Hae
My Project Is Me

Ihana arki

Tänään oli siitä erilainen maanantai, että meillä alkoi pitkän lomajakson jälkeen arki. Tai no, pitkä on toki suhteellinen käsite sillä itse olin kotona kaksi viikkoa ja mieheni sitä aikaisemmin kolme eli yhteensä lomaa oli viisi viikkoa. Tuon ajan meidän päiväkoti-ikäiset tytöt olivat siis kaikkineen kotona mutta esikoisemme on toki lomaillut jo kesäkuun alusta alkaen koulujen päätyttyä.

Minusta jopa minun kaksi viikkoa tuntuivat pitkiltä tai ainakin tänään töihin mennessäni tuntui kuin edelliskerrasta olisi ollut iäisyys aikaa. En voi ehkä sanoa suoraan että kaipasin töihin mutta kaipasin takaisin arkea ja arkisia rutiineja, joista osaksi myös työnteko kuuluu. Työpäivä rytmittää arkea mukavasti ja helpottaa ainakin minulla asioiden suunnittelua ja toisinaan jopa tekemistä kummasti.

Arjessa myös arkisissa ruokavalinnoissa on helpompi pysyä. Se sama säännöllisyys ja arkinen päivärytmi tarjoavat helpot puitteet myös säännölliselle ateriarytmille. Kun joka päivä ei ole retkipäivä, eivät ateriavälit veny tai ruoan tarvitse olla “sitä mitä on saatavilla”.  Ruokaa tulee myös valmistettua kerralla enemmän sill vapaa-ajan vähentyessä, ei joka päivä enää ehdi hääriä keittiössä ja kokeilla milloin mitäkin reseptiä.

Aikaiset aamuherätykset pakottavat yöunille myös aikaisemmin ja minulla unen määrä  saattaa jopa lisääntyä arjen alettua. Pikkulapsiperheessä kun ei paljon kysellä kuinka myöhään vanhemmat ovat valvoneet vaan aamuherätys on aina aikainen. Hyvälaatuinen ja riittävä yöunikin on tutkitusti tehokas painonhallinnan keino.

Omalla kohdallani myös liikunnan harrastaminen onnistuu paremmin arkena kuin lomalla. Lomalla aamut venyvät helposti pitkiksi ja varsinkin lyhyen loman aikana ne kaikki vähäiset päivät haluaa käyttää lomahyödyksi. Toisilla tiedän että liikunta lisääntyy lomaillessa mutta minä en ole yksi heistä. Toki tähä saattaa vaikuttaa osittain myös se että nykyisin käyn kuntosalilla työpaikan yhteydessä enkä sinne erityisesti halunnut loman aikana lähteä.

Tässä ainakin muutama ajatus siitä, miksi minusta on ihan mukavaa että arki alkaa taas ja mitkä seikat tekevät arjestakin ihanaa. Tuleeko sinulla vielä jotain muuta mieleen? Lisää lukemista arkiseen aherrukseen palaamisesta löydät täältä ja täältä ja halutessasi voit instasta käydä kurkkamaassa myös minun ja lasten yhteisiä lomakuvia (@myprojectismeblog).

Ja ps. On siellä töissäkin onneksi ihan kivaa!

Yksi kommentti

  1. Milla Sukhimatoilta kirjoitti:

    Niin ihanaa kuin lomailu onkin, on arkirytmissä paljon hyviä puolia.

    Kauniita kuvia, kerrassaan ihana kesämekko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.