Hae
My Project Is Me

Kauppareissua ja jääkaapin sisältöä

Moi,

Pitkästä aikaa laitan taas osviittaa kauppakassini sisällöstä, joka on oikeastaan aina melko samantyyppinen. Kaupassahan käyn pääsääntöisesti kerran viikossa ja siihen sitten yksi tai kaksi täydennysreissua.

Kauppareissu yksi, on aina se isompi käynti. Tämä sisältää tulevan viikon ruoat ja ne kaikenmoiset perusainekset salaatista maitorahkaan. Tarpeen vaatiessa ostoksiin lisätään pyykinpesuaineet, talouspaperit ja muu ei-syötäväksi-kelpaava. En ole mikään suunnaton sentinvenyttäjä ruokaostoissani ja yleensä tämä isompi reissu kustantaa noin 50€. Jos oikein tiukalla budjetilla haluaa olla liikenteessä on mahdollista säästää vielä herkästi se parikymppiä. Ei ehkä joka viikko mutta ainakin pari kertaa kuussa. Tänään kauppareissuun upposi tuo yleisempi 50€, jolla sai valmistusaineet neljään erilaiseen lämpimään ateriaan (Kavsis frittata, Tomaatti-pekoni-keitto, Avokado-kanakiusaus, Uuniperunat ja Hummus), leipää, salaattiaineksia, hedelmiä, maitorahkaa, raejuustoa, fetaa, pojalle velliä, sekä vähän turhakkeita (vanukasta ja jogurttikeksejä sekä jäätelöä (huomenna selviää syy jäätelöön).

Toinen kauppareissu on tosiaan täydentävä ja sisältää ostoslistaltaan aina saman rahkaa ja salaattiaineksia. Toisinaan siellä on myös maitoa, mehukeittoa tai muuta vastaavaa, tarvetilanteesta täysin riippuen.  Yleensä tämä reissu on arvoltaan 10-20€, riippuen tietysti mitä ostetaan. Reissujen määrä riippuu täysin siitä ostanko kerralla enemmän ja vien välipala-aineksia myös töihin vai käynkö työmatkalla ostamassa töihin erikseen välipalaeväät.

Ja sitten hieman kuvaa (jää)kaapin sisällöstä. Tänne saa tulla tekemään ratsian vaikka siistittävää toki löytyykin:)

Vihanneslokero

Hyllykköä yhteen suuntaan

Hyllykköä toiseen suuntaan

Ovesta

Pakkasen vihanneslokero

6 kommenttia

 1. Titu kirjoitti:

  Hyvältä näyttää 🙂 Samoja aineksia löytyy omasta kaapista. Nostan hattua että jaksat tehdä noin monipuolisesti lämpimiä ruokia! Itsellä meinaa yleensä olla salaattipohja + tonnikala/jauheliha/kana/lohi 😀 Välillä kyllästyttää.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Heippa!Osaisinpa itsekin käydä kaupassa noin järkevästi. Siis meneekö teillä ruokaan vain noin 50 € viikossa kolmelle hengelle? Itsellä menee paaaljon enemmän ja meitä on vain yksi aikuinen ja teini-ikäinen. Voisitko antaa neuvoja tai tehdä jopa kokonaisen postauksen aiheesta kuinka voisi syödä mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin terveellisesti?Aurinkoista viikonalkua!

  • jennie kirjoitti:

   Teinithän nyt syövät vaikka kaapin tyhjäksi yhdeltä istumalta :)Meillähän tosiaan syödään pääsääntöisesti eri ruokia kotona ja poika saa sitten milloin mistäkin ateriasta itselleen. Yhteisiä ruokahetkiä ei viikonloppuja (eikä aina edes sillonkaan) lukuunottamatta koko perheen kesken ole eriävien työaikojen vuoksi. Tämä on varmasti iso syy kauppalaskun pienuuteen. Pojan tarvikkeet jakautuvat sitten kummankin ostoskasseihin.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Tosi kivoja ja raikkaita kuvia! :–)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.