Hae
My Project Is Me

Riittävän hyvä on parempi kuin täydellinen

”Nyt loppui herkuttelu. Lähden liikkeelle ja sanon sokerille heipat. Syön kasviksia ainakin sen vaaditun puoli kiloa päivässä ja katson että kaikki muukin on kuin oppikirjasta”. Tässä taas yksi karrikoitu esimerkki, mitä moni painonpudottaja kuitenkin tekee tai ainakin ajattelee tekevänsä.

Ja sitten kun tässä täydellisessä suunnitelmassa jokin meneekin pieleen, tulee pettymys. Kun torstaina kello 17.45 söikin sen pullan vaikka ei pitänyt. Ja kun on kerran syönyt sen pullan niin eihän sillä ole enää mitään merkitystä mitä tekee ja voi aivan hyvin hakea kaupasta vielä karkkipussin, suklaata ja vähän sipsiäkin kylkeen.

Jos puhelimeen tulee särö, mitä teet?

Jossain joskus näin vertauksen siitä että jos puhelin tippuu maahan, ja näyttöön tulee särö niin eihän kukaan rupea puhelintaan tahallaan hajottamaan enempää. Miksi siis painoa pudottaessa niin usein tehdään juuri niin; Syödään sen yhden pullan lisäksi kokonainen pellillinen kun ”millään ei ole enää mitään väliä”.

Näin aukikirjoitettuna tuo ajatusmalli tuntuu tavattoman tyhmältä, mutta näinhän se on. Ja minä ainakin joudun myöntämään, että olen itse toiminut joskus juuri tuolla tavalla.

lauantaikarkit

Riittävän hyvä on parempi kuin täydellinen

Tämän tekstin tarkoitus ei ole suinkaan demonisoida herkuttelua, ehkä ennemmin päinvastoin. Ja tässä tullaankin päivän otsikkoon minkä pyydän lukemaan vielä kerran ajatuksella: riittävän hyvä on parempi kuin täydellinen.

Ja se on parempi kuin täydellinen sillä riittävän hyvä on joustava ja jokaiseen tilanteeseen sekä tilaisuuteen aina paras mahdollinen vaihtoehto. Se ei ole oppikirjamainen tai tarkkaan ohjeistettu, orjallisesti noudatettava tapa vaan sellainen mikä sopii omaan elämään ja elämäntilanteeseen sallien myös ne niin sanotut lipsumiset vaikka eiväthän ne sellaisia edes todellisuudessa ole.

Kun tekee riittävän hyvin, riittävän pitkään pääsee ihan yhtälailla maaliviivalle kuin valtavalla pikajuoksulla – ja matkakin on varmasti miellyttävämpi ja  mikä parasta, samalla tahdilla voi jatkaa vielä eteenkinpäin.

herkkuhimo

Kurkkaa myös aihetta sivuavat postaukset

Laihtuminen ei ole helppoa

Painonhallinta on helpointa kylläisenä

Kun herkkuhimo iskee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *