Hae
My Project Is Me

Taukoa sosiaalisesta mediasta

Vehreät maisemat meren toisella puolen ovat vaihtuneet tutumpiin, joskin ilokseni yhtä vehreisiin piireihin. Skotlannin matka on siis takanapäin ja arkisempi elämä kotipuolessa kutsuu jälleen. Muutaman päivän Skotlannissa oleskelun jälkeen tein päätöksen, joka osoittautui ehkä yhdeksi vapauttavimmista pitkään aikaan: Päätin olla hankkimatta loman ajaksi nettiliittymää. Ilman nettiä, puhelimen käyttö jäi hyvin vähäiseksi ettekä voi uskoa kuinka vapautta tunne oli olla jatkuvaa puhelimella räpeltämistä. Toki, kamera, sekä puhelimessa että sanan varsinaisessa merkityksessä, oli aktiivisessa käytössä.

P1020955

Kotona Instagramin kimpussa

Kun kävin paikoilla, jossa ilmainen wifi oli, kävin kyllä päivittämässä hieman kuvakuulumisia Instagramissa ja Fcebookissa, mutta tätä tapahtui huomattavasti vähemmänalaisesti kuin olin kuvitellut. Sensijaan keskityin olennaiseen eli lomaan, perheeseen ja tunnelmaan.

IMG_5234 IMG_5235 IMG_5236

Vaikka kieltämättä onkin ihana palata takaisin Somemaailmaan, niin omalla tavalla koen asiasta myös pientä ahdistusta. Vaan jahka rytmiin taas pääsee, niin eiköhän ahdistus vaihdu iloitsemiseksi ja halukkuudeksi. Oletteko koskaan itse miettineet omaa suhtautumistanne sosiaaliseen mediaan? Tai nettiin yleenä? Kuinka paljon aikaa käytätte puhelin kädessä? Kuinka paljon istutte tietokoneen ruudun edessä? Minä ainakin myönnän käyttäväni ihan liikaa, vaikkakaan työtäni ja harrastustani (bloggaaminen) en voisi ilman erilaisia sosiaalisen median kanavia ja apuvälineitä tehdäkään. Miten utopistiselta ajatukselta tuntuukaan loma ilman kännykkää ja sen mukana tuomaa tavoitettavuutta.. Eikä siitä kun näin vielä oli, ole oikeastaan edes kovin kauaa aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *