Hae
My Project Is Me

Porkkana-Mangokeitto

Moikka,

Erilaiset keittoruoat ovat sellainen ruokalaji että niitä tulee jostain syystä tehtyä kesällä paljon harvemmin kuin talvella. Kesällä keveän keiton korvaa usein salaatti, joka ei muuten aina välttämättä ole se kevyt vaihtoehto. En muista enää mikä ohjelma se oli, jossa piti päätellä että mikä ruoka-annos sisälsi eniten kaloreita tai muuta vastaavaa ja yllättäen joku salaatti oli se kaikkein pahin. Jos oikein muistan, kyseessä ei edes ollut Caesar-salaatti mutta joku kastikkeellinen tietysti. Tämä järkytti ohjelman kisailijat perinpohjaisesti koska salaatti mielletään usein kevyeksi ja terveelliseksi – tuo oli kaikkea muuta.

Koska törmäsin niin ihanan kuuloiseen Porkkana-mangokeiton reseptiin, päädyin sitä viime viikolla tekemään.

Ensikerralla pyyhin lautasen reunan!

Näitä tarvitset:

500g porkkanoita
2-3cm pala tuoretta inkivääriä
1-2tl valmista currytahnaa (itse käytin keltaista)
2rkl öljyä
1l kasvislientä
2 pientä punaista chiliä
1tlk kevyttä kookosmaitoa
1 kypsä mango
1-2 kevätsipulia
sitruunamehua, suolaa

Viipaloi porkkanat, sipuli ja inkivääri. Paista öljyssä kevyesti currytahnan kanssa. Lisää valmis kasvisliemi ja anna kiehua noin 15min. Soseuta keitto. Lisää viipaloidut chilirenkaat ja kookosmaito. Kuumenna uudestaan kiehumispisteeseen. Mausta keitto. Soseuta mango ja lisää keiton sekaan juuri ennen tarjoilua.


Itselläni oli grillatulla porsaanfileellä ja kasviksilla täytetty täysjyväsämpylä tämän kanssa (molemmat, siis sämpylä että pihvi, olivat edellispäivän ylijäämiä). Ajattelin samalla tarjota itselleni jonkun proteiinipitoisen lisän, siis tuo pihvi, ruoan kanssa, sillä minullahan on tapana ujuttaa proteiinia joka aterialle.

Omassa kokkailussani olin kuitenkin ollut melko avokätinen maustamisen suhteen ja maku oli odotetun makean sijaan tulinen. Itse asiassa sen verta tulinen että sainkin sitten lisäillä raejuustoa tulisuutta tasapainottamaan. Seuraavana päivänä sitten söinkin jo ihan suosiolla raejuuston kera koko keiton.

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalta keitolta. Kotona oliskin kaikki aineet mangoa ja kevätsipulia lukuunottamatta… Täytyy laittaa kokeiluun 🙂

 2. Ida-Mari kirjoitti:

  Pitääkin kokeilla. Makean ja tulisen yhdistelmä on mielettömän hyvä!

  • jennie kirjoitti:

   Tämä oli ihan mielenkiintoinen, ehkä lisäämällä hieman mangon osuutta (tai vähentämällä sitä chiliä) olisin saanut siitä itsellenikin sovetuvamman. vaikka ei se toisella kertaa enää niin tulista kyllä ollut.. Katsotaan sitten seuraavalla kerralla kun nappaan pakastetun puolikkaan käyttöön että mitä mieltä olen:)

 3. Haidi kirjoitti:

  Keitto kuullostaa hyvältä. Pitääpäs kokeilla! Kiitoksia muutenkin kivasta blogista – siitä on tullut suosikkini!-Heidi K.http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

 4. jennie kirjoitti:

  Kiitos ja pakko todeta että tällä kertaa olisi pitänyt jättää sinun blogiisi kurkistaminen väliin – Aika herkkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.