Hae
My Project Is Me

Yhden ihmisen vaakakapina

Punnitsin itseni pitkästä aikaa. En ole aikoihin ollut kovinkaan kiinnostunut vaakalukemastani vaikka tiedänkin että ne kuuluisat muutamat kilot olisi pudotettava, jos mieli halajaa kiinteämpää kroppaa. Joskus kauan sitten ajattelin että painotavoitteeni on 50 kiloa. Painotavoite oli jonkinlaista jäämistöä teinivuosista ja ajatusmaailmasta ”mitä laihempi sen parempi”. Ja nimenomaan laihempi, ei silloin ollut muotia treenatun näköinen vartalo ja muistankin kuinka joskus ajattelin että meillä tytöillä se on sentään helppoa kun riittää että on vaan laiha, pojillakun tarvitsee olla lihaksetkin.

Nykyään en voisi kuvitellakaan painavani viiskymmentä kiloa. En itseasiassa usko että hyvinvoivana ja terveenä voisin painaa edes 55:ttä kiloa. Toivon että kukaan ei ymmärrä väärin ja ota tätä loukkuksena omaa painoaan kohtaan sillä jossain toisessa vartalossa kumpi tahansa mainituista vaakalukemista voi olla terveennäköinen ja hyvinvoiva. Omaan kroppaani sitä on vain vaikea tässä vaiheessa kuvitella. Ehkä siitä on liian kauan kuin olen sellaisia painolukemia edes lähennellyt. Tai ehkä olen viimein oppinut sen tosiasian että vaakalukemalla ei ihan oikeasti ole paljoakaan tekemistä hyvän olon  tai edes timmin vartalon kanssa.

Kuten mainittu, punnitsin itseni pitkästä aikaa mutta ennenkuin vaa’alle astuin mietin hetken että miksi sen aion tehdä. Oma olotilani on ollut hyvä ja olen liikkunut säännöllisesti. Olen myös kiinnittänyt huomiota parempiin ruokavaliovalintoihin ja minusta on tuntunut paremmalta. Mitä jos vaaka ei näyttäisikään sellaista tulosta kuin ajattelen? Voisiko käydä niin että pettyisin siitäkin huolimatta että oloni on tuntunut niin hyvältä? Voisiko yksi luku määritellä tunnetilani täysin uusiksi ja muuttaa hyvän buugin pettymykseksi? Päätin peloistani huolimatta astua vaa’alle ja katsoa mitä tapahtuu. Tulos: 65,1kg.

Onneksi olin päättänyt etten pety sillä muutoin niin olisi voinut käydä. Käytännössä painon suhteen ei siis ole tapahtunut muutosta sitten joulukuun. Toisaalta jos en varsinaisesti tuijottele vaakalukemaa niin onko sillä silloin mitään merkitystä? Minusta kuitenkin tuntuu kevyemmältä; Minusta tuntuu hyvältä ja jos jollain on merkitystä niin sillä. Jos vaaka ei nyt satu olemaan kanssani samaa mieltä niin olkoon olematta. Olen nimittäin ihan varma että sitä muutosta tapahtuu kuitenkin koko ajan.

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Heippa,
    Näytät tosi hyvältä ja oikein sopivalta! Saako udella, minkä pituinen olet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.