Hae
My Project Is Me

Ruokapäiväkirjaa

Moi,

Aina silloin tällöin joku kyselee että miten syön ja pitkästä aikaa sain pidettyä oikeaoppista ruokapäiväkirjaa. Ruokapäiväkirjaahan en varsinaisesti pidä, vaikka melko tarkkaan tiedostankin mitä syön. Ruokavalioni on melko samanlainen päivistä riippumatta, joskin pääateriat toki vaihtelevat. Lisäksi joinain päivinä toki jotain jää pois kokonaan tai jotain tulee lisäksi ihan täysin nälkätuntumasta riippuen. Toisinaan myös joitain korvaavuuksia tapahtuu mutta pääosin päivittäinen ruokavalio näyttää kuten alla esitetty. Tiedot perustuvat 7.6 ruokailuihin
Aamiainen kuuden aikaan
 • 250g maitorahka, 30g mehukeitto, 40g mansikoita, 3g vehnälese, alle 1g chia-siemeniä

Salitreenin jälkeen palautusjuoma kahdeksalta. Oma sekoitus, jossa 40%proteiinijauhetta ja 60% valmista palautusjuomajauhetta.
 • 30g valmistapalautusjuomasekoitetta, 20g proteiinijauhetta veteen sekoitettuna
Välipalana töissä ennen lounasta noin 9.30
 • 250g maitorahkaa, 30g mehukeittoa, 3g kauralese
Lounas 11.30
Olen tehnyt tosiaan aiemmin tällä viikolla jo tuon Kevennetyn lasagnen, joka siis sisälsi paljon kasviksia, jokusen täysjyväviljalasagne-levyn, 400g 7% naudan jauhelihaa, 13% tuorejuustoa. Tämä määrä on siis koko lasagneen tulleet tavarat. Annoksia syntyi kuusi.
 • salaatti (45g vihersalaatti, 20g kurkku, 30g omena, 60g HK:n Suvisalaatti, 50g raejuusto)
 • 300g Kevennetty lasagne
 • 125g Valio Olo-jogurtti
Välipala 15.30
 • 250g rahka, 35g mehukeitto, 3g kauralese
Välipala kotona 18.00, jonka jälkeen ulos kävelylle
 • 250g rahka, 30g mehukeitto, 10g spelttimysli
Ilallinen kotona kahdeksan aikaan
 • Salaatti (80g jäävuorisalaatti, 50g tomaatti, 30g 8% feta, alle 1g chia-siemeniä)
 • Lohta 80g
 • 10g paistettua sipulia ja 50g paistettuja herkkusieniä

Näiden perusteella koko päivän kalorisaldoksi muodostui 1654kcal. Lisäksi ravintoaineet jakautuivat seuraavasti:

Määrä Prosentti
KCAL 1654
Proteiinit/g 194,5 55 %
Hiilihydraatit/g 121,5 34 %
Rasvat/g 36,7 10 %
Edelleen siis suurinosa päivän energiasta tulee proteiinistä, joka ei sinänsä ole yllätys sillä pyrinhän joka aterialla sitä saamaan. Sen sijaan hämmästyin rasvojen vähäisestä määrästä. Kaavio ei kuitenkaan ole ihan paikkansa pitävä sillä seuraavat päivän aikana nautitut tuotteet jäivät sen ulkopuolelle ravintoarvojen vaikean saatavuuden takia
 • Aamuvitamiinit
 • Kaksi kuppia kahvia maidolla
 • 1kpl Xylitol-purkka
 • 2kpl Läkerol Dents Mansikka
 • 10kpl Cheerios-muroja
 • Kuppi teetä
 • Lasi Funligh-mehua
 • Emerald Balance
Lisäksi toki join vettä.
Normaalista poiketen tosiaan punnitsin kaikki syömiseni. Pyrin olemaan katsomatta ensin vaakaa ennenkuin lisään lautaselle ruokaa mutta jostain syystä moneen kertaan tuli kyllä ensin katsottua vakaa ja todettava että ”herranjestas, enhän minä nyt tätä voi ottaa enempää”. Eli ehkä siinä todellakin on perää että laihduttajan kannattaa punnita ruokansa, sillä ainakin itsellä olisi tehnyt mieli pienentää annoskokoja välittömästi.

Mikäli kyseessä ei ole salipäivä, jää palautusjuoma luonnollisesti kokonaan pois. Kuten alussa siis mainittu niin nälkätilanteesta riippuen toisinaan saatan syödä jotain lisää (1-2 hedelmää, leivän) tai sitten vähemmän (yleensä jompikumpi iltapäivärahka jää pois). Mahdollisesti saatan myös korvata/vaihtaa ruokia ja vaihtaa rahkan raejuustoon tai ihan yksinkertaisesti vain kouralliseen hedelmiä jos mieleni niin tekee.

Loppuun vielä kevennyksenä kuvasarjaa kun yritin saada kuvaa itsestäni proteiinijauheen kanssa. Jokainen kuva onnistui tärähtämään, liekö ollut hieman liian rankka käsitreeni alla 😀

13 kommenttia

 1. Sanni kirjoitti:

  Aivan ihanan näkösiä nuo sun aamu- ja välipalat! Noitahan vois syödä ihan herkkuina, varsinkin nuo mansikat on niiiiiin hyviä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Mansikat on ihania, en malta millään odottaa että pääsee nauttimaan kotimaisista marjoista hieman tämänhetkistä kohtuullisempaan hintaan.

 2. Aksu kirjoitti:

  Ootko kokeillut moniakin eri proteiinijauheita? Onko ne kaikki suurinpiirtein saman makuisia? Itse en ainakaan yhtään tykkää nykyisestäni pelkkään veteen sekoitettuna (vaniljan makuista soijaproteiinia). Onko ideoita, voisiko proteiinijauheen kenties lisätä johonkin muuhun kuin veteen?

  • jennie kirjoitti:

   Varmaan huomasitkin että aika moni on täällä kertonut omista makumieltymyksistään proteiinijauheiden suhteen. Kokeilemalla se oma tosiaan löytyy ja jonkun verran totutttelua maku vaatinee. Pelkilktään proteiinijauhetta harvoin käytän ja yleensä tosiaan sekoitan niitä smoothieen tai tuohon palautusjuomasekoitteeseen. Kokeilemani proteiinit ovat kaikki olleet vehnäproteiineja (whey) ja merkkeinä joko Star Nutrition tai Leader. Star Nutritionia olen tilaillut Fitnesstukusta sen edullisuuden vuoksi ja maku on hivenen rasvainen muihin verraten muttei kuitenkaan paha. Juuri nyt käytän minttu-suklaata tai banaania. Mansikan, hedelmien ums. makuiset eivät ole oikein olleet mieleeni mutta erilaiset suklaat, kaakaot ja banaanit sekä Leaderin banaani-vanilija ovat olleet ihan ok. Kaikkeen tosiaan tottuu, myös näihin jauheisiin.

 3. Nana kirjoitti:

  Mä olen maistanut FASTin mansikkaa, minttusuklaata ja suklaata, kahdesta jälkimmäisestä tykkään kovasti ihan veteen sekoitettuna. Mansikka oli vähän esanssisen makuinen, mutta laitoin sitä vähän myös rahkamansikka-smoothieen niin toi kivasti makeutta lisää 🙂

 4. Lintunen kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 5. Lintunen kirjoitti:

  Kauhea, kun sulla tulee rasvaa vähän 😮 Syö hyvä nainen sitä enemmän, jookos? :)Tuohon prostkujauhekeskusteluun. Oma suosikkini on Mass Wheyn minttusuklaa, nam!

  • jennie kirjoitti:

   Hämmästyin tosiaan itsekin ja muutamalla rkl vaikka öljyä paistamisessa tai pähkinöillä. Vaikkakin tämä oli vain yksi esimerkkipäivä niin se oli toki hyvin tyypillinen, joten varmasti suunnilleen näitä prosenttilukuja noudattaa. Tosiaan nautin aamulla lisäksi omega3-valmisteen, joka on siis puhtaasti öljyä ja se jonkin verran kasvattaa lukua mutta ehkä sinne mahtuisi se jossain vaiheessa mukana ollut kourallinen pähkinöitä..

 6. Anonymous kirjoitti:

  KOUKUSSA 😀 Pakko tulla joka päivä kattoo, mitä oot kirjotellu. Ihana blogi :). Rasvaa juu vois mielestäni kans olla enempi, esim. ekstraneitsyt oliiviöljyä lisättynä salaatteihin. Mun lemppari palautusjuoma on Fast Reco 2 suklaa (harrastan tosin juoksua, en salia).

  • jennie kirjoitti:

   Kiva kun käyt lukemassa ja kommentoimassa 🙂 Jossain vaiheessahan minulla oli liäksi noin kourallinen pähkinöitä kattamassa rasvatarvetta ja ehkä olisi aika ottaa tapa takaisin. Jos saisin prosentuaalisen luvun vaikka 45-40-15 tai peräti Jillianin suositusten mukaisen 40-40-20. Täytynee joku päivä ”leikkiä” vaa’an kanssa uudestaan.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Whey on suomeksi hera ja wheat on taas vehnä. Whey ei ole vehnä vaan siis hera eli ilmeisesti juuston valmistuksesta sivutuotteena saatava aine.

  • jennie kirjoitti:

   Hups, Hyvä että täällä on joku hereillä.. Mikä lie mielnhäiriövirhe tullut kirjoittaessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *