Kakku karppaajille
Moi,
200g tummaa suklaata
1,5dl jauhemaista makeutusainetta (nesteenä varmasti riittää vähempi)
2 kananmunaa
0,5dl kermaa
1,5dl kookosjauhoa
70g rouhittuja pekaanipähkinöitä
Koska kakusta tuli melko tuhti niin tarjosin sitä mansikkasurvoksen ja sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Toimi hyvin. Jos tahtoo jatkokehittää tätä reseptiä, niin homma voisi toimia myös pienissä leivosvuoissa. Hieman vaikeaksi tuo kakkunen nimittäin meni leikata ainakin itsellä mutta itsellä taisikin päästä liian kuivaksi. Tähän saattaisi auttaa makeutusianeen käyttäminen nestemäisenä, joka kuumennettaessa kaiketi olisi suotavaakin.
energiaa | 335kcal |
proteiineja | 20g |
hiilihydraatteja | 17,8g |
josta sokereita | 17g |
rasvaa | 12,6g |
kuitua | 40g |
Tein itse tämän pitkulaiseen kuivakakkuvuokaan, josta tuli noin 15 etusormenpaksuista palaa. Jos alla olevaa kaaviota hyödyntää niin yhden annoksen hiilihydraattimäärä jää noin 8,8g ja kaloreiksi 205. Alla siis koko kakun kalorit ja hiilarit laskettuna.
kcal | hh | |
100g voita | 725 | 0,4 |
200g tummaa suklaata | 1080 | 96 |
1,5dl makeutusta (10g) | 39,5 | 9,7 |
2 kananmunaa (100g) | 290 | 0,6 |
0,5dl kermaa (50g) | 170 | 1,5 |
1,5dl kookosjauhoa (85g) | 285 | 15,1 |
70g pekaanipähkinöitä | 485 | 9,8 |
YHT | 3074,5 | 133,1 |
Jos hiilareita toivoo rajoittavan entisestään niin voi vaihtaa tuon kookosjauhon mantelijauhoon ja makeutusaineistakin varmasti löytyy eroja. Itselläni oli jotain halpaa S-ryhmän omaa jauhetta.