Hae
My Project Is Me

Laihduttajan kakkutikkarit

Jokainenhan sen tietää että yksi leipomisen lempparijuttuja on taikinan maistelu. Nämä laihduttajan kakkutikkarit ovat käytänössä vain taikinaa, sillä uunia tai muuta kypsennystä ei tarvita. Alkuperäinen resepti on peräisin Hanna Skytän Fuel Food proteiiniherkut ja -välipalat -kirjasta mutta seuraava ohje on kokenut hienoisia muutoksia

Laihduttajan kakkutikkarit (6kpl)

1rkl kookosjauhetta

2rkl mantelijauhetta

1rkl heraproteiinijauhetta (suklaa)

1-2tl raakakaakojauhetta

1rkl (sokeritonta)siirappia

2rkl soseutetuja kikherneitä

2rkl erytritolia

ripaus suolaa

(koristeluun sokeritonta tomu”sokeria”)

Sekoita kookosjauhe, mantelijauhe ja heraproteiinijauhe sekä kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet keskenään. Lisää kulhoon jauhoseos ja soseuta tasaiseksi. Muotoile lopputuloksesta palloja ja iske tikkarin nokkaan kiinni. Alkuperäisessä ohjeessa muiden aineiden seassa oli vielä 2rkl cashew voita mutta koska itsellä ei sellaista ollut, jäi se pois. Lisäksi taikinaan voi halutessaan rouhia joukkoon vaikka suklaata tai pähkinöitä.

cake-pops

Minulla on ollut haasteita kakkupallon pysymisessä niin keksin ratkaisuna upottaa tikun pään sulatettuun kookosöljyyn. Jääkaapissa jähmettyessään se kiinnittää kakun tikkuun kiinni melko napakasti. Toimii.

Ja vielä, jos haluat jo hieman fiilistellä joulua ja nauttia näitä laihduttajan kakkutikkareita vaikka glögin kanssa niin lisää taikinaan 1-2tl piparkakkumaustetta. Toimii myös.

cake-pops_2

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.