Hae
My Project Is Me

Painoni tänä aamuna

Olen ennenkin kirjoittanut että painonseuranta voi tuntua turhauttavalta. Pahimmillaan vaakalukema voi jopa muuttaa täysin sen saavutetun hyvänolon tunteen päinvastaiseksi. On ihan hullua että jos oma olo on kuin voittajalla, mutta vaaka on jostain syystä eri mieltä, niin samalla sekunnilla olo muuttuu epäonnistuneeksi luuseriksi. On tärkeä muistaa että painoon sillä yksittäisellä hetkellä vaikuttaa niin moni asia ja esimerkiksi edellispäivän tiukka lihaskuntotreeni tai vaikka suolainen ateria voivat vaikuttaa lukuun negatiivisesti. Kun taas esimerkiksi runsas hikoilu tai esimerkiksi tiukka saunamaraton voivat vaikuttaa positiivisesti eikä kummassakaan tilanteessa ole kyse mistään hetkeä pysyvämmästä asiasta.

 

Turhauttava painonseuranta

Turhauttavaa on myös painon muuttumattomuus, mikä on vaivannut itseäni jo monta viikkoa. Kuten äsken kirjoitettu, voi painoon hetkellisesti vaikuttaa monikin tekijä ja oma painoni on liikkunut tällä viikolla kaikkea 69,4- 71,0 kilon välillä. Kaikki mitatut painot ovat aamupainoja ja tänä aamuna paino oli jotain näiden kahden ääripään väliltä eli 70,4kg.

Myönnän että tottakait se hieman harmittaa että paino ei vain tunnu millään laskevan pysyvästi sinne pienemmälle kymmenlukemalle, mikä olisi itslleni jonkinlainen henkinen juttu.  Toki, samaan hengenvetoon haluan kuitenkin huomauttaa etten ole suinkaan “tehnyt kaikkeani” vaan olen viikonloppuisin antanut tilaa myös herkuttelulle. Terveessä suhtautumisessa ruokaan mielestäni tällaiselle tulee olla sijaa ilman omantunnontuskia eikä painonseuranta saa vaikuttaa normaaliin syömiskäyttäytymiseen. Sopivassa suhteessa siis kasviksia ja kakkua.

 

Vaikka paino ei laske, tuntuu hyvältä

Kuten toissa viikolla kirjoitin, siinä missä vaaka-asiat eivät etene niin monet muut asiat etenevät. Olen energisempi kuin aikoihin, ainakin pääsääntöisesti. Liikun monipuolisemmin kuin vuosiin ja olen muutoinkin tuntunut löytäneen omanlaiseni hyvänolon tavan elää. Ja olen muuten aivan varma että vielä jonain päivänä se vaakalukemakin seuraa perässä tätä vallitsevaa hyvänolontunnetta. Toki tietysti toivon että se tapahtuisi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin mutta vanhaa sanontaa loppuun vielä lainatakseni: Parempi myöhään kuin ei ollenkan.

Loppuun jaan vielä kaksi linkkiä saman aiheen ympärille eli Mietitkö koskaan miksi paino ei putoa sekä Paino ei aina putoa reilusti. Ehkä näistä on motivaatiota sinullekin kun jossain vaiheessa huomaat polkevasi käytännössä vaakasuossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.