Hae
My Project Is Me

Dieettiviikko 14: Hormonien viemää

Tähän alkuun annan jo varoituksen sanan että jonkun mielestä saatan jakaa tässä postauksessa liikaa informaatiota. Hänelle, tai heille kerrottakoon heti kättelyssä että painoni ei pudonnut viime viikolla lainkaan vaan nousi. Ja jos et halua tietää tämän enempää, on lukeminen lupa lopettaa tähän. Teille muille voin jatkaa tarinaa vähän enemmän sekä käydä läpi niitä syitä mitkä vaa’alla tänä aamuna näkyivät.

Hormonien viemää

Kehuttuani että olen viimein selättänyt makeanhimoni, iski se minuun voimakkaampana kuin koskaan aiemmin. Syykin sille selvisi seuraavina päivinä: kuukautiset. Yllätyin jopa hieman, sillä en ole koskaan aikaisemmin kärsinyt tällaisesta makean (erityisesti suklaan!) himosta tiettynä aikana kuukaudesta. Väitän että se syöty suklaapala, -palat ja lopulta kokonainen levy oikeasti auttoivat henkisesti johonkin nimeämättömään vaivaan.

En tosiaan ole aikaisemmin huomannut tämänkaltaista voimakasta ja vastustamatonta himoa makeaa kohtaan hormonitoiminnan vuoksi. Toisaalta, joudun myös paljastamaan että jätin myös tutun hormonaalisen ehkäisyn pois aikaisemmin tänä keväänä lääkärin suosituksesta. Hakeuduin tuolloin lääkäriin päättymättömien kuukautisten vuoksi, missä runsasta vuotoa esiintyi yhtäjaksoisena lähes kuukauden ajan. Keskustelimme myös muista ehkäisyvaihtoehdoista mutta halusin odottaa ja varmistua että kiertoni palaa takaisin säännölliseksi ja normaaliksi. En tiedä onko näillä keskinäisesti vaikutusta toisiinsa mutta uskoisin.

 

Valinnat näkyivät vaa’alla

Vaikka kuinka yritin toteuttaa omia oppejani niin myönnän että viime viikko meni aika puhtaasti herkutellessa. Kaiken kruunasi sunnuntai-illan pizza ja siinä vaiheessa viimeistään tiesin että maanantaiaamuna painoni olisi plussan puolella. Ja näinhän se olikin, +1,5kg jos tarkkoja ollaan eli 73,9kg. Kaikesta huolimatta, oloni oli tänä aamuna huomattavan paljon kepeämpi vaikka vaaka muuta näytti. Näin jälkiviisaana on hyvä todeta että hormonitoiminnasta johtuen taisi viime viikkoinen kertaukseni myös olla jokseenkin alakuloinen ja nyt on taas ihan erilainen ääni kellossa. Sen kunniaksi laitan jonkinsortin muutoskuvankin kehiin. Ensimmäisen tästä projektista, iik! Ensimmäinen kuva on otettu tammikuussa ja toinen tältä aamulta.

Painosta viis, minulla on ihan voittajaolo tähän viikkoon. Toivottavasti sullakin!

8 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Vau, mikä muutos! Todellakin kuva kertoo enemmän kuin vaaka. ?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos, tähän sitä alkaa pikkuhiljaa itsekin uskoa yhä enemmän 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  No onhan tossa mieletön muutos! Wau – Keep going ja usko vaan siihen omaan tekemiseen 🙂 .

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos <3 Aina toisinaan tarvitsee jonkun, joka puhu vähän järkeä päähän – varsinkin silloin kun tekisi mieli eniten luovuttaa ja/tai alkaa tehdä asioita aivan toisella tavalla.

 3. Kride kirjoitti:

  Siis wau mikä ero 🙂 hyvää työtä!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Iso Kiitos, vaikka vastaankin vasta nyt niin myönnän että kannustavat kommentit kyllä vauhdittivat minua tarttumaan myös ”virallisten” muutoskuvien julkaisuun. Kiitos siis sinulle kannustuksesta ja rohkaisusta.

 4. Anna kirjoitti:

  Hyvin huomaa kyllä kuvista, miten vartalon koostumus on muuttunut. Kuvia katsoessa voisi kuvitella, että painoa on lähtenyt 7-8 kiloa, jopa enemmänkin. Kyllä se kehonkoostumus näköjään vaikuttaa tosi paljon.

  Tsemppiä jatkoon!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos, ja anteeksi etten ole vastannut kuin vasta nyt. Kehonkoostumuksella on todellakin merkitystä ja vasta nyt sitä alkaa itsekin uskoa tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.