Hae
My Project Is Me

Viikko 50

Moi,

Onpa mahtava huomata että eilisen aikana olen jälleen saanut muutaman uuden lukijan. Eilen aikataulut eivät yksinkertaisesti millään antaneet periksi sen suhteen etttä olisin päässyt kirjoittamisen pariin. Olen ennenkin kertonut että koneella on tässä taosssa mahdollista olla vain silloin kun perheen pienin on nukkumassa. Päiväunien aikaan olimme ulkona ja illalla minä itse olin niin väsynyt, että jouduin valitsemaan sängyn kirjoittamisen sijaan.

Viime viikko oli kuitenkin liikuntapäiväkirjan mukaan erittäin onnistunut vaikka muutamia taukoja tulikin. Parasta oli kuitenkin se että kaiken tämän jälkeen pääsin kuin pääsinkin uimaan sekä ulkoilemaan. Ulkoilusta vielä tosiaan sen verta etten listaa sellaisia ulkoiluaikoja, jotka eivät itselle mene läpi liikuntana (työmatkojen osuus kävellen, päiväkodista kotiin käveleminen, peruskauppareissut..)

Eilen ehdin myös asettua myös tv:n ääreen ja aivan sattumalta Ykköseltä tuli dokumentti liikunnan hyödyistä. Päällimmäisenä itselle jäivät mieleen seuraavat asiat:

1. Kaikki liikunta vähentää veressä kulkevan rasvan määrää, jonka saa esimerkiksi syömällä rasvaisen aterian. Näin ollen siis liikunta ehkäisee omalta osaltaan rasvan varastoitumista paikkoihin, jonne sitä ei halua.  Tutkimuksessa koehenkilö söi saman skottilaisen aamiaisen, joista toista edeltävänä iltana oli käynyt 1,5h kävelyllä.

2. Vain kolmen minuutin viikottaisella harjoittelulla on mahdollista nostaa omaa insuliinineritystä, eli siis verestä sokeria possitavaa hormonin tuotantoa. Tutkittavan verensokerin määrä oli testijakson päätteeksi huomattavasti aiempaa pienempi sokeripitoisen aterian jälkeen. Tutkittava siis liikkui täysiä viikottain kolmen minuutin jaksoissa, neljän minuutin ajan (hiit-harjoittelu).

3. Arkiaktiivisuus kannatta. Se että päivän aikana pelkän istumisen sijaan pyrkii liikkumaan, tavalla tai toisella, voi lisätä omaa kalorin kulutusta useilla sadoilla. Toimistotyössä valitsee esimerkiksi portaat hissin sijaan, kävelee työkaverin luo mieluummin kuin lähettää sähköpostia jne.

Jos et tätä nähnyt ja nyt alkoi kiinnostaa, niin Yle areenalta tämä on toki katsottavissa. Aktiivista viikon alkua kaikille!

13 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Hihii, tuttuja maisemia 😉

 2. Cathy kirjoitti:

  Saman dokumentin katoin mieheni kanssa.. oli ihan mielenkiintonen. 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Ihana ja kiva ”maanläheinen” blogi sinulla – tällainen viisikymppisiään lähestyväkin innostuu liikunnasta ja paremmin syömisestä aivan uudella tavalla. (Ja täsmennyksenä, että ”viisikymppisiään lähestyvä” tarkoittaa ikää, ei kiloja – jotka ovat melkoisen kaukana tuosta luvusta:)Ihanaa odotusaikaa koko perheella ja oikein rentouttavaa joulua & kaikkea hyvää tulevalle vuodelle.Heidi

  • jennie kirjoitti:

   Voi Heidi, Kiitos niin paljon. Ei minun kannata edes yriittää olla mitään muuta kuin olen, eli siitä tämä kaikki juontaa juurensa. tavallista arkea tiettyyn aihealueesen hieman tarkemmin porautuneena. Sinulle myös mukavaa joulunaikaa ja onnea tulevalle vuodelle!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Tässä dokumentissähän tämä mies harjoitteli 3 minuuttia viikossa. Päivässä 3 20 sekunnin pätkää. Loppujenlopuksi mies siis harjoitteli 12 minuuttia kuukauden aikana 🙂 Dokumentti oli kyllä mielenkiintoinen, ja minulle jäi täsin samat asiat mieleen!t. jouduin katsomaan tämän dokumentin 2 kertaa.. 😀

 5. Anonymous kirjoitti:

  Hihihi, täällä taitaa olla se uusin lukijakuntasi jäsen 🙂 jäin kyllä eilen koukkuun ja tosiaan kahlasin sivujasi läpi suurella mielenkiinnolla. Itsellä samantyyppinen projekti myös menossa, 7 viikkoa takana uudentyyppistä elämää ja olo on muuttunut paremmaksi ja vartalo kuntosalilla vietettyjen tuntien johdosta solakammaksi vaikkei kiloista paljoa eroon ole vielä päässytkään. Mutta ihana lukea blogiasia ja saada siitä lisää henkisiä potkuja persauksille 😀 AR

  • jennie kirjoitti:

   Tuossa vaieessa olo varmasti tuntuu niin hyvältä että se näkyy myös ulospäin! Onnea sinulle siis saavutuksistasi tähän saakka!

 6. jonna musakka kirjoitti:

  Sulle on tunnustus mun blogissa :)jonna1983.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Tämä tuli niin äkkiä ;D Ei mutta rehellisesti, kiitos tästä kunnioituksesta. Täytynee ottaa haaste vastaan vielä tällä viikolla ettei unohdu, kuten niin usein on tapana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.