Hae
My Project Is Me

Mausteiden lumoissa

Moi,


Olen muutamaankin otteeseen maininnut ruoista puhuessani että syön sitä mikä minusta maistuu hyvälle. Toisinaan kokeilen uusia mielenkiintoisenkuuloisia reseptejä ja ihan yhtälailla myös uusia raaka-aineita. Tosin juuri nyt viimeaikoina ei ole tainnut ruokaostoksiin mitään uutta ja ihmeellistä osua.  Paitsi mausteet. Olen viimeaikoina jostain syystä hullaantunut ostamaan mausteita. Siis onko oikeasti pöhkömpää juttua kuultu? innostunut ostamaan mausteita..  Mutta siis, innostunut ostamaan mausteita.

Minusta olisi ihana sanoa että kaikki mausteeni ovat kauniisti samanmallisissa purkeissa, siistissä rivissä mutta totuus on ihan toinen. Suurin osa löytyy erikokoisista pusseista sekalaisessa järjestyksessä kaapista. Järjestys ehkä pysyisi siistinä jos niille olisi kunnolla tilaa vaan kun ei ole. Ehkä vielä joskus minulla on oma asunto jossa on sellainen keittiö johon kaikki tarvittava mahtuu siististi.

 
Mausteet, mukaan lukien kuivatut yrtit, ovat oiva tapa saada samoihin ruokiin mukavaa vaihtelua. Joku joskus kysyikin minulta että miten ihmeessä jaksan syödä melko samankaltaista ruokaa viikosta toiseen ja se tarvittava ero syntyy usein maustamisesta ja lisukkeen vaihtamisesta tai valmistustavasta. Syön paljon broileria mutta se minkä kanssa sen tarjoilee, miten valmistaa ja miten maustaa muuttaa kokonaisuutta melkoisesti.

Lähtökohtaisesti voisi kuvitella että seuraavat kaksi aiemmin esiintynyttä annosta olisivat maultaan melko samanlaiset mutta eivät kuitenkaan ole

Broileri paistettiin tilkassa öljyä, johon oli lisätty curryä. Lopuksi lisättiin vielä soijaa sekä seesaminsiemeniä ja paistettavat kasvikset.  Varsinainen resepti löytyy viimeisimmästä KG-lehdestä.

 

Broileri paistettiin tilkassa öljyä, johon oli lisätty erilaisia mausteseoksia. Kasvikset paahdettiin uunissa valkosipulimurskan kanssa.


Arkeen ei tosiaan yleensä kuulu mitään erikoista vaan kaikessa näkyy arjen helppous ja mielellään myös arjen edullisuus. Tälle viikolle tosin valmistin pitkästä aikaa jotain hieman hinnakkaampaa, eli lohta. Tämäkin vain siksi että lohi sattui olemaan hyvässä tarjouksessa. Lohen päällä, mainoksen uhri kun olen, Creme Bonjour kuorrutus.

 

12 kommenttia

 1. Lintunen kirjoitti:

  Ruokasi näyttävät kyllä hyviltä! :)Itsekin haaveilen siitä, että tulevaisuudessa olisi toimiva keittiö, johon saisi elintarvikkeet järkevästi. Niin, ettei aina tarvitsisi pelätä jonkun tippuvan tai ettei tarvitsisi ottaa monia asioita ensin pois ennen kuin se oikea purkki tai pussi löytyy.Pitäisi rohkeasti käyttää enemmän mausteita ja ylipäätään kokeilla uusia reseptejä, joita lehdissä on paljon. Se voisikin olla loppuvuoden missio 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Minä muuten tykkään juurikin lueskella erilaisia lehtiä, joissa on reseptejä juurikin siksi että niissä on useimmiten se kuva joka ensisijaisesti houkuttaa. Netistä kun jotain lähtee etsimään niin täytyy ensin tietää edes vähäisen että mitä.. Lehdet ja kirjat kunniaan!

 2. Jossu kirjoitti:

  Hahaa, täältä löytyy toinen joka on hurahtanut eri maustesekoituksiin! Niillä pystyy tuomaan oikeastikin suurta vaihtelua samoista raaka-aineista tehtyihin ruokiin. Itse onnistun vain aina välillä innostumaan ”vähän” liikaa ja luomaan ties mitä kummallisimpia yhdistelmiä ja makuelämyksiä 😉 Ehdottomiin suosikkeihin kuuluvat nuo Santa Marian isot purkit: limen makuinen toimii loistavasti kalan kanssa ja tomaatti-pohjainen jauhelihan, sekä tumman soijarouheen kanssa (jota btw on älyttömän hankalaa maustaa millään, koska lopputulos on useimmiten mitäänsanomaton tai sitten liian suolainen tai chilinen..) 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Niin, minunhan piti tuohon kasvisruokaan tutustua tarkemminkin mutta ainakin ensiviikolle on luvassa vielä liharuokaa Karjalanpaistin muodossa.

 3. Tea kirjoitti:

  Minäkin olen hurahtanut mausteisiin. Voisin viettää useampia hetkiä kaupassa siinä maustehyllyllä tutkien mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään. Ja tuo mauste/kana-asia on vähän sama kuin se, että miten sitä rahkaa jaksaa syödä kaiken aikaa… noh, koska sehän tosiaan riippuu ihan siitä miten ja minkä kanssa sitä valmistaa. Ja täytyy myöntää vielä, että nuo alimmaiset lohi-kuvat näyttää jotenkin todella tutulta. 😉

  • jennie kirjoitti:

   Onneksi meitä on muitakin vähän oudompia tapauksia siellä amustehyllyjen edessä notkumassa 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  EN ole varma olenko muistanut aiemmin kommentoida sinun blogiisi. Mutta aivan ihana tämä blogi. Se on aina kirjanmerkeissäni blogien listoilla, vaikka lukijaksi en ole virallisesti jaksanutkaan ilmoittautua. Piti vain nyt sanoa. 🙂 Hitsi tuo lohi näyttää herrrrkulliselta. Pitäisiköhän kipaista kaupasta ostamassa lohta iltasella. Nyt alkaa siivoaminen kun kämppä on ihan mullin mallin..

 5. Enni kirjoitti:

  Nam mitä herkkuja! Mausteinen ruoka on myös mun mieleen. P.s. Mun blogista löytyy sulle tunnustus 😉

  • jennie kirjoitti:

   Näitä on aina yhtä ihana saada 🙂 Tälle viikolle kirjaan vielä erillisen postauksen viimeaikaisista tunnustuksista. Mahtavaa!

 6. Rimma kirjoitti:

  Tsekkaa tää ;)http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2012/06/pilttipurkeista-vastaus-maustekaaokseen.html?showComment=1346395376164#c8043617227381606884

  • jennie kirjoitti:

   Miten ihmeessä juuri nyt kun täällä alkaa tuo pilttiaika olla ohi 😀 Täytynee sis itse maustaa muutamat rahkat soseilla, jotta niitä saa taas kaupasta kaivella. Mahtavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.