Hae
My Project Is Me

Kakku karppaajille

Moi,


Joku oli kiinnostunut tuosta karppikakun reseptistä, jota siis tarjoilin karppaaville vierailleni pikkumiehen syntymäpäiväjuhlilla.

Näitä tarvitset:

100g voita

200g tummaa suklaata


1,5dl jauhemaista makeutusainetta (nesteenä varmasti riittää vähempi)


2 kananmunaa


0,5dl kermaa


1,5dl kookosjauhoa


70g rouhittuja pekaanipähkinöitäSulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää makeutusaine. Lisää huoneenlämpöiset munat sekä kerma. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää sitten kookosjauhot sekä pähkinärouhe. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja uuniin. Paista 175 asteessa n. 20min.

Koska kakusta tuli melko tuhti niin tarjosin sitä mansikkasurvoksen ja sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Toimi hyvin. Jos tahtoo jatkokehittää tätä reseptiä, niin homma voisi toimia myös pienissä leivosvuoissa. Hieman vaikeaksi tuo kakkunen nimittäin meni leikata ainakin itsellä mutta itsellä taisikin päästä liian kuivaksi. Tähän saattaisi auttaa makeutusianeen käyttäminen nestemäisenä, joka kuumennettaessa kaiketi olisi suotavaakin.

Tässä vielä hieman  kuvaa käyttämistäni tuotteista:

Alkuperäinen resepti löytyy täältä ja tosiaan omaani hieman epähuomiossa menin soveltamaan. Kookosjauhot kuitenkin sopivat hyvin ja koristeeksi olisi sopinut kookoshiutaleet mutta koska niitä ei ollut, käytin sihdattua kookosjauhoa. Näitä jauhoja myytiin ihan Prismassa, joten luulisi jokaisesta isommasta perusmarketista löytyvän.


Kookosjauhon energiajakauma näyttää tältä/100g


energiaa 335kcal
proteiineja 20g
hiilihydraatteja 17,8g
josta sokereita 17g
rasvaa 12,6g
kuitua 40g

Tein itse tämän pitkulaiseen kuivakakkuvuokaan, josta tuli noin 15 etusormenpaksuista palaa. Jos alla olevaa kaaviota hyödyntää niin yhden annoksen hiilihydraattimäärä jää noin 8,8g ja kaloreiksi 205. Alla siis koko kakun kalorit ja hiilarit laskettuna.

kcal hh
100g voita 725 0,4
200g tummaa suklaata 1080 96
1,5dl makeutusta (10g) 39,5 9,7
2 kananmunaa (100g) 290 0,6
0,5dl kermaa (50g) 170 1,5
1,5dl kookosjauhoa (85g) 285 15,1
70g pekaanipähkinöitä 485 9,8
YHT 3074,5 133,1

Jos hiilareita toivoo rajoittavan entisestään niin voi vaihtaa tuon kookosjauhon mantelijauhoon ja makeutusaineistakin varmasti löytyy eroja. Itselläni oli jotain halpaa S-ryhmän omaa jauhetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.