Hae
My Project Is Me

Haastetta kerrakseen

Moi,

 

 

Kun menin kehuskelemaan miten hyvin pääsiäinen meni kohtuullisesti herkutellen niin maanantaina tämä sisäinen ”Kaikki-tai-ei-mitään” –minäni hyökkäsi taas. Loppujen lopuksi kyse ei ollut pahasta repsahduksesta vaan irtokarkeista mutta kuitenkin, monta päivää tätä hinkua vastaan taistelin mutta päädyin sitten kuitenkin oikein erikseen lenkkeilemään Filmtownin irttarikätköille. P.S. Irtokarkkien hinnat ovat nousseet aivan järjettömiksi, 100g taisi maksaa 1,29€.. Vastahan se oli euron ja sitä aikaisemmin joku0,89€.Noh, eipähän tarvitse uudestaan hetkeen käydä.

 

Toisekseen tämä ”Kaikki-tai-ei-mitään”-minä vääntäytyi kipeine pakaroineen salille eilen kuten joka maanantai. Jo itse käveleminen tuotti tarpeeksi tuskaa ja siitä johtuen olisi voinut ihan hyvin jättää väliin mutta eihän kipeällä alavartalolla ole mitään estettä yläkroppatreeneihin. Olin kyllä oikeasti alun perin ajatellut mennä ohjatulle tunnille kun kerrankin olisin päässyt, mutta koska alakroppa oli tosiaan sen verta jumissa sunnuntain jäljiltä, oli tyydyttävä siihen mihin pystyi. 

 

Treenissä itsessään ei ollut kuitenkaan kyse tyytymisestä vaan täysillä mentiin. Nyt kun on itsensä taas pitkästä aikaa saanut toden teolla ylitettyä, niin ajattelin että voisin haastaa teitä muita tähän mukaan. Koska meissä varmaan on eritasoista ja eri määrin liikkuvaa porukkaa niin jaan tätä haastetta hieman. Jokainen toki valitkoon itselle sopivimman tavan haastaa itsensä mutta alla muutama idea ja ajatus.
Kuva täältä

 

Kuva täältä

 

 

Sinä joka olet vasta löytänyt liikunnan ilon, tai yrität sellaisen löytää, niin voisit tehdä vakaan päätöksen lisätä vielä yhden liikuntakerran viikkorytmiisi. Jos et liiku lainkaan, niin sitten hyvä päätös voisi olla kaksi viikoittaista liikuntasuoritetta viikossa. Laji voi olla mitä vain kävelystä spinningiin ja keilailusta aikidoon – pääasia on että nautit siitä itse. Jos liikunnalle on jo uhrattu jokunen hetki viikkorytmeistä, niin onnistuisiko sille yrittää saada vielä yksi lisäkerta? 

 

Jos aikaa ei ole mahdollista kasvattaa niin onnistuisiko kasvattaa tehoja? Uskallatko ylittää itsesi ja treenata vielä hetken senkin jälkeen kun luulet että yhtään toistoa ei enää mene? Uskallatko yrittää lenkkeillä biisin loppuun vaikka oikeastaan olo tuntuukin jo nuutuneelta? Ei aina tarvitse ylittää itseään, mutta jos edes kerran viikossa, jollain tavalla. 

 

Sulaa hulluuttahan tämäkin on, mutta itse ainakin sain niin paljon lisäbuustia omiin treeneihini näistä kahdesta päivästä että uskallan väittää että jokainen meistä voi ylittää itsensä jollain tavalla joka viikko ja saada siitä positiivista energiaa omiin tekemisiinsä pitkäksi aikaa eteenpäin. Se että jotain uskaltaa yrittää, on ensimmäinen askel kohti onnistumista. Tsemppiä tähän viikkoon! 

 

 

ps. Miten viimeviikkoinen haaste sujui – Pysyttiinkö paheista erossa vaikka pääsiäinenkin puski päälle? 

18 kommenttia

 1. Sofia kirjoitti:

  Juuri eilen ääneen jo sopivasti lupasin, että käyn kolme kertaa viikossa juoksulenkillä tehoja sopivasti joka kerta kasvattaen. Mutta voisin lisäksi luvata, että voisin lisätä myös hivenen lenkin pituutta ja kiertää vaikka vielä korttelin ennen kuin suuntaan kotiin. Treenikerrat on perheellisellä välillä tiukassa, mutta kestoa voi hivenen pidentää, sillä käyn lenkillä vasta lasten nukkumaan menon jälkeen. Pääsiäisestä täytyy myöntää, että en pysynyt erossa täysin herkuista.. Heti kun on yökyläilemässä jossain muualla, kontrolli omasta syömisestä katoaa ja alkaa hamuamaan kaikkea hyvää, koska sitä on joka paikassa koko ajan tarjolla. Onneksi olimme reissussa vain kaksi yötä ja palasin ruotuun jo lauantaina 🙂 Kotona pystyy mihin vain!

  • jennie kirjoitti:

   Onneksi näitä pitkiä erikoisvapaita on kuitenkin melko harvoin 🙂 Ja mitä treeneihin tulee niin pienet muutokset saattavat oikeatsi tuoda paljon lisätehoa, yksi kymmenminuuttinen useita kertoja viikossa tuo nopeasti jo lähestulkoon yhden ylimääräisen kierroksen koko touhuun – tsemppiä siis!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Mulla pääsiäinen oli täysin fiasko. Jotenkin tuli täydellinen epäonnistuminen syömisten ja urheilujen suhteen! En ollut oikeastaan syönyt mitään makeaa moneen viikkoon ja sitten alkoi lipsua eka haaste (leivän vaihto proteiinipitoisempaan välipalaan), sen perään vielä mämmiä, pääsiäiskakkua, suklaata ja hieman tuhdimpeja ruokia kylässä olessani. Sitten vielä sunnuntaina kuume päälle, ettei edes pääse liikkumaan turvonnutta oloa pois. :/ Noh eilen sain jo kyllä hieman syömisiä ruotuun ja kun kuume laskee niin jatkan liikkumista. Viikonloppuna pääsen viimeistään haastaman itseäni!! Ja nyt jää ne leivätkin. Eniten harmittaa se, että mä herkkuhimon tullessa unohdan kuinka hyvä olo terveellisillä elämäntavoilla tulee ja just se hyvä olo on mun tavotteena! No ehkä mä vielä alan muistamaan kun tarpeeksi monta kertaa tuskailen tästä hiilari- ja herkkuähkystä. huoh.. Toivottavasti muilla meni pääsiäinen paremmin! 🙂 Ja jos ei mennyt, niin nyt se on taas ohi ja arjen hyvät elämäntavat voi jatkua, mulla ainakin jatkuu ja kauheella motivaatiolla! Pääsiäisen kun oli kylässä niin herkkuja ei onneksi kotona ole ja kaappi muutenkin tyhjä, nyt täyttämään se salaatilla ja kaikella muulla hyvällä terveellisellä :)E

  • jennie kirjoitti:

   Noooh, nyt on uusi viikko ja uudet kuviot eikö vain. Onneksi pääsiäinen, tai muutkin juhlapyhät, ovat pieniä poikkeuksia kokonaiskuvaa tarkastellessa joten tästä vain uuteen nousuun. Hyvä E 🙂

 3. Neiti X kirjoitti:

  Kyllähän noi irttarit kieltämättä näyttävät herkullisilta… Mäkin vähän ihmettelin, kun viimeksi itse repsahdettuani karkkipussi maksoi lähemmäs kymmenen euroa. Samaan hintaan olisi saanut paljon laadukkaampaa mässyä Stokkan karkkikaupasta.Pidätkö sä muuten jotain suunniteltuja herkuttelupäiviä, vai millä taktiikalla olet päässyt tohon kondikseen? Yhden karkkipäivän taktiikalla mä sain älyttömästi energiaa koviin treeneihin seuraaville päiville, mutta ainakin toistaiseksi se sotii mun sokeriholistin heikkoa mieltä vastaan.

  • jennie kirjoitti:

   Oon miettinyt tätä ihan rehellisesti itsekin nyt jonkin aikaa että millä ihmeellä onnistuin painonpudotusvaiheessa niin paljon paremmin välttelemään kaikkea ylimääräistä herkuttelua.. Nykyään kun näitä himotuksia tuntuu tulevan vastaan tuon tuosta :DOlin ehkä hieman nykyistä tiukemmalla linjalla koko ruokailun suhteen kuin tällä hetkellä vaikka herkutteluakin mukaan mahtui. Saanko syyttää leipää? Leipä vain tuntuu itsellä kerryttävän kaikkea turhaa luokseen kuten karkkia ja lisää leipää. Siksi kait pyrin pysymään siitä erossa. Herkuttelut eivät kuuuluneet välttämättä edes joka viikkoiseen elämään, ehkä elämäntilanteellakin oli merkitystä. Kotona ollessa kun oli oikeastaan ihan sama oliko kyseessä arki vai viikonloppu kun kaikki päivät olivat samanlaisia. Nyttemmin (siis tästä hetkestä) alkaen aion pidättäytyä näissä herkkupäivissäkin hieman ja jättää karkkien yms. ostamiset kokonaan ja herkutella vain ja ainoastaan oman kodin ulkopuolella jos/kun herkkuja on tarjolla.

 4. Tsemppis kirjoitti:

  Tein tässä pääsiäisenä päätöksen, että alan käydä joka aamu (pl. kahdeksaan kouluunmeno) tunnin mittaisella kävelylenkillä. Sen sanotaan polttavan kehosta hyvin rasvaa. Kävin kyseisellä lenkillä tänä aamuna ja pahaltahan se tuntui herätä tuntia aikaisemmin kävelemään tuulen ja lumisateen keskelle. Lenkin jälkeen olo oli kuitenkin ihan hyvä. Jos huomenna olisi parempi keli…Olin tehnyt itseni ja avomieheni kanssa sopimuksen herkuttomasta huhtikuusta. Pääsiäisenä vierailin kuitenkin vanhempieni luona ja ”jouduin” jonkin verran herkkuja syömään. Sopimuksessa onneksi oli, että itse ei herkkuja saa ostaa, mutta niitä saa ottaa vähän, jos tarjotaan. Älyttömäksi mättämiseksi ei pääsiäinen kuitenkaan minun osaltani onneksi mennyt, eli olen ihan tyytyväinen 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Oi että, hurjan hurjan paljon energiaa sinulle! Tuo on rankkaa, olen itse joskus sitä harjoittanut ja pakko todeta että kyllä sillä sai ihan tulostakin aikaiseksi. Sitäpaitsi, kun aamut lämpenevät niin aivan varmasti muuttuu helpommaksi :)Onnittelut myös hyvin sujuneesta pääsiäisestä, sinä onnekas 🙂

 5. Zeetah kirjoitti:

  Hieno juttu, että menit treenaamaan, koska eihän tosiaan kipeät jalat estä yläkropan treeniä! Itsekin tulee tehtyä välillä juuri näin. Mulla pääsiäinen sujui liikunnallisissa merkeissä pitkälti ja ruokailut meni hyvin, kunnes ilmeisesti liian vähäinen energiansaanti kostautui sunnuntaina ja tuli syötyä normiruokaa reippaasti yli tarpeen. Olisi varmaan tullut ns. herkkujakin syötyä, mutta ei ollut mitään ja kaupat oli kiini 😀 Vähän perustelin tätä kyllä energiatankkauksella seuraavan päivän kovaan urheilusuoritukseen, johon taisi auttaakin. Eilen taas iltaruokailu venyi niin myöhään, että tuli ruokailun jälkeen vielä hirveä pullahimo kahvilassa, mikä on outoa, kun en ole aikoihin tällaisia himoinnut. Jotenkin kuitenkin onnistuin pullan sijaan ostamaan appelsiinin eikä se pullakaan enää sen jälkeen himottanut. Eihän tuo sun irttarimäärä taida kauhean iso olla? Ainakin laivalla tuli ihmeteltyä niitä extrakokoisia karkkipakkauksia, minkähän takia muuten aina vaan tehdään isompia ja isompia? Tämän viikon liikuntahaaste tuleekin juuri sopivaan saumaan, kun mulla on 10km:n juoksukisa sunnuntaina ja siellä tosiaan pitää saada itsestä kaikki irti siinä vaiheessa, kun on jo aivan loppu.

  • jennie kirjoitti:

   Mikäs kisa se sinulla on luvassa? Heti kiinnsotuin moisesta 😀 Ihanat, itsensäylittämishaasteet. Onnittelut myös sinulle ihan mahtavasta itsekurista – pullan vaihtaminen appelsiiniin kysyy jo suoritusta! Sitäpaitsi, sinäkin kun tosiaan treenailet melkoisesti ja syöt lähtökohtaisesti terveellisesti niin harvinainen herkku ei mitään projekteja kaada mutta miksipä katkaista hyvää putkea kun sellainen kerran on meneillään. Tsemppiä suununtain juksuihin!

  • Zeetah kirjoitti:

   Olen menossa Hollantiin juoksemaan, mies sai houkuteltua mukaan. Ihan perinteinen juoksukilpailu siis siellä. Heh, joo tuo pullan vaihtaminen appelsiiniin kuulostaa kieltämättä suoritukselta, mutta taisi siihen vaikuttaa sekin, että olin mainostanut matkaseuralle aikaisemmin, että en ole syönyt sokeria juuri lainkaan pariin kuukauteen. Ei kehdannut sitten sitä pullaa ottaa ja toisaalta olin jo aiemmin ajatellut, että sen aika on sitten tuon yllämainitun kisan jälkeen:)

 6. Marja kirjoitti:

  Täälläkin meni pääsiäinen ihan semisti. Kalorit jäivät varmaan loppupeleissä ihan hyviin rajoihin, mutta voi sitä niiden epäsäännöllistä saantia.. Yksi päivä meni lähes vettä juomalla perhepiirissä hyörivän mahapöpön takia, sitten syötiinkin jo pitsaa lounaaksi kun älyttömän laiskuuspuuskan saattelemana ei vain kyennyt kunnon ruuanlaittoon (varsinkaan, kun se olisi vaatinut kaupassakäyntiä). Huh. Mutta tästä jatketaan. Olen pikku hiljaa saanut taottua myös avomieheni päähän, että nyt puhaltaa uudet tuulet!Uuden haasteen osalta olen myös kovin positiivinen – pientä budjettilaskelmaa myöhemmin päätin, että liityn sinne salille kuitenkin. Eipähän voi käyttää huonoa säätä tekosyynä ettei lenkille tarvitse lähteä.Ei muuta kuin hirveesti tsemppejä kaikille!

  • jennie kirjoitti:

   Oleko siis hankkinut salijäsenyyden? Wau 🙂 Nyt vielä kun saadaan tosiaan tämä ihana keittiömestarisi mukaan kokeilemaan vähemmän pastapitoisia reseptejä niin kesäkunto on aivan varmasti taattu!

  • Marja kirjoitti:

   Juuri menossa sopimaan asiasta 😉 Vanhoja salijäsenyyksiä on takana parikin, mutta jostain syystä se motivaatio aina lopahti. Tällä kertaa ei käy niin!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Pääsiäinen meni loistavasti! Treenasin joka päivä niin kuin oli suunnitelmissakin ja en syönyt mitään herkkuja, en edes yhtä pääsiäismunaa 🙂 Olen itseeni enemmän kuin tyytyväinen.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Heippa!! Kirjoitan oman tavoitteeni liikuntojen suhteen tänne ylös,että varmasti muistan mitä olen itselleni luvannut 🙂 Eli mä aion edelleenki käydä sen kolme kertaa viikossa jumpassa ja lisään juoksulenkkejä vielä yhden viikkoon eli niitä juoksekertoja olisi sitten myös kolme. Pääsiäinen meni hyvin,perjantaina ja lauantaina söin vähän herkkuja,mutta kohtuudella ja suklaamuniin en edes koskenut :)-ellu-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.