Hae
My Project Is Me

Parempi perunamuussi

Moi,

Peruna on minusta kaikinpuolin ihan näppärä perus raaka-aine moneen menoon. Se toimii hyvänä hiilarin lähteenä ja sen energiatiheys on melko pieni, eli suhteessa muihin hiilaripainotteisiin valintoihin sitä saa syödä enemmän. Esimerkiksi Fitfarmin valmennuksessa perunan määrä oli grammoissa noin kolminkertainen pastaan nähden ja voitte varmasti arvata että kaltaiseni suursyömäri tarttui tähän vaihtoehtoon mielellään.

peruna

Perunan kaltainen, ehkä treenipiireissä yleisesti paremmaksi mielletty, vaihtoehto on bataatti. Ravintoarvollisesti nämä kaksi eivät juurikaan eroa, joskin hieman enemmän hivenaineita ja antioksidantteja bataatti taitaa sisältää. Riippuen käyttötarkoituksesta, käännyn kuitenkin useimmiten mieluummin perunan puoleen sillä bataatin makeus ei minusta toimi ihan joka paikassa.   Perunamuussia minun tulee kuitenkin tehtyä harvoin, vaikka se herkullista toki onkin. Ehdan voin ja kerman kanssa soseutettuna muussi on varmasti parhaimmillaan mutta seuraava vinkki ei paljon kalpene tämän rinnalla.

kuva 1(5)

kuva 2(6)

Sitruunalla höystetty perunamuussi on tavattoman raikas ja tuo tietyllä tavalla perunan luontaista makeutta hivenen lisää esiin. Huomasin että kannattaa käyttää kokonainen sitruuna (mieluiten raastettuine kuorineen) noin 8-10 perunan muussiin. Lisäksi maitoa oman koostumusmaun mukaan. Lopputuloksena tosiaan uusi ja yllättävä perunamuussi, sen tutun ja turvallisen tilalle.

Onko joku teistä muistakin tykästynyt perunan ja sitruunan yhdistelmään? Onko muita makukombinaatioita, joita minun kannattaisi kokeilla?

Yksi kommentti

  1. Suvi kirjoitti:

    Muistan lapsuudestani kuinka kummitäti teki aina sipuliperunamuusia. Silloin lapsena en ollut siitä niin kovin innoissani, mutta nyt aikuiseen makuun se voisi olla jo parempaa. Tekometodeista en muista mitään, mutta luulisin hänen kuullottaneen pieneksi silputut sipulit ennen muusin sekaan lisäämistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *