Hae
My Project Is Me

Miltä näyttää 162cm ja 76kg

Tänään ajattelin käydä kanssanne hieman läpi jo moneen otteeseen mainitun kehonkoostumusmittaukseni tuloksia. Mittaus on suoritettu joulukuun loppupuolella 2018 Inbody570-laitteella. Kuvat, mitä tässä postauksessa on, on otettu tämän viikon alkupuolella mutta kuten viime maanantaina kerroinkin, ei painossa ole tapahtunut muutosta kuin ylöspäin sitten tuon mittaushetken. Tarkoituksena on kuitenkin kääntää suunta toiseksi ja huomenna on taas jännittävä päivä kun aamu alkaa vaa’an kautta.

 

Voiko yli 75-kiloinen nainen olla fitti

Jotakuinkin tällaiseen keskusteluun törmäsin jossain yhteydessä ja kyllä, yli 75-kiloinen nainen voi todellakin olla fitti.  Itse kilolukemahan ei kerro siitä asiasta nimittäin välttämättä yhtään mitään. Siihen miten timmiltä mikäkin kilomäärä näyttää, vaikuttaa paitsi pituus niin myös se mitä nuo vaa’alla näkymät lukemat sisältävät. Jos se on suurilta osin lihasta niin peilistä katsoo todellakin toisennäköinen nainen kuin se, jolla iso osa massasta on rasvaa eli rasvaprosentti on suuri. Itse edustan jälkimmäistä.

Rasvaprosenttini on  34,6

Pituutta minulla on joskus mitattu 162cm ja käytän sitä edelleen, vaikka todellisuudessa taidan olla vähän lyhyempi. Jo pelkällä painolla mitattuna olen ylipainoinen mutta kun katsotaan mistä ne kilot koostuvat niin kyllä se että rasvaa on lähes 35% vahvistaa tuota sanomaa. Ikäiseni naisennormaali verrokkiarvo rasvan suhteelliselle osuudelle on 18-28%:n välillä. Isoimmillanikin on rasvaprosentti pysynyt alle kolmenkympin ja nyt lukema on siis 34,6%.  (pienimillään se on muuten ollut 12,1% ja siihen miltä kroppa silloin näytti, voit tutustua täällä).

 

Lihasmassa

Rasvan lisäksi kropasta löytyy myös lihaksia, mitkä eivät ole sen suuremmat tai pienemmät massaltaan kuin mitä ovat olleet oikeastaan missään vaiheessa viimeisten vuosien aikana. Mukava on siis huomata että vaikka treenistä on ollut pitkiäkin taukoja, ei se ole aiheuttanut suurta lihaskatoa. Se tosiasia kuitenkin paljastui että sitä lihasta ei myöskään mystisesti ole tullut itsestään, eli kaiken tämän hötön alta ei vahingossa tule kuoriutumaan mikään erityinen atleetti. Kertynyt massa on siis ihan sitä itseään.

Strategiset mitat tiivistettynä

Paino 76kg
Neste 36,3kg
Proteiinit 9,8kg
Mineraalit 3,6kg
Rasva 26,3kg 34,6%

 

Tältä siis näyttää 162cm ja 76kg. 

Melko keskiverrolta, sanoisin. Entäs sinä? Mitä sinä sanoisit että 162cm ja 76kg näyttää.

 

6 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Hei,
  Normaalilta ja terveeltähän se näyttää – kysymäsi 162cm ja 76 kg. Mutta ymmärrän, että tavoite on näyttää vielä terveemmältä. Olen itse tällä hetkellä elämäni isoimmassa kunnossa: 172 cm ja 86 kg, ja eihän se peilikuva itseä miellytä siten kuten voisi.
  Mutta suoraan kysymykseesi suora vastaus: näytät mielestäni nyt paremmalta kuin kuvassa, jossa kertomasi mukaan olet pienimmilläsi, mutta luultavasti parhaalta sekä minä että sinä näyttäisimme jossakin näiden saavuttamiemme ääripäiden keskivälillä. 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Osasitpa pukea jotenkin kauniisti nuo sanat: ” Normaalilta ja terveeltähän se näyttää – kysymäsi 162cm ja 76 kg. Mutta ymmärrän, että tavoite on näyttää vielä terveemmältä” Näin juuri itsekin ajattelen sekä koen. Tsemppiä sinullekin matkaan kohti keveämpää oloa, jos tuntuu että se on se mitä haluaa lähteä tavoittelemaan.

 2. Birce Polat kirjoitti:

  You look very beautiful! These numbers and BMI — these are things that are pressurized upon us! You look healthy. Do you feel good?

  • myprojectisme kirjoitti:

   While thank you so much! I must say that I do feel good and am happy about the way I am.

 3. Zeïnabou ba kirjoitti:

  Ce que montre la balance c’est que des chiffres l’essenciel c’est d’être heureuse on doit etre belle forte et avoir confiance en soi avec n’importe quel morphologie ?

  • myprojectisme kirjoitti:

   C’est exactement comme ça 🙂 Merci pour votre rappel important.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.