Hae
My Project Is Me

Härkistä aasialaisittain

Värikkäät porkkanat, ja erityisesti niistä syntynyt raaste, sai mieleni matkaamaan aasialaisiin tunnelmiin. Olen kerran Tamarinissa syönyt aivan taivaallisen hyviä jauhelihapullia ja tämän ajatuksen siivittämänä hyötykäytin kaapistani löytynyttä härkistä. Reseptiikasta on kiittäminen Jonnan blogista löytynyttä ohjetta, jota tämä omani mukailee. Tamariiniin verraten se viimeinen silaus, eli mausteinen soijakastike (mikähän se sitten oikealta nimeltä onkaan) puuttuu mutta toimivat oikein hyvin ilmankin.

harkis_2

Aasialaiset härkispullat (10-12kpl)

1pkt (250g) Härkistä

1 kananmuna

4rkl soijakastiketta

0,5dl vettä

1rkl raastettua inkivääriä

2-3rkl korppujauhoja

kuivattua chiliä, kuivattua ja rouhittua valkosipulia, pippuria

(koristeluun seesamin siemeniä, kuivattua chiliä)

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota. Sekoita loput aineet sekaan. Isoimmat härkispalat kannattaa pyrkiä hienontamaan mahdollisimman pieneksi sekoitteluvaiheessa.  Pyörittele massasta palloja ja paista uunissa/pannulla.

Härkishän on valmista syötäväksi, vaikka suoraan purkista eli varsinaista kypsennystä ei tarvita. Riittää siis että massa kuivuu takaisin kasaan kananmunan kypsyessä. Kyljessä tarjolla tosiaan erivärisistä porkkanoista raastettua salaattia ja korianteria.

aasialainen_harkis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.