Hae
My Project Is Me

Laihdutus ja painonhallinta: Kahdessa viikossa -1,3 kg

Minulla on pitkästä aikaa oikea suunta projektissani ja painoni on pudonnut jo viimeiset kaksi viikkoa putkeen. Ja jos joulunaikainen, väliaikainen, painonnousu jätetään huomioimatta, niin tekemieni muistiinpanojen mukaan painoni on mennyt alaspäin jo yli kuukauden päivät.

Vaikka paino ei minulle ainoa merkityksellinen tekijä olekaan niin olen todella tyytyväinen ja iloinen. Ja onhan se vain myönnettävä, että konkreettiset tulokset motivoivat. Jos tässä jonain päivänä kävelylenkillä ajattelinkin, että en enää ikinä kävele yhtään lenkkiä, niin kyllä tänään olen näiden tulosten siivittämänä lähdössä into piukeana ulos tekemään päivittäisen kävelylenkkini.

Kurkkaa myös viisi vinkkiä elämäntapamuutokseen

Näin painoni on pudonnut: Konkreettiset muutokset

Mitä muutoksia olen siis tehnyt? Olen lähtenyt liikkeelle jok’ikinen päivä. En tiedä onko se näiden tulosten salaisuus mutta ainakin kyseessä on yksi konkreettinen muutos aiempaan. Kuten aiemmin kirjoitin, olen päättänyt kävellä päivittäin 30min. Olen miettinyt paljon omaa historiaani painonvaihtelun kannalta ja yksi asia mikä kaikkia mahdollisia kiinteytymisjaksojani on yhdistänyt, on ollut kävely. Kävely on matalatehoista, helposti toteutettavaa liikuntaa mikä sopii paikkaan, aikaan ja kuntoon katsomatta ihan jokaiselle. Matalatehoisuutensa vuoksi sitä voikin harrastaa ihan päivittäin, mikä on painohallinnan kannalta katsottuna hyvä asia. Uskon että on parempi harrastaa kevyttä liikuntaa usein kuin liikkua vain silloin tällöin kovaa. Ja kuka näitä kahta asiaa estää yhdistelemästä?

Muutokset ruokavaliossa

Toinen konkreettinen muutos on sellainen, mistä en ole aiemmin täällä kirjoittanut: Meille ei tammikuussa osteta kotiin lauantaikarkkeja lainkaan. Tässä lähtökohta ei ole oma projektini vaan aidon oikeasti perheen lasten herkkuhimotukset.  Meillä on ollut herkkukaappi kotona niin kauan kuin vain jaksan muistaa ja nyt sieltä on alkanut salaa kadota karkkeja ilman että kukaan myöntää siellä käyneensä. Kun päivittäin tuntuu tekevän makeaa niin paljon mieli ettei voi olla ilman, on parempi ottaa pieni irtiotto ja sen juuri olemme tehneet. Jos herkkuja on muualla tarjolla, on ok syödä mutta kotiin emme niitä nyt tammikuussa osta. Tämä ei tosiaan ole mikään lopullinen ratkaisu, sillä minusta karkkipäivän pitäminen kerta viikkoon on ihan ok ja herkuttelu kuuluu osaksi elämää mutta sokerinhimon kierteeseen oli tehtävä nyt pieni stoppi. Ja jatkossa herkut ostetaan vain sille päivälle, kun ne on tarkoitus syödä eli ei enää herkkukaappia. Ja myönnetään, tekee tämä irtiotto hyvää myös itselle.painoni on pudonnut

Painoni on pudonnut 1,3 kiloa

Kahden viimeisen viikon aikana painoni on siis tippunut 1,3 kiloa ja tänä aamuna vaaka näytti 70,4kg. Ehkä ensi viikolla saavutan yhden haamurajan ja saan painoni alle 70-kilon, mikä on siis henkisesti isompi asia kuin konkreettisesti. Ja jos en vielä ensi viikolla niin jossain vaiheessa varmasti. Tässä vaiheessa myös muistutuksena pituuteni, eli noin 162cm ja fakta että en ole erityisen lihaksikas mutta en missään nimessä myöskään täysin lihakseton. Painoani ei siis selitä lihaksen määrä vaan sen lisäksi löytyy myös ylimääräistä rasvaa, mitä tässä kevään mittaan pyritään pudottamaan siis pois. Ja tätä projektin vaihetta saa liittyä seuraamaan.

Lue myös Varmista onnistunut elämäntaparemontti

painoni on pudonnut

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.