Hae
My Project Is Me

Kaupan hyllyltä löytynyttä

Moi,

Vaikka usein kuljenkin kaupassa ”silmät ummessa” niin toisinaan tulee huomattua myös jotain uutta ja mielenkiintoista. Tai no, se miten uutta nämä ”uutuudet” ovat, en tiedä. Minulle ne ovat kuitenkin uusia tuttavuuksia. En tiedä muistaako kukaan kun jo joskus kesällä bongasin maitohyllyltä tölkillisen kananmunan valkuaisia? No nyt viimein (jo jokin aika sitten) ostin niitä kokeilumielessä huomatakseni että ihan tavalliselta valkuaiseltahan nämä maistuvat. Ihan pelkkää valkuaistahan nämä eivät ole vaan sisältävät myös sakettaumisaineena käytettyä E412:ta (Guarkumi).  Toisekseen, tuote ei ole kotimainen vaan brittiläinen. Ja kolmantena, hinta on korkeampi kuin itse erotellessa. Paketissa tosin on 500g valkuaista (E koodin kera), joka vastaa noin 15:ttä kokonaisesta kananmunasta saatua valkuaista. Jos hinta (n. 5€) vain olisi edullisempi, käyttäisin varmaan näitä hyvillä mielin vaivattomuuden vuoksi. IMG_0854IMG_0856 IMG_0855

 

joukossa yksi kokonainen kananmuna, siitä keltaisuus

joukossa yksi kokonainen kananmuna, siitä keltaisuus

Toisekseen ostin jokinaika sitten myös mainittuja Fastin proteiinisipsejä barbequen makuisena. Jälkimaku on hivenen soijainen mutta ei minusta paha. Tavallisiin sipseihin verraten näihin ei samanlaista himoa minusta synny vaikka koko pussin (100g) helposti varmasti saattaisikin vedellä. Jos nyt niin hassusti kävisikin niin kaloreita tulisi saatua aterian verran, 440kcal ja proteiinia huikeat 45g – eli ihan huonoa omaatuntoa ei ehkä tarvitsisi kuitenkaan potea. Voisivat vain olla kooltaan isompia, jolloin soveltuisivat myös dippaamiseen… Hintaa sipseillä on suunnilleen 3-4€/pussi.

WP_20131011_003

Ja kolmantena heräteostos Rahka Maisku. Maisku löytyi jostain raejuustojen välistä lähikaupastani hintaan 0,59€. Maisku ei mielikuvatsaan huolimatta ole mikään treveyspommi sillä sokeria löytyy tuotteesta itsestään sekä kaakaopäällysteestä, jota on jopa 19% koko patukasta. Rahkaa tuotteessa on himppasen yli puolet eli 51% – loput siis jotain muuta. Pienessä välipalassa on noin 130kcal eli lähes samanverran kuin purkillisessa rahkaa! En ostaisi itse uudestaan mutta jäin miettimään että tällaista voisi kokeilla tehdä itse. Lisäisi vain hivenen liivatetta rahkan joukkoon, maustaisi sen vaikka maustetulla stevialla ja kuorruttaisi sitten tummalla suklaalla pysymään kasassa.. Täytynee joskus kokeilla.

IMG_0851 IMG_0852IMG_0853

2 kommenttia

  1. Finde kirjoitti:

    Oon joskus kaupassa (ja myöhemmin netistä) tutkinut noita Maiskuja ja se ainesosaluettelo oli jo aika pysäyttävä. Lapsille noita vissiin markkinoidaan, mutta jos omia lapsia olisi niin en mä niille ostaisi, varsinkaan väliapalaksi 🙂
    Noita purkitettuja valkuaisia en ole koskaan kokeillut, mutta houkuttaisi kyllä helppouden takia.

    • jennie kirjoitti:

      Joo, tähän yhteen kertaan jäi täälläkin 🙂 Ja purkitettu valkuainen ON helppo ja vaivaton (väittäköötkin joku että laiskuuden huippu). Jos vain hinta olisi alhaisempi niin todennäköisesti minä olisin juurikin laiskuuden huipulla elävä uusavuton tapaus joka käyttelisi niitä mennen tullen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.