Hae
My Project Is Me

Viikon vinkki: Lisukesalaatit

Moi,

Tämä on asia, joka toivottavasti on jo jokaiselle tuttu ja totuttu tapa toimia mutta aikanaan se oli itselle kaikenmullistava; Syö jokaisella pääaterialla ruoan kanssa salaattia. Tämän vinkin kanssa saa mennä oikeasti yli kymmenen vuotta ajassa taaksepäin mutta siitä lähtien salaatti on kiltisti vienyt osan ruokalautasen sisällöstä.

Nykyisellään salaatti kattaa tosiaan noin puolet lautasesta mutta ihan aina näin ei ole ollut. Ja jos siis ajatuksen kanssa on vielä hieman painittavaa, niin vähempikin riittää. Pääasiahan on että tavan aloittaa ja kasvattaa määrää maun muuttuessa. Jos väittää ettei pidä salaatin mausta, ei ehkä ole löytänyt sitä oikeaa. Kaupan hyllyt ovat täynnä erilaisia vaihtoehtoja perineetisen jäävuorisalaatin lisäksi. Ja kuka on sanonut että salaatin tulisi sissältää nimenomaan salaatinlehtiä? Salaatti se on sekin, jossa kaikenmaailman kurkut ja retiisit on pilkottuna pääannoksen vierellä.

Kuva
Kuva

Aloita siis pienellä määrällä ja etene oman maun mukaan, ihan omassa tahdissa. Erilaisin kasviksin lisäät paitsi vitamiinien ja hivenaineiden saantia saat myös huomaamattasi kevennettyä kokonaisannosta ja tuot raikkautta ruokavalioon. Monta etua, pienenpienellä muutoksella.

8 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Tämä on kyllä asia, jonka itsekin olen oppinut vasta parisen vuotta sitten. Oikeastaan en edes tajunnut ennen tätä kirjoitusta, että nykyään ruoasta tuntuu puuttuvan jotain, jos siinä ei ole sitä salaattia. Liian raskasta pureskeltavaa. Tähänkin voi tosissaan oppia ja itselläni se lähti muistaakseni vain siitä, että pilkoin vähän kurkkua ja tomaattia lautaselle paloiksi 🙂

 2. nyna kirjoitti:

  heh, muistan kun pienenä en tykännyt mistään muusta ruuasta niin paljon kun salaatista 😀 mulla ei oo siis ikinä ollut tän kanssa mitään ongelmaa, oisin voinut aina syödä vaikka koko lautasellisen pelkkää salaattia…

 3. Tea H kirjoitti:

  mä en ole edes vielä vuottakaan syönyt näin terveellisesti mitä nyt, sillon ”aamupalana” toimi pelkkä kahvi ja salaattia ei voinut syödä et sai ahtaa sillä pääruoalla itsensä täyteen jälkiruokaa unohtamatta 😀 jos kastikkeissa oli vihanneksia ni hyi pelkkä lihakastike sen pitää olla, nyt mulla on eväänä katkarapuja lirauksessa kermakastiketta, jossa on pinaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa & porkkanaa ja siihen lisäksi vielä kasviksia!:)

 4. iridium kirjoitti:

  mä voisin laittaa suorat kiitokset minun äidilleni, että lisukesalaatti tuli elämääni jo lapsuudessa. jokainen salaatin eri komponentti oli aina pilkottuna erillisissä kipoissa ja tarjolla lämpimän ruoan oheessa. niistä sai aina kasata mieleisensä salaatin kurkku-, tomaatti-, paprika-, lehtisalaatti- tai muista tarjolla olleista vihanneskipoista. ja ilman salaattiannosta pöydästä ei noustu! veljille tapa oli vähän nihkeämpi toteuttaa, ja yleensä he ”jälkiruoaksi” tyhjensivät kokonaisen kulhon kurkkua tai paprikaa, jotta aterian salaattilisuke tuli toteutettua. :Dtästä seurausta, että nyttemmin itsenäisesti eläessä lisukesalaatti on vakio, suorastaan automaatio. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Niin, kotoahan tapoja tulee helposti ja huomaamattakin opittua. Kiitos siis kaikille niille vanhemmille, mukaanlukien siis sinun äitisi, jotka näitä terveellisiä tapoja vaalivat ja jälkikasvulleen opettavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.