Hae
My Project Is Me

Selleri – laihuuden tae

Tämä tässä on selleri – vihreä vihannes, joka joidenkin tietojen mukaan on energianegatiivinen ruoka-aines. Energianegatiivinen tarkoittaa siis sellaista ruokaa, jonka käsittelyyn elimistöltä kuluu enemmän energiaa kuin mitä siitä on saatu syödessä. Vielä yksinkertaismmin sanottuna, sitä syömällä pitäisi laihtua.

Selleri – sitä syömällä laihtuu

Katsoin TV-ohjelmaa, missä testattiin erilaisia laihdutusmyyttejä ja tämä sellerin kalorinegatiivisuusväite oli yksi niistä. Koehenkilölle syötettiin selleriä 53 kalorin edestä ja todettiin että sen käsittelyyn tarvittiin 72 kaloria. Soseutetun sellerin käsittelyyn tarvitttiin energiaa vielä enemmän, 112 kaloria. Tutkimustulosten perusteella voidaan siis todeta että selleriä syömällä, ja eritoten juomalla, laihtuu.

Ennenkuin kannattaa rynnätä kauppaan niin on hyvä huomioida että kyseessä on yhden hengen tutkimus. Laadullisesti luotettavan tutkimuksen pitäisi sisältää huomattavasti enemmän tutkimushenkilöitä, jotta minkäänlaista todellista johtopäätöstä voitaisiin tehdä. Ja jos suuhunsa laittaa jotain muutakin kuin selleriä, ei laihduttavaa efektiä välttämättä synny, jos siis sellaista ihan oikeasti onkaan. Selleriä voi toki nauttia monesta muusta terveydellisestä syystä ja perusturvotuksen vaivatessa moni vannoo sen nimeen. Makukysymys onkin sitten asia erikseen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.