Hae
My Project Is Me

Hei meillä harrastetaan

Vaikka en kovin paljon perheestäni kirjoita, niin on varmasti tiedossa että meillä on mieheni kanssa kolme lasta. Lapsista jokainen on liikkuvaista ja liikunnasta kiinnostunutta sorttia. Jokaiselta, kyllä myös pienimmäiseltämme tästä syksystä alkaen, löytyy vähintään yksi harrastus. Meillä todellakin harrastetaan – joka ikinen päivä viikossa paitsi perjantaisin.

Olen itse ollut koko lapsuuden melkoinen tuuliviiri mitä harrastuksiin tulee. Kokemuksia löytyy useasta eri lajista, aina satubaletista kung fuun sekä pesäpallosta tanssiin. Keskimmäinen tyttömme on vähän samanlainen ja hän haluaisi harrastaa milloin mitäkin. Tällä hetkellä hän käy kerran viikossa harjoittelemassa sirkusakrobatiaa ja on lajista niin innoissaan että harjoittelee ahkerasti päällä- sekä käsilläseisontaa myös kotona. Ennen tätä, hän kävi voimistelutunneilla kolmesti viikossa. Helpolta näyttävät käsilläseisonnat ovat saaneet myös esikoisemme innostumaan tempun kokeilemista mutta se ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin miltä näytti. Pohdimmekin yhdessä kuinka se on vaatinut harjoittelua päivittäin, kuten kotona on tullut huomattua. Tällä hetkellä tämä sirkustaiturimme tosiaan hallitsee keskivartalonsa jo niin hyvin että omat kässäriharjoitteluhaaveet ovat alkaneet taas nostaa päätään. Kovalla harjoittelulla kun sen selkeästi oppisi..

 

Tästä päästäänkin sopivasti esikoisemme harrastusten pariin, mitä ovat siis jalkapallo sekä jääkiekko. Äitinä, minusta on ollut ihan mahtava seurata miten paljon nämä joukkuelajit, ovat tuoneet poikani elämään. Samanhenkisestä porukasta oon löytynyt useita läheisiä ystäviä ja palloa lähdetään potkimaan vapaa-ajallakin milloin millekin kentälle. Toki kahden lajin harrastaminen vaatii myös meiltä vanhemmilta kun treenikertoja kertyy viikkoon halutessaan jopa kahdeksan + mahdolliset pelit ja turnaukset. Ihan kaikkiin treeneihin ei kuitenkaan päästä päällekkäisten harjoitusaikojen vuoksi osallistumaan mutta viidet treenit viikossa on (ainakin äidin näkökulmasta) enemmän kuin tarpeeksi.

 

Pienimmäisemme tosiaan aloitti myös tänä syksynä jonkinlaisessa temppujumppakoulussa. Hän on ollut kova jäljittelemään isosiskonsa tekemisiä siitä saakka kun jalat ovat kantaneet. Tanssi ja temppuilu ovat olleet pienen sydäntä lähinnä ja tätä, sekä omaa käytettävissä olevaa rajallista kalenteria, silmälläpitäen hänelle löytyi ihan ensimmäinen oma harrastus. Tämän lisäksi tosiaan saan nauttia päivittäisistä tanssi- ja akrobatiaesityksistä kotona, joko hänen omasta takaa tai yhdessä siskonsa kanssa. Viimeksi eilen illalla oli kunnon Tanssi tähtien kanssa- tyylinen showtanssiesitys hyppyineen ja ilmapyörityksineen.

Kas sellainen on meidän perheen harrastuskombo, mihin tietysti voisi lisätä vielä omat- ja miehen treenit. Nämä kuitenkin sovitetaan aikatauluihin sen mukaan, miten milläkin viikolla on mahdollista työvuorojen ja muiden vaikuttavien tekijöiden puitteissa. Miten muilla lapsiperheillä; Minkä verran harrastuksia mahtuu yhteen viikkoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.