Hae
My Project Is Me

Jos sinulla olisi mahdollisuus toteuttaa lapsen hartain toive, tekisitkö sen?

Vaikka joulukuu on vasta alkamassa, on meidän perheessä ehditty lukemaan erilaiset lelukirjat jo moneen kertaan. Toiveita on esitetty lukuisia erilaisia ja lyhyesti esitettynä joululahjatoivelistalla olisi kaikki mahdollinen. Vaan entä jos lapsi saisikin toivoa vai yhden lahjan, niin arvaatteko mikä se voisi olla. Uskotteko jos kerron että eräällä 16-vuotiaalla tytöllä se on pussilakanat ja pyyhe? Tai että erään 12-vuotiaan pojan hartain joululahjatoive olisi saada oma koirapehmolelu? Äitinä, oma sydämeni särkyy tietäessäni että ilman minun ja teidän muiden apua, nämä lasten ja nuorten toivomukset jäävät todellakin vain toiveeksi.

Viikonlopun aikana, Itiksessä avattiin Hope Ry:n Hyvän Mielen Joululounge, jonka tavoitteena on toteuttaa edelläkin mainittuja lasten toiveita. Hope Ry on vuonna 2009 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on antaa kaikille lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö ja se toimii 15 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. http://www.hopeyhdistys.fi

Hope_300x300_Lahjatoive_4

Hope_300x300_Lahjatoive_1

Jokaisella meistä on mahdollisuus auttaa toteuttamaan nämä toiveet viemällä lahja loungeen 13.12 mennessä. Lahja voi olla paketoitu tai paketoimaton; Osoitettu jollekin tietylle toivojalle hänen toiveensa mukaisesti tai vapaavalintainen. Joululoungesta voi tosiaan hakea myös niitä konkreettisia lahjatoiveita ja ostaa lahjan Itiksestä sen jälkeen. (1krs, Stockan pääty). Tavoitteena on saada kahden viikon aikana kerättyä 1000 lahjaa lapsille joten autetaan yhdessä saamaan tänä jouluna hymy mahdollisimman monen lapsen huulille.

Hyvän Mielen Joululoungen aukioloajat:

ma-pe klo 14-21

la 10-18

su 12-18

Kauppakeskus Itis tukee Hopen joululahjakampanjaa tarjoamalla Hopen käyttöön Hyvän Mielen Joululoungen sekä lahjoittamalla 40 kpl 40 euron arvoisia kauppakeskuslahjakortteja joululahjoiksi. Lisäksi Kauppakeskus Itistä hallinnoivan Wereldhave Finland Oy:n kaikki työntekijät työskentelevät vapaaehtoisina Hyvän Mielen Joululoungessa Hope ry:n vapaaehtoistyöntekijöiden apuna. Itis myös haastaa kaikki Itiksessä toimivat liikkeet osallistumaan kampanjaan.

index

Lienee epäilemättäkin selvää, etten hyödy tämän tiedon jakamisesta sen enempää kuin kukaan muukaan. Bloggaajana saan kuitenkin kunnian olla jakamassa kaunista ja tärkeää ajatusta sekä toivoa että tavoitan tekstillä jonkun, joka haluaa toteuttaa kanssani viattoman lapsen joulutoiveen.

8 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Meillä ollut jo monena vuotena tapana noutaa seurakunnalta lapsen lahjatoive. Ja näin teimme taas nyt sunnuntainta 🙂
  Saa niin hyvänmielen toteuttaessa lapsen hartaan toiveen .

 2. Heidi kirjoitti:

  Olen lähettämässä joululahjoja hankalassa tilanteessa oleville perheille Jouluapua -yhteisön (www.jouluapua.fi) kautta. Surullista luettavaa, missä tilanteessa liian monet perheet nykypäivän(kin) Suomessa joutuvat elämään. ”Perheen 7-vuotias vielä ilman lahjaa” ja ”toiveena vaikkapa alusvaatteita ja sukkia”. Tai ”isä työtön, äiti sairauspäivärahalla, perheen teini toivoo shampoota”. Silloin kun on pula, ne ihan perusjuttuihin kuuluvat tuotteet ja asiat nousevat arvoon arvaamattomaan.
  Jaetaan jouluiloa muillekin – niin paljon kuin itse kukin omalta osaltaan pystyy.
  Lämmintä joulumieltä kaikille!

  • jennie kirjoitti:

   Nämä ovat tosiaan surullisia tositarinoita, ihan itsellänikin kyynel nousi silmään tätä lukiessani. On hienoa että auttamisen mahdollisuus ja ennenkaikkea -halu on vielä olemassa. Vaikkei aina ja joka tilanteessa pystykään olemaan avuksi niin edes sen yhden kerran vuodessa pystyy jokainen <3

 3. Sini kirjoitti:

  Itse lahjoitan muutaman lahjan Joulupuu-keräykseen. Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomen paikallisten Nuorkauppakamarien toimesta ja paikalliset sosiaalivirastot avustavat lahjojen jaossa niitä tarvitseville. Meillä on työpaikalla oma keräyspiste, mihin on helppo viedä lahjat 🙂 Ilmeisesti teini-ikäisille suunnatuista lahjoista on suurin pula!

  • jennie kirjoitti:

   Tämä keräys onkin itselle tuntematon tapa toimia, joten kiitos vinkistä. Hienoa on että auttavia tahoja löytyy näinkin paljon, vaikka toki surullista on se että niitä yleensä tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.