Hae
My Project Is Me

Neljä adventtia

Niin se on joulu jo melkein ovella ja tänään on vietetty jo neljättä, eli viimeistä, adventtisunnuntaita. Neljäs sytytetty adventtikynttilä symboloi rakkautta. Rakkautta on monenlaista ja yksi muoto on yhdessäoloa omien läheisten kanssa. Tällä viikolla olemmekin yhdessä koristelleet kotona kuusen. Ajatukset ovat joulun lisäksi olleet vahvasti myös tulevassa matkassa, jonne ei enää kovin kauaa ole. Jouluisen tekemisen lomassa on myös hiljalleen alettu pakata matkalaukkuja.

Kolmas juhlittu adventti symboloi joulurauhaa. Vaikka kuinka yritän kirjoittaa jotain harmonisen rauhaista ajatusta niin päässäni alkaa joulurauhaa miettiessäni soida vain ”..ei itkeä saa, ei meluta saa..”. Tämä kertonee ehkä jotain siitä lapsiperheiden rauhallisuudesta.

kuusenkoristelu

neljas-adventti

Toisen adventin aikana sytytetty kynttilä tuo mukanaan jouluilon. Itsehän rakastan joulua. Rakastan joulun tunnelmaa ja on aina yhtä ihana tunne hakea joulukoristeet esiin. Rakastan joulumarkkinoita pienine puumökkeineen ja havuineen. Ja jouluvalot – niitäkin rakastan. Joulu on kaikkineen aivan ihana ajankohta, eikä taida olla oikeastaan mitään mistä en siinä pitäisi – jouluruuhkineenkin se on sitä itseään, ilon aikaa.

 

Ja siitä ensimmäisestä adventista, joka tänä vuonna juhlittiin jo marraskuun puolella, alkoi joulun odotus. Voi olla että se on vain iän tuoma tunnetila, mutta tänä vuonna minusta tuntuu siltä että joulukuu on kiiruhtanut ohitse äärettömän nopealla aikataululla. Tuntuu oikeastaan ihan uskomattomalta että sitä vietetään jo viikon päästä lauantaina. Joskin tämä perhe saa odottaa vielä yhden päivän lisää, sillä Skotlannissa pukki vierailee vasta joulupäivänä eli 25.12.

toinen-adventti

tonttutytto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.