Hae
My Project Is Me

Sänkyralli ja muita lapsiperheen yöllisiä harrastuksia

Tulevia vanhempia varoitellaan vauvavuoden rankkuudesta; Huonosti nukutuista öistä ja yöheräilyistä. Itse en ainakaan muista että kukaan olisi varoittanut että tilanne vain pahenee aina siihen saakka kunnes lapset ovat teini-ikäisiä. Ehkä edellinen esimerkki oli hieman kärjistetty ajatus, mikä useamman huonosti nukutun yön jälkeen tulee väkisinkin väsyneeseen mieleen. Vauvavuosina valvomiseen sentään auttoivat hormonit mutta nyt niitäkään ei ole apuna. Sensijaan kahvin voimalla mennään.

Haluan jakaa kanssanne muutaman, varmasti jokaiselle perheelliselle tutun, yöllisen leikin,pelin tai harrastuksen, miten sen nyt haluaa muotoillakaan. Lapsiperheessä yöthän eivät suinkaan ole tarkoitettu vain nukkumista varten vaan niiden aikana voi pelata vaikka sänkyrallia tai sänkytetristä. Aloitetaan viimeisten öiden aikana erityisessä suosiossa olleesta sänkyrallista.

Sänkyralli

Meillä on tosiaan alkanut todellinen sänkyralli. Sänkyralli on varmasti jokaiselle vanhemmalle tuttu termi. Nimensä mukaisesti siinä vaihdetaan yön aikana useampaankin otteeseen aina sinne, missä milloinkin on tilaa. Sänkyrallin tuloksena olen löytänyt itseni nukkumasta niin omasta sängystä, lastensängystä, sohvalta kuin ainakin yhden kerran myös lattialta koska muualla ei vain yksinkertaisesti ollut tilaa. Usein yön aikana vaihdetaan sänkyä vähintään yhden kerran mutta todellinen sänkyrallikuski tekee sen useampaan kertaan yön aikana.

Sänkytetris

Toinen lapsiperheiden suosikki yöharrastus on sänkytetris. Sänkytetriksessä asetellaan mahdollisimman monta ihmistä yhteen sänkyyn ja yritetään nukkua hyvät ja lepuuttavat yöunet. Parhaassa tapauksessa sänkytetrikseen voi osallistua myös perheen lemmikkejä jos sellaisia on.  Sänkytetriksen suosio yleensä hiipuu sitä mukaa kun lapset kasvavat mutta pikkulapsiajalla se on erittäin suosittua.  Todelliset pro-pelaajat aloittavat yönsä sänkytetriksellä ja sitten kun sen pelaaminen alkaa kyllästyttää, aloittavat sänkyrallin.

Vaikka nämä lapsiperheen yölliset harrastukset näin auki kirjoitettuna ihan hauskalta kuulostavat niin ei se ole ihme että joskus vähän väsyttää. Voitko sinä vanhempana samaistua näihin? Tuleeko mieleen muita koko perhettä viihdyttäviä yöllisiä harrastuksia?

Kurkkaa muuten myös vuosien takainen postaus Yö mun matkassa.

2 kommenttia

  1. Hirvonen kirjoitti:

    Kuulostaapas tutulta, varsinkin tuo tetris. Meillä lisänä on vielä pissaisten lakanoiden poisto aina silloin tällöin, joka jatkuu pyykkivuorona aamulla. Iso parisänky ja patjan suojaus pelastaa tässä paljon. https://www.suomenlaitostekstiilit.com/sairaalatpalvelutalot

    • myprojectisme kirjoitti:

      Hahhahah, meillä onneksi on säästytty yökasteluilta vaikka vahinkoja on toki tullut joskus ja patjansuojukset ovat kyllä pelastus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *