Hae
My Project Is Me

Tammikuun mitat

Moikka,

Aion jatkaa edelleen tutuksi käynyttä tapaa kuukausittaisten mittojen ja kuvien ottamista vaikka varsinainen laihdutusvaihe onkin taaksejäänyttä. Tästä eteenpäin on kyse nykyisen olemuksen ylläpidosta.

Tämä ensimmäinen punnitushan sattuu sopivasti välittömästi uudenvuoden ja joulun juhlimisen jälkeen.. Itsellänihän tuli nimittäin syötyä ihan kiitettävästi väliviikonkin aikana, vaikka tarkoitus oli pysytellä kaidalla tiellä. Nyt onneksi kaapeissa olevat avatut herkut on syöty pois kiusaamasta heikkoa mieltä.

Oikeastaan koko joulukuu meni hienoisesti herkutellessa kun vähän väliä oli jonkinmoista herkkua tarjolla paitsi kylässä niin myös kotona. Kun pysyin tiukkana, niin paino pysytteli 51,5kg:n tietämissä mutta muutoin se nousi 53:een (jota oikeastaan odotin tältäkin aamulta).

Ei sillä ettenkö olisi tyytyväinen 53:een kiloon varsinkin jos/kun sama paino on pysynyt käytännössä viimeisen pitkän aikaa. Tästä voinee päätellä, että oma painoni normaaliruokavaliolla on suunnilleen tämän verran ellei jopa hieman vähemmän kun herkuttelu jää pois. Niin, ja lupasinhan itselleni olla liiaksi tuijottamatta vaa’an lukuja tänä vuonna.

Omien urheilutavoitteiden suhteen olen kuitenkin tyytyväinen. Kun huomasin että omien lihassarjojeni teko oli hiipunut päivittäisestä harvinaiseksi päädyin jakamaan sarjani siten että harjoitan ylävartalo- ja keksivartalotreenin vuoropäivittäin. Tämä on toiminut. Tällä hetkellä tosin mietin keskivartalosarjan päivittämistä uudenlaiseksi mutta palataan siihen joskus toiste jahka jotain uutta sarjaa on olemassa. Päivittäin olen lenkkeilyt kahdesti, ja iltalenkillä jopa hölkännyt melko usein. Ohjatuilla tunneillahan en käynyt kuin kerran mutta dvd-harjoitteet tein päivittäin (joulua lukuunottamatta).

Tänä aamuna luvut näyttivät siis tältä:

Paino:                          51.8 kg  
Vyötärö:                     66 cm    
Navanympärys:           76cm
Lantio:                         79cm    
Rasva:                         19%  

Luvut eivät varsinaisesti yllätä, otinhan epäviralliset mitat vastikään vertailutekstiä nykyisen ja entisen minän välillä. Paino oli tuolloin tosin alhaisempi johtuen lähtökohtaisesti hyvin sujuneesta (herkuttomasta) viikosta tällä viikolla vasta eilinen sujui herkuttomasti. Samasta syystä luulen tuon rasvaprosentin näyttäneen alhaisempaa (kuulostaa hieman selittelyn maulta..).

Mutta siis, käytössäni on Omronin digitaalinen mittari, jonka en ihan saumattomasti usko tietävän eroa kehon rasvan ja muiden nesteiden välillä. Hyvä esimerkki on että kun mittauttaa itseään välittömästi lenkin jälkeen niin tulos on alhaisempi kuin ennen lenkille lähtöä. No, oli miten oli niin tuo on nyt tammikuun luku ja siihen on tyytyminen. Alhainenhan se on edelleen, eli tyytyväisenä voi tämän vuoden aloittaa.

Jotta herkuttomuudesta tulisi osa arkea ja herkuttelusta satunnainen tapa niin olen ystäväni innostamana päätynyt kokeilemaan karkki- ja suklaalakkoa. Olen lähinnä mukana tuomassa vertaistukea ystävälleni mutta myös oppimassa itse pois liiasta makeanhimosta. En aivan varsinaisesti ole itselleni vielä sääntöjä lakon suhteen luonut mutta jos lähdetään siitä että kotona ei herkutella enkä omaa rahaani muutenkaan näihin herkkuihin käytä. Kyläillessä/tai juhliessa tilanne on toinen ja silloin hallittu herkuttelu on sallittua. Varsinaisesti mitään muutosta aiempaan suhtautumiseeni herkkuihin ei siis ole. Tässä vaiheessa siis tarkoitus on oppia talven herkuttelusta taas eroon.  Kerron varmasti kuulumisia asian tiimoilta jossain vaiheessa.

Ja loppuun vielä kuukausittaista vertailukuvaa:

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mikä sun reiden ympärysmitta on?

 2. jennie kirjoitti:

  Anonyymi: Leveimmästä kohdasta mitattuna sain luvuksi 49cm

 3. Missus kirjoitti:

  Kehityksesi on aivan mahtavaa! Jään seuraamaan blogiasi innolla! 🙂

 4. jennie kirjoitti:

  Kiitokset Missus ja tervetuloa mukaan seurailemaan näitä höpinöitä 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Uskomatonta! Olen lähtokohdaltani about 65 kg ja tavoitteenani on ollut paina tyyliin alle 60 kg. En voi uskoa että tästä koosta voi päästä noin pieneksi ilman, että näyttää ihan laihalta tikulta!Olet tällä hetkellä suuri motivaationi ja tavoittteeni nousi vähän. Kiitos siitä. :)Kuinka pitkä olet?

 6. jennie kirjoitti:

  Kiitokset Anonyymi, on ilo kuulla että pystyn tarjoamaan terveen esimerkin sinulle:) Niin ja pituutta löytyy huimat 162cm.

 7. Anniina kirjoitti:

  Vautsi! Ihan mahtava muutos! Ero alkutilanteeseen on kyllä valtava. Yritän itse päästä kesään mennessä samoihin mittoihin, tosin pudotettavaa on vain viisi kiloa. Näistä sun kuvista sai kyllä hurjasti motivaatiota kun näki, miten tuollainen painonpudotus käytännössä vaikuttaa. Ehkä pääsen itsekin samaan lopputulokseen 🙂

 8. jennie kirjoitti:

  Aivan varmaan Anniina saavutat tavoitteesi! Blogin pitäminen antaa kummasti lisämotivaatiota 🙂 Joten mukavia hetkiä omasi kirjoittelemisessa sekä tämän lukemisessa – mukava kun olet liittynyt lukijoihini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.