähän etukäteen 😀

 5. Anna kirjoitti:

  Itse aloin käydä combatissa vajaa pari vuotta sitten. Muistan, miten muutamat ekat kerrat oli ihan hirveetä hakemista, ja meinasinkin epätoivoissani jo jättää lajin sikseen 😀 Onneksi kuitenkin jatkoin, koska nykyisin kun tekniikkakin alkaa olla jo edes jotenkin hallussa niin combat taitaa olla melkein suosikkini noista kaikista LM-tunneista 🙂 Se tempaisee niin tehokkaasti mukaansa!

  • jennie kirjoitti:

   Vaikka siis harvakseltaan tsoiaan ohjatuilla tunneilla käyn, niin tämä todellakin oli juurikin yksi niistä, joissa omat ajatukset katosiavat kokonaan.

 6. Anonymous kirjoitti:

  combat on ihan paras ! <3 tulee sellane taistelijafiilis 😀 ja jos alat käymää nyt useemmin ja opit tekniikkaa vielä enemmän, eiköhän se ala vatsoissakin tuntua 😉

 7. Finde kirjoitti:

  Ekojen comabttuntein jälkeen oli kyllä ihanaa, kun yläselkä ja hartiat oli ihan jumisa. Joskus paidan riisuminenkin oli pari päivää ihan tuskaa :DKiva, että tykkäsit tunnista, se on kyllä toosi kivaa. Ja ohjaaja todellakin vaikuttaa tosi paljon rankkutteen ja siihen että kiinnitetäänkö kuinka paljon tekniikkaan ym huomiota Ja tämän ohjelman teemana on muuten vatsatreeni, eli siksi se ohjaaja varmaan kuulutteli sitä vatsarutistusten määrää 😉 Niin ja combat-faneja ollaan siis täälläkin!

 8. Paulina kirjoitti:

  bodycompat on ollu jo pitkään mun suuri rakkaus:D kiva et säkin löysit sen!(:

 9. Lilyh kirjoitti:

  Bodycombat (monien muiden Les Mills -tuntien tapaan) on kyllä tehokas ja koukuttava :)http://lilyhlife.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.