Hae
My Project Is Me

Parempi Porkkanakakku

Moikka,

Minusta on alkanut tuntua että aina on hyvä syy herkuttelulle mutta tällä kertaa sellainen oli ihan oikeasti: Isänpäivä. Kun viikko sitten löysin reseptin terveellisemmälle ja proteiinipitoisemmalle porkkanakakulle, odotin vain oikeaa valmistushetkeä. Hyvä porkkanakakku on mielestäni yksi parhaita leivonnaisia ja voin sanoa ettei tämä gluteenition, sokeriton ja vähärasvainen terveysversio kalvennut kilpasisarelleen lainkaan.

kuva 4(15)

 

Parempi Porkkanakakku

Porkkanaraaste 350g

Kananmuna 2kpl

Valkuainen 3kpl (110g)

Sula kookosöljy 30g

 

Maito 0,5dl

 

Karppisokeri 0,5dl

Vanilijahera 80g

Mantelijauho 30g

Kookosjauho 30g

Mantelirouhe 30g

Leivinjauhe 2tl

Psyllium 1tl

Mausteita (kaneli, kaardemumma, cayannepippuri, suola)

 

Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet keskenään maitoa lukuun ottamatta. Sekoita raasteseoksen sekaan hiljalleen kuivat aineet ja maito. Kaada seos irtopohjavuokaan (voitele ja jauhota tarvittaessa/vuoraa leivinpaperilla). Paista 175c uunissa keksitasolla noin 45min tai kunnes taikinaa ei jää kokeilutikkuun. Anna jäähtyä.

kuva 1(20)

Valmista kuorrute.

Kuorrute

Valkosuklaa Pudding (minulla Fastin)100g

Maito 2dl

Kevyttuorejuusto 200g

Appelsiinisteviaa sekä hiven sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele pähkinöillä.

kuva 2(21)

kuva 3(16)

Ihan yhtä kosteaa tämä ei ollut kuin aito tekele mutta maku oli minusta aivan vastaavanlainen (tosin edellisestä porkkanakakkuhetkestä on jo tovi..). Alkuperäinen reseptin on Fastin proteiinileivonnaisia-reseptivihkosesta ja tämä lähes suoraan sieltä. Varmasti jauhoina voi halutessaan käyttää pelkkää mantelia tai pelkkää kookosta ja ilman psylliumiakin varmasti pärjää. Omasta kaapista sattui (siis uskomatonta mutta kyllä) löytymään tuorejuustoa ja pähkinöitä luukunottamatta ihan kaikki ainekset. Naureskelinkin jo mielessäni että tähän on tultu että leivonta kaapista löytyy tavallisen vehnäjauhon ja sokerin sijaan ihan muuta. Koska seuraavaan isänpäivään on vielä aikaa, niin ihan yhtä hyvä syy tälle herkulle on vain tavallinen viikonloppukin.

4 kommenttia

 1. lare kirjoitti:

  oon tehnyt aika vastaavanlaista mutta rasvattomana. jauhoina vaan protskupuddingia ja joskus osa kaurajauhoa. ainakin niillä aineksilla kakusta saa tosi kostean kunhan laittaa tarpeeksi porkkanaa! kokeile siis ens kerralla isommalla porkkanamäärällä. mä olen laittanut myös rahkaa aika paljon, mikä varmasti tekee oman osansa kosteuteen. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   En viitsinyt lähteä liikaa soveltamaan ensimmäisellä kerralla mutta seuraavallakerralla ehdottomasti kokeilen tuota rahkaa seassa. Kiitos!

 2. anna kirjoitti:

  Sovitaanko että tiistai 11.11. on uusi juhlapäivä?! KUOLAAN :DDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.