Hae
My Project Is Me

Syömällä lihoo tai laihtuu – kumman sinä valitset?

Moi,

Tämä oli siis erään kappaleen otsikko viimeksi luetussa kirjassa, Terveellistä ruokaa vartissa (Saarnia 2012). Tuttuu tapaan Saarnia esittelee omia ajatuksiaan ruoan terveysvaikutuksista tavallisen yksinkertaisesti niin että jokainen meistä peruskuluttajistakin ymmärtää mistä on kysymys. Saarnian aiempiin teoksiin verraten tämä on ehkä vielä yksinkertaisempi ja yleisluontoisempi laajan, äärimilleen yksinkertaistetun aihealueensa, vuoksi.

Kirjassa tosiaan on yksinkertaistettuna ajatuksia ravinnon merkityksestä niin jaksamiseen kuin yleiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Siinä käsitellään paisti eri ravintoaineiden merkitystä myös lisäaineita niin hyvässä kuin pahassa. Kirjassa painotetaan itsetehtyä, kotitekoista ruokaa, jonka valmistamiselle jokaiselta tulisi löytyä aikaa ja mahdollisuuksia kirjan luettuaan. Teoreettisen puolen lisäksi  kirja nimittäin tarjoaa käytännön vinkkejä ruoanlaittoon, kauppalistan laatimiseen sekä tietysti valmiita reseptejä. Reseptit tarjoavat helppoa ja yksinkertaista ruokaa arkeen, joista nopeimmat valmistumat jopa vartissa (en kyllä ole kokeillut..).  Reseptien lomassa on lisäksi pieniä lisävinkkejä ruoan terveysvaikutuksista.

Itse pidän tässä kirjassa erityisesti siitä että se on niin helppolukuinen ja helposti ymmärrettävä. Toinen miellyttävä piirre on Saarnian avoin suhtautuminen satunnaiseen hölläilyyn; Perheenäitinä hän toteaa että kyllä heilläkin vietetään karkkipäivää ja lomamatkoilla ruokavalio muuttuu ravintolapainotteiseksi. Ja tätähän elämä on, sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin sekä satunnaista juhlaa. Kirja sai erityisesti miettimään omaa suolankäyttöäni, joka todennäköisesti ei ole mitenkään hälyttävällä tasolla. Lisäksi huomasin kaupasta ostavani mieluummin juustona Edamia kuin Emmentalia, joskaan en enää muista miksi. Joku oli Emmentalissa huonosti ja Edamissa taas hyvin, liekö ollut tuo suola vai sitten joku rasvakoostumus..

8 kommenttia

 1. felidae kirjoitti:

  Hei! Kiitos ihanasta ja tiuhaan tahtiin päivittyvästä blogista! Mielelläni lukisin lisää esim. ruokaohjeista ja treenien rytmittämisestä. Käytkö ryhmäliikuntatunneilla? Miten luulet jaksavasi/pystyväsi liikkumaan kun perheeseen kuuluu kaksi pientä lasta?Tsemppiä kevääseen ja onnellista odotusta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Viimeisiä tosiaan viedään vauvamasun kanssa :)Ryhmäliikuntatunneillahan en pahemmin käy vaikka niistä pidänkin (vaihtelevalla menestyksellä tosin). Suurin syy käymättömyyteen ovat aiktaululliset haasteet ja niinpä jumppailuni tapahtuvatkin oman kodin sisällä dvd- harjoitteina (jos ovat tapahtuakseen). Tuosta aikatauluttamisesta ja uusista muutoksista varmaan kuuluu piakkoin. Ensi viikollahan tapahtuu ensimmäinen askel kohti seuraavaa etappia kun jään töistä pois ja pian siitä myös esikoinen siirtyy päiväkodista omaan kotiin ja sitä seuraakin sitten tämä uusin perheenjäsen. Se miten tämä kaikki tulee vaikuttamaan, jää tosiaan nähtäväksi mutta aiheesta on aikomus kirjoittaa ajtuksia auki jo nyt.

 2. Ritu kirjoitti:

  Kiitos kirjavinkistä! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa kun kirjoitat aina niin selkeästi ja itselle tällä hetkellä tärkeistä asioista. Hienoa myös, että jaat odotuksesi ja siihen liittyvät terveelliset elämäntavat kaikkien kanssa 🙂 Oikein hyvää kevättä ja jaksamista viime metreille!

 3. Jenna kirjoitti:

  Ite luen kans tota kirjaa ja pidän kanssa kovasti! Todella selkeetä luettavaa ja asiatekstiä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja samnalisia ovat tosiaan Saarnian muutkin kirjat, joten suosittelen lämpimästi myös niihin perehtymistä jos vain aihealue kiinnostaa.

 4. Minttu kirjoitti:

  Hei! Blogissani on sinulle haaste =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.