Hae
My Project Is Me

#muotipukeekaikkia

Olen huomannut että minulla on ongelma: Aina kun olen lähdössä ovesta ulos (muualle kuin treenaamaan tai hiekkalaatikolle) iskee minuun asukriisi. Asukriisi ei johdu siitä ettei minulla olisi vaatteita kaapissa vaan koska siellä ei tunnu olevan mitään, mikä näyttäisi päälläni hyvältä. ”Voi ei, ei tätä sillä vatsani näyttää valtavalta/kädet ovat levottoman kokoiset/tms”- tyyppiset ajatukset ovat ainakin omalla kohdalla hieman liiankin tuttuja. Siinä missä oma ongelmakohtani on keskivartalo niin jollain toisella ne ovat ehkä rinnat (liian pienet tai suuret) ja kolmannella jalat (liian pienet tai suuret).

muotipukeekaikkia

Ja tästä arkisesta tuskasta nousi ajatus siitä että jokaisella on oikeus tuntea itsensä hyvännäköiseksi. Wau-efektin tuottavia vaatekappaleita on olemassa jokaiselle vartalolle mutta ne täytyy vain löytää. Ei sillä, että ei ole jonkun tietyn mallin tai mitan mukainen, saa olla vaikutusta kenenkään itsetuntoon. Itsekin olen aivan turhan kriittisesti ajatellut etten voi julkaista jotain kuvaa koska mahamakkarat. En ole esimerkiksi tarpeeksi jotain kuvamaan päivän asuja päälläni sillä kuka nyt innostuisi kun vaatekappale ei istukaan tähän kroppaan samalla tavalla kuin sen ehkä oli alun perin suunnittelijalla tarkoitus.  Ei niitä (ongelmakohtiaan) tarvitse alkaa rakastamaan mutta tosiasia on, että meitä on kaikenmallisia. Ja sitä paitsi joku, saman ongelmakohdan kanssa kamppaileva, voi löytää sinulta arvaamattoman arvokkaita vinkkejä. Muoti pukee tosiaan kaikkia mutta siitä on vain löydettävä se oma juttunsa.

Haastankin näin alkaneen syyskuun kunniaksi jokaisen, vartalomallista ja sen ongelmakohdista riippumatta, jakamaan omia asukuviaan Instagramiin hashtagilla #muotipukeekaikkia. Ehkä sitä itsekukin jossain vaiheessa huomaa että vartalosta, ja sen ongelmakohdista riippumatta, meillä kaikilla on oikeus tuntea itsensä hyvännäköiseksi.

muotipukeekaikkia_3Neuletakki // New Look, Zalando

Housut// TwinTip, Zalando

Tennarit// Skopunkten

4 kommenttia

  1. Marianne kirjoitti:

    Hei ei oo totta 😀 Mä bongasin tästä noi sun housut (mistä ois muuten ollu iva nähdä kuva seisaaltaan) ja aloin etsiä tuota merkkiä Zalandolta. Ihan huippukivoja vaatteita eikä ees pahanhintaisia! ;ulla on hankalaa kun tuntuu että ei mahdu enää vanhoihin vaatteisiin ja edelliset kaksi vuotta olen ollut urheiluseuralla töissä ja päällä aina tuulihousut, collarit tai jumppatrikoot. Nyt kun olen vaihtanut toimistotöihin niin olisi kiva omistaa fiksuja mutta samalla mukavia vaatteita. Tässä taisi ratketa mun tämänhetkinen ongelma taas vähäksi aikaa 🙂

  2. Miski kirjoitti:

    Ihanan hyväntuulinen juttu! Kiitos, oot muutenkin niin hyvänmielenlähettiläs, tosi kiva lukea sun postauksia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.