Hae
My Project Is Me

Aasialainen kanakeitto leivän kera

Moi,
Tässä lupaamani ohje aasialaiselle kanakeitolle. Keitto on maultaan melko sitrusmainen, raikas eikä lainkaan tulinen. Painonhallitsijalle keitto sopii erittäin hyvin sen kevyyden, vähärasvaisuuden sekä hyvän kylläisyysarvon vuoksi (erityisesti jos nuo leivät syö myös). 
Alkuperäinen resepti on muuten täältä, omaani muokkasin hieman kevyemmäksi ja kaapin perusraaka-aineiden mukaisemmaksi: http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/category/AASIALAISET+RUOAT.

10 dl vettä
1 prk kookos-lime maustettua ruokakermaa
1 kasvisliemi/kanaliemikuutio
n 350g broilerin filesuikaleita
n 400g Wok-vihannessekoitusta
2-3 sitruunaruohoa
inkiväärijauhetta oman maun mukaan
chilijauhetta oman maun mukaan
yrttisuolaa oman maun mukaan
silputtua korianteria oman maun mukaan

Paista broilerin rintafileet pannulla kypsäksi. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutio ja ruokakerma. Lisää mausteet. Lisää wokvihannekset Poista sitruunaruohoista päällimmäiset kuorikerrokset ja leikkaa kannat pois, (sitruunaruohon varresta käyteään n 10 cm pala tyvestä ja loput heitetään pois) jaa palat kolmeen osaan ja lisää keittoon. Keitä muutama minuutti. Lisää broilerit keittoon. Mausta korianterilla. Keitä vielä pari minuuttia. Poista ennen tarjoilua keitosta sitruunaruohon palat


Lisänä söin omaa herkkuani eli paahdettua ruisleipää, chilikastiketta, raejuustoa ja paprikaa. Kuulostaa oudolta mutta toimii.

Paahda perusruisleipä paahtimessa lähes palaneeksi (kovaksi). Sivele leivälle sweet chili-kastiketta. Lisää päälle raejuustoa ja paprikaviipaleet.

Hyvää ruokahalua 🙂

2 kommenttia

  1. Mimmu kirjoitti:

    Täähän sopiskin hyvin siihen mun ens viikon ruokavalioon, pakko kokeilla!:) Mutta maistuuko tossa kookos kovin paljon? Mä kun inhoan kookoksen makua, mutta aina sitä ei ruuissa maista lainkaan.

  2. jennie kirjoitti:

    Moi Mimmu. Mielestäni kookos ei juurikaan siinä maistunut, tottakait sen verta että sen tunnisti kookokseksi muttei mitenkään paljon. En itsekään pidä kookoksen mausta, joten uskoisin että uppoaa sinuunkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *