Hae
My Project Is Me

Kolmen lapsen kanssa matkustaminen

Olen saanut lukuisia kertoja olevani rohkea/uskomaton/hullu ja kaikkea muuta mahdollista, kun lähdin kuukaudeksi reissaamaan yksin kolmen lapsen kanssa. Määränpäässä minulla oli toki jo apujoukkoja, mutta ensin piti päästä perille asti.  Yhtään kuvaa kentältä ei valitettavasti ole mutta jokseenkin tältä se näytti (lapsia oli vain yksi enemmän).

matkalle

Itse olen aina pakannut mukana kulkevat rattaat ruumaan jo ennen turvatarkastusta eli Manduca (meillä käytössä oleva kantoreppu) on ollut ensiarvoisen tärkeä kapistus.  Jos matkustava lapsi on isompi (osaa istua) niin kentillä on lainattavissa myös rattaita kentällä haahuilun ajaksi.

Jos mahdollista, suosin suoria lentoja. Vaikka ajatus pitkään paikallaan kököttämisestä voi tuntua ahdistavalta ja raskaalta niin vielä raskaampaa on se koneeseen ahtautuminen ja sieltä ulostauuminen. Välilaskuissa on toki puolensa ja kaikilla (ainakin missä minä olen ollut) kentillä on jonkinlainen lasten leikkipaikka, jossa sitä aikaa tulee sitten vietettyä. Silti olen suoran lennon kannattaja.

lentokentta

Lentokenttähupia Köpiksessä

manduca

Manduca

Äitejä myös ehkä turhaan pelotellaan lentokoneessa tapahtuvan vaipanvaihdon hankaluudesta. Se on oikeasti aika hyvin hoidettavissa, vaikka tilat ovatkin ahtaat. Sensijaan leikki-ikäisen pepun pyyhkiminen on jo temppu. Sille vauvalle on kuitenkin siellä se oma paikkansa, kun taas pyyhittävä peppu vie sen tilan, joka on tarkoitettu vessassa olevalle avustajalle. Kaikki on kuitenkin mahdollista.

Välilaskujen puitteissa pääsee usein myös jonottamaan vähän lisää, mikä ei myöskään ole aina pienempien matkaajien lempiasioita. Vaikka useissa paikoissa on erilliset turvatarkastusjonot perheellisille niin jonot ne ovat sielläkin. Itse en olejuurikaan käyttänyt lasten turvavaljaita mutta matkustettaessa niitä näkee kyllä monilla.

Oma survival-kittini on täyteen pakattu reppu. Repussa on vauvalle hoitolaukku, tärkeät matka-asiakirjat sekä lompakko ja lapsille matkan ajaksi jotain puuhaa (kevyitä pokkarimallisia satukirjoja, tabletti ja kuulokkeet, pieniä yllätyslelupusseja). Usein matkassa kulkee mukana myös jonkinlaiset eväät, sillä lentokentillä ruoka on ylihinnoiteltua ja jälleen kerran välttyy lasten kanssa jonottamiselta. Reppu on kyllä ihan paras, sillä kun kädet ovat jo valmiiksi täynnä työtä, ei muunlaista laukkua voi edes kuvitella.

turisti

reppu ON ihan paras

Tätä kirjoittaessa mietin että ei se lasten kanssa yksin matkaaminen oikeastaan poikkea yhtään muustakaan matkaamisesta mutta muistan kyllä edelisen matkan aikana ajatelleeni ettei ikinä enää. Ehkä koneessa edessämme istunut pikkutyttö oli siis sittenkin oikeassa, kun sanoi että ansaitsisin mitalin. Ja jos tämän pikkutytön mukana matkannut äiti jostain syystä sattuu blogiini joskus eksymään niin tämä oli niin ihanasti sanottu että se saa edelleenkin hymyn huulilleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.