Härkistä aasialaisittain
Värikkäät porkkanat, ja erityisesti niistä syntynyt raaste, sai mieleni matkaamaan aasialaisiin tunnelmiin. Olen kerran Tamarinissa syönyt aivan taivaallisen hyviä jauhelihapullia ja tämän ajatuksen siivittämänä hyötykäytin kaapistani löytynyttä härkistä. Reseptiikasta on kiittäminen Jonnan blogista löytynyttä ohjetta, jota tämä omani mukailee. Tamariiniin verraten se viimeinen silaus, eli mausteinen soijakastike (mikähän se sitten oikealta nimeltä onkaan) puuttuu mutta toimivat oikein hyvin ilmankin.
Aasialaiset härkispullat (10-12kpl)
1pkt (250g) Härkistä
1 kananmuna
4rkl soijakastiketta
0,5dl vettä
1rkl raastettua inkivääriä
2-3rkl korppujauhoja
kuivattua chiliä, kuivattua ja rouhittua valkosipulia, pippuria
(koristeluun seesamin siemeniä, kuivattua chiliä)
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota. Sekoita loput aineet sekaan. Isoimmat härkispalat kannattaa pyrkiä hienontamaan mahdollisimman pieneksi sekoitteluvaiheessa. Pyörittele massasta palloja ja paista uunissa/pannulla.
Härkishän on valmista syötäväksi, vaikka suoraan purkista eli varsinaista kypsennystä ei tarvita. Riittää siis että massa kuivuu takaisin kasaan kananmunan kypsyessä. Kyljessä tarjolla tosiaan erivärisistä porkkanoista raastettua salaattia ja korianteria.