Hae
My Project Is Me

Terveelliset donitsit

Olen monesti miettinyt miksi ihmeessä ihmisen (=minun) tulee tunkea suuhuni kaikenlaista rasvan, jauhon ja sokerin sekoitetta, eli erilaisia leivoksia. Todellisuudessahan kaikelle tällaiselle löytynee varmasti parempi vaihtoehto, joka on joko keveämpi tai ravinteikkaampi ja maistuu kaikenlisäksi niin hyvälle että sitä syö mielellään. Kaikki dieettiherkuthan eivät nimittäin ihan herkkua ole.. Vaan nämä Terveelliset Herkut- bloggaajan minidonitsit ovat juuri niin hyviä kuin miltä ne näyttävätkin. Reseptistä saatte siis kiittää Tiinaa, joka muovautui hivenen omien kaapista löytyneiden aineiden mukaan.

P1060559

Minidonitsit (4-5kpl)

 • 0,5 dl rahkaa
 • 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl öljyä
 • 1 pipetillinen nestemäistä vanilijasteviaa

Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi. Massasta leivotaan 4-5 pötköä, jotka rullataan donitsin muotoon. Paista donitseja mikrossa täydellä teholla 2-3min ja anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista. Oma kuorrutukseni on sulatettua tummaa suklaata eli ehkei ihan alkuperäisen respetin tasoa terveellisyydessään mutta aivan syntisen hyvää. Jos tykkää Arnoldsin donitseista niin tykkää kyllä näistäkin.

Ja niihin rasvadonitseihin verrattuna on mikrodonitsin arvot seuraavat (kun valmistaa neljä donitsia):

Arnold’s cake Mikrodonitsi
proteiini/g/kpl 3 3
rasva/g/kpl 12 4
hh/g/kpl 20 12
kcal/kpl 201 n. 100

Jos hiilarien määrä tahtoisi alemmaksi, voisi vehnäjauhojen sijaan käyttää muita jauhoja kuten speltti, kaura, kookos sekä soija. Tämä nostaisi samalla myös proteiinin ja rasvan määrää. Mutta jo tällaisenaan, mikrodonitsit ovat selkeästi parempi vaihtoehto vähemmän, ja ennen kaikkea parempilaatuisen, rasvan vuoksi.

P1060560

P1060555

4 kommenttia

 1. tp kirjoitti:

  Noita on niin pakko kokeilla! Ootko laskenu noihin arvoihin myös sen tumman suklaan?

 2. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Oo kuulostaa hyvältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *