Hae
My Project Is Me

Nastat kengät eli nastakengät

Tämä on nyt viides talvi, kun voin liukkailla pukea jalkaani Icebugin älynastakengät. Toki väliin on tainnut mahtua talvia, kun kengille ei lainkaan tarvetta ole ollut ja ainakin viime vuonna muistan, että nastakengät lojuivat kenkäkaapissa käyttämättömänä lumen ja jään puutteesta johtuen.

Nastakengille on ollut tarvetta

Viimepäivien aikana on älynastoille ollut taas enemmän tarvetta kuin pitkiin aikoihin. Koko talven on ensilumien satamisen jälkeen vallinnut hyvä ulkoilusää mutta nyt jalkojen alla narskuva lumi on muuttunut liukkaaksi ja epätasaiseksi jääksi. Tiet on toki jäädyttyään hiekoitettu mutta kuten tiedetään, ei pelijäähän tartu hiekoitushiekka kovin hyvin. Ja vaikka tarttuisi, jää silti kohtia missä vaarallista liukkautta on havaittavissa.

Nastakengät olivat palkinto maratonin juoksemisesta

Ennen nastakenkien käyttöönottoa, koitin irrotettavia nastapohjia kenkiini mutta myönnän että niiden käyttö taisi jäädä yhteen kokeilukertaan. Sittemmin sain palkintona maratonin juoksemista nämä jo viidettä talvea palvelevat Icebug nastakengät ja jos et tarinaa muista niin kurkkaapa muistinvirkistykseksi täältä. Ja edelleen, kaiken käytön jälkeen olen tyytyväinen käyttäjä. Nastat pitävät edelleen liukkaalla jäällä ja olo niitä käyttäessä on turvallinen ja vakaa. Toki, ei näihinkään voi sokeasti luottaa, vaikka minä niin aika usein tunnunkin tekevän.

 

Näin nastakengät toimivat

Käyttövuosien myötä, myös käyttökokemukset sisätiloissa on tullut tutuksi. Alkuperäisessä postauksessa, joku varoittelikin, että kengät voivat olla esimerkiksi kaupan lattialla liukkaat. Ja tämä on kyllä aivan totta vaikka joillain pinnoilla nastat muuttuvatkin ”imukuppimaiseksi” ja pitävät siis pintansa myös siellä hyvin. On kuitenkin pintamateriaaleja, missä älynastat eivät ehkä oikein tunnista materiaalia eivätkä siten osaa käyttäytyä tarpeeksi älykkäästi toimiakseen toivotunlaisesti. Ulkokäyttöön kengät ensisijaisesti tietenkin ovat ja siellä pito on ainakin tähän saakka ollut minun mielestäni moitteeton.

Oma mallini ei ehkä ole se citysiistein ja tyylikkäin mutta ulkoiluun loistavat. Ja tätä postausta kirjoittamaan alettuani, kävinkin yrityksen nettisivuilla katsomassa miten tyylikkäitä vaihtoehtojakin olisi tarjolla. Hinnakkaitahan nämä ovat, siitä ei pääse mihinkään mutta toisaalta jos lasken käyttökerrat niin hinta ei olekaan enää niin paha. Muistan joskus jossain yhteydessä lukeneeni että muutaman kympinkin ostos on kallis, jos se jää käyttämättä ja näissä ei ainakaan itselläni sitä ole tapahtunut. Toki jos osaat suositella jotain toistakin nastakenkämerkkiä, kuulen mielelläni kokemuksia kun itselläni ei ole.  Jos sinulla on siis nastakengät, kerro ihmeessä plussat ja miinukset.

ps. huomasitteko otsikon puujalkavitsin 😀 – ei muutakuin muikeaa tiistaita, huonolla huumorilla höystettynä.

pps. Asiasta kirjoitti myös, hieman paremalla huumorilla höystettynä, myös Iltalehti ja sitä koko postauksen idea ihan alunperin itseasiassa lähti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.