Hae
My Project Is Me

Tukholmaan lasten kanssa

Lasten kanssa matkustaminen on tuonut eri kaupunkien (ja maiden) leikkipuistot tutummiksi kuin olisin koskaan uskonut. Samalla on alkanut arvostamaan erilaisia asioita kuten esteetöntä liikkumista, tarpeeksi leveitä kävelykatuja ja hyvää julkista liikennettä sekä tietenkin lapsiystävällistä asennetta.

IMG_7085

IMG_7087

Viimeisimmällä Tukholman matkallamme suunnistimme hieman ydinkeskustan ulkopuolelle, Södermalmille. Sikäli jos risteilee paikanpäälle Vikinglinella, saapuu alueelle automaattisesti mutta Siljan terminalista matka taittuu joko Tunnelbanalla tai bussilla Slussenin asemalle, josta lppumatka taittuu helposti myös kävellen. Valitsime bussin sillä rattaita kuljettava aikuinen saa matkustaa sillä veloituksetta. Södermalmin aluleella minua houkutti laaja kirpparivalikoima sekä 1800-luvun hengessä rakennettu pienoiskaupunki lapsille. Kyseessä on siis yksi alueen lukuisista leikkipuistoista, joka tosiaan tarjoaa hieman erilaisen leikkimiljöön.

P1080214

P1080202

P1080211

P1080217

P1080205

Alueella toimii myös kahvila, josta sai ostettua pientä purtavaa ja juotavaa. Ostime lapsille pillimehut 15kruunua/kappale (noin 1,5€) ja samalla hinnalla olisi saanut myös puolen litran vesipullon. Kahvin hintaa en muista. Jos ruotsalaiset jotain osaavat niin leikkpuistotoiminnan. Tukholmasta löytyy myös muita hyvätasoisia leikkipaikkoja, kuten Humlegården Östermalmilla Arlandan lentokentän leikkihuoneesta puhumattakaan. Löhellä sijaitsevat leikkipuistot ovat näppärästi löydettävissä lekparksguiden -avulla.  Jos jotain olisin kuitenkin kaivannut niin vessaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.