Hae
My Project Is Me

Laihduttaja, Ethän tee tätä virhettä

Moikka,

Moni dieettijulkaisu mainitsee että laihduttamisessa suurin ongelma ei ole liika syöminen vaan itse asiassa liian vähäinen syöminen. Jokainenhan tietää että jos ei syö, ei saa energiaa. Ja kun ei saa energiaa joutuu kroppa käyttämään olemassa olevaa energiavarastoa (rasva+lihakset) energian tuotantoon. Lopputuloksena laihtuu. Tämän yhtälön tuloksena voitaisiin helposti päätellä että mitä vähemmän syö, sitä tehokkaammin laihtuu. Tämähän ei kuitenkaan varsinaisesti pidä paikkaansa vaikka toki totuuden siemen siinäkin on taustalla. Kun energiaa ei tule, on se pakko ottaa jostain muualta mutta tämän seurauksena syntyy huomattavasti vakavampia vaivoja kuin ylimääräinen rasva. Kehon toiminnot hidastuvat, aineenvaihdunta hidastuu, immuniteetti heikkenee nyt jotain mainitakseni. Lopputuloksena on sairas keho, joka ei toimi siten kuin sen on ollut tarkoitus toimia.

Itse en ehkä ihan täysin allekirjoita sitä että ongelmana olisi liian vähäinen syöminen itsessään. Sanoisin ennemminkin näin että syömme liian vähän oikeita asioita. Jokainen joka ei laihdu saa nimittäin aivan varmasti energiaa yli oman kulutuksensa mutta se mistä energia koostuu, on vääränlainen. Pelkkä aterioiden korvaaminen vaikkapa pelkillä salaateilla ei ole järkevää. Minulle on hyvin jäänyt jonkun Suurimman Pudottajan jaksosta mieleen kohtaus, jossa kisaajien tuli valmistaa valmentajilleen jokin terveellinen välipala, joka sopii liikkujalle. Molemmat tiimit tekivät saman virheen, hakivat ratkaisua mahdollisimman kevyttä reittiä. Todellisuudessa ateria olisi saanut sisältää hieman enemmän energiaa kun se olisi kerätty oikeista lähteistä.

ei näin..

ei näin..

vaan mieluummin näin

vaan mieluummin näin

Keho tarvitsee toimiakseen paitsi en energiaa myös ravinteita ja tämän vuoksi monipuolinen ruokavalio on avainasemassa. Syömättömyys ei siis kannata yhtään sen enempää kuin ylensyöminenkään ja se kuuluisa kultainen keskitie on avain onnelliseen kroppaan.

Never Give Up!

Never Give Up!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.