Hae
My Project Is Me

Superdieettiläisen fiiliksiä (vko 2)

Moi,

Ajattelin pitkästä aikaa(?) vähän höpistä ihan täysin näitä omia ajatuksiani ja kokemuksiani tähän saakka. Kuten siis kerrottu superdieettailen tällä hetkellä Fitfarmin ohjeiden mukaisesti. Tai no, en ole ihan varma että voinko sanoa eläväni tämän ohjeistuksen mukaan jos en sitä ihan täysin noudata mutta hyvänä ohjenuorana se toimii ja kiristelen tahtia ohjeistuksen mukaan itsekin.

Superdieetti itsessään on Fitfarmin tarjoama kuuden viikon painonpudotuspyristys, jossa kadotettavat kilotavoitteet määrittävät osallistujan ruokavalion. Ruokavalion lisäksi ohje sisältää liikuntaohjeet painonpudotuksen tukemiseksi sekä tietysti ryhmän keskustelufoorumin ja ammattilaisten avun kiperiin tilanteisiin. Myös mentaalivalmennuksen lisääminen omaan pakettiin on mahdollista muttei välttämätöntä. Ohjeistus muuttuu viikko viikolta, pääasiassa tiukempaan suuntaan. Seuraava virallinen Superdieetti alkaa muuten 6.1 ja ilmottautuminen on nyt käynnissä.

Itse päädyin Superdieetin kokeiluun vähän puolivahingossa enkä mitenkään asiaa kamalasti pohtineena. Ruokavalioideologia (proteiinia jokaiselle aterialle, ruokailukerrat usein päivän aikana, paljon vettä päivän aikana, paljon kasviksia, maltillisesti hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja) kulkee niin lähellä omaani että päätin kerrankin antaa jonkun muun määrittää sen miten paljon syön mitäkin. Olenhan maininnut useasti että oma annoskokoni on suuri ja vatsalaukkuni pohjaton joten ehkä tähän voisi olla hyvä saada hieman ulkopuolista apua tai ainakin kokeilla. Koska päätin vähentää liikuntaa radikaalisti ajattelin että nyt on hyvä sauma myös tarkastuttaa omaa ruokavaliota ja ta-daa, Superdieetti alkoi.

IMG_1329

Kuten kuitenkin aiemmin mainitsin, Superdieettiin kuuluu olennaisena osana myös liikunta, jota juuri sanoin vähentäneeni radikaalisti. Tässä on siis ensimmäinen ristiriita oman tekemiseni sekä varsinaisen ohjeen kanssa. Harjoitan kuitenkin ehkä enemmän hyötyliikuntaa kuin mitä tekisin työssäollessa (tai ainakin minun omassa toimistotyössäni) enkä ihan liikkumatta ole muutenkaan. Muutaman kerran viikossa tehtävä tehotreeni sekä reippaat kävelylenkit hoitanevat oman asiansa.

IMG_3485

7min, se on treeni se

 

Toinen ero löytyy siitä itsestään, eli ruoasta. Siinä missä Superdieetti suosii ruokaisan salaatin (paljon salaattia, sopivasti lihaa ja maltillisesti sitä viljaa) tyyppistä ateriaa, ovat omani olleet toisinaan ihan muuta. Ruokamäärät, siis grammoina, olen kuitenkin pyrkinyt pitämään suunnilleen samassa. Ruoka-aineet ovat toisinaan myös jotain muuta mutta saman kategorian (kuten vaikka kasvis) tuotteita kuitenkin.

"alkusalaatti" tuhdimmalla raejuustolla ja kalakeitto ilman perunaa - ei superdieettiä vaan MPIM-dieetin fuusio

”alkusalaatti” tuhdimmalla raejuustolla ja kalakeitto ilman perunaa – ei superdieettiä vaan MPIM-dieetin fuusio

Ja se kolmas ero ovat ruokailukerrat, joita minä tunnun tarvitsevan yhden enemmän TAI sitten noudattaisin saatua ohjetta syödä vastaavan pudottajaluokan miesten mukaan (imetyksen vuoksi). Niin, ruokavaliosta löytyy siis omat ohjeensa myös sukupuolen huomioiden.

IMG_1268

Toinen viikkokin lähentelee jo loppuaan ja tällä viikolla olen ensimmäistä kertaa törmännyt ruokahimoihin. Tai oikeastaanei ole kyse varsinaisista himoistakaan mutta yleensä niistä ajatuksista että jotain teksisi mieli. Myös iltanälkä (tai ainakin iltasyömisen halu hiilihydraatteja koskien) on nostanut päätään. Toistaiseksi olen pysynyt tiukkana ja pidättäytynyt ajatuksessa että illalla syödään proteiinipainotteisesti ellei alla ole liikuntasuoritus.  Tämä itseasiassa on ollut kokeilulistallani jo pidemmän aikaa, eli miten hiilihydraattien karsiminen iltaa vasten toimii. Voinko sanoa siis noudattavani Superdieettiä? Eroja löytyy aikapaljon mutta niin löytyy yhtäläisyyksiäkin. Jokatapauksessa tulosta tuntuu syntyvän ja se nyt tietysti omalla kohdalla on se pääasia.

4 kommenttia

 1. ö kirjoitti:

  Älä turhaan anna kunniaa fitfarmille. Tuo kuulostaa ihan sinun omalta dietiltä ja hyvä jos toimii ja sopii sinulle. 🙂 Fitfarmin dietissä juuri painotetaan, ettei ohjeista saa poiketa yhtään. Olen kuullut fitfarmista niin paljon pahaa, että ihan puistattaa… oletko tehnyt heidän kanssaan jonkun sopimuksen, kun heidän toimintaa mainostelet?

  • jennie kirjoitti:

   En suinkaan ole (jos olisin niin se tulisi selkeästi kyllä esiin) tämä on vain ”hyvää hyvyyttäni” kun kerta heidän ohjeitaan mukailen omassa toiminnassani. Mutta mutta, onko se sitten tosiaan omaa kun poikkeavuuksia löytyy niin paljon – epäonnistuessani en ainakaan pääsisi moittimaan heidän dieettiän toimimattomaksi joten miksi siis pitäisi silloinkaan kun se toimii? Ihan hyvä pointti 🙂

 2. enelyn kirjoitti:

  Itse otin osaa superdieettiin tänä syksynä, ja pakko sanoa että olen tyytyväinen. Vaikka ohjeet olivatkin aika tiukat, tarvitsin juuri sitä että joku kertoo mitä syön ja grammalleen paljonko. Toki tuolle ajalle sattui sellaisia päiviä (ja yksi viikonloppukin) jolloin poikkesin dieetistä, ja treenailukin jäi vähemmälle kuin oli tarkoitus flunssan takia, mutta olin silti tyytyväinen että kiloja oli dieetin loppuessa lähtenyt 3 kappaletta ja vaatteet mahtuivat paremmin päälle 🙂
  Ihme kyllä ei paljon ollut edes mielitekoja, ja pysyin siinä suhteessa todella hyvin dieetissä. Poikkeuskerrat olivat kotona vanhempien luona käydessä ja opiskelumatkalla Norjaan jonne mentiin laivalla, ja buffet oli varattu kauan ennen superdieettiin osallistumispäätöstä 😀

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se on että tuskin koskaan on kellään sellaista elämäntilannetta että ei olisi yhtään mitään, joka ei vaatisi poikkeusta sääntöön. Ja tärkeintähän onkin oppia soveltamaan ohjeita omaan elämään ja käytäntöön. Ymmärrän, jos ollaan kisadieetillä niin sitä ei silloin poiketa mutta kun kyse on omasta elämästä niin se oppien soveltaminen käytäntöön nousee ensiarvoisen tärkeäksi. Sinäkin hyvänä esimerkkinä olet todistanut että pieni poikkeama rutiineissa ei ole pahaksi tai estä onnistumista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *