Hae
My Project Is Me

Viittä vaille valmista

Valmistan ruokani useimmiten itse mutten missään tapauksessa voi jeesustella että en koskaan söisi valmisruokia tai eineksiä. Itseasiassa jos ihan kehtaan myöntää niin oikeastaan jopa vähän innostuin kun aikaisemmin tänä vuonna kuulin että Suomeen on luvassa jotain mullistavaa uutta valmisruokamarkkinoille.

Omalla tavallaan on hyvä että valmisruokatarjonta on Suomessa lähtökohtaisesti sillä tasolla kuin se on. Makunsa puolesta ruoka harvoin pärjää kotona valmistetulle tai varsinaisesti maistuu edes hyvälle. Ruoka harvoin on myöskään kovin tuoretta ja sisältää itse tärkeimmän lisäksi myös aika paljon kaikkea lisättyä. Raaka-aineiden laadussakin on varmasti hajontaa ja halvalla saanee useimmiten varsinaisen ruoan sijaan  ennemminkin ruoan kaltaista ainetta. Kun tarjonta on mitä on, on todella helppo päätös valmistaa ruoka itse.

Kuten kuitenkin sanoin, en voi väittää ettei minua voisi löytää kaupasta valmisruokien ääreltä. Joskus se on vain niin paljon helpompaa ja nopeampaa valita valmista kaiken valmistamisen sijaan. Tänään sitten vihdoin testasin sitä alussa mainittua uutuutta, eli Saarioisten viittä vaille valmista wokkia, mikä tuli markkinoille joskus aikaisemmin keväällä.

Ideana tämä on minusta hyvä: Paketissa on annos tuoreita, valmiiksi suikaloituja kasviksia joiden päälle lisätään valmiiksi kypsytetyt ruokaisammat ainekset. Viisi minuttia pannulla ja tuoreista aineksista tehty wokki on valmis. Odotukset olivat korkealla sillä Chili-Inkivääri-kanawok kuulosti yksinkertaisesti hyvältä ja loppussa sekaan puristettava lime-lohko houkutti ajatuksena. Valitettavasti maku ei kuitenkaan ollut vastaavanlaista pakasteversiota kummoisempi. Lisäksi annos oli kaltaiselleni suursyömärille liian pieni ja aterioinnin jälkeen jäi edelleen nälkä. Se mistä kuitenkin pidän edelleen, on ajatus tuoreesta, minuuteissa valmistuvasta, ateriasta. Ja on erityisen hienoa että perinteisten eineksien rinnalle tuodaan jotain uutta helpottamaan kiireistä arkea.

Onko joku muu maistanut näitä? Mielipiteitä? Tai ajatuksia valmisruoasta yleensä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.