Hae
My Project Is Me

Joulutunnelmaa etsimässä: Villa Weiste

Jos olet koskaan katselut joulukoristeita kaupassa, et ole voinut olla huomaamatta Weisten joulukoristeita. Pitkään, siis vuosien tai jopa vuosikymmenten ajan, olen ajatelllut että Weisten joulukoristeet ovat niitä kaikista kauneimpia ja laadukkaimpia. En koskaan ollut sen enempää ajatellut koristeiden alkuperää ja muutamia vuosia sitten koin todellisen yllätyksen, kun Weiste paljastui kotimaiseksi merkiksi.

villa weiste

 

Joulutähden tarina

Weisteen tarina on alkanut vuonna 1924 joulutähdestä ja sama tarina jatkuu vielä lähes sata vuotta myöhemmin mutta yksinäinen joulutähti on saanut ympärilleen kokonaisen joulukoristeperheen. Paitsi että itse yritys on kotimainen, tuotteet myös valmistetaan Suomessa, mikä ei enää tänä päivänä valitettavasti ole itsestäänselvyys.

 

jouluttajan paratiisi: villa weiste

Helsingin Pukinmäessä, missä on myös yksi Weisteen tehtaista, sijaitsee myös joulukoristeparatiisi, mikä on jokaisen jouluttajan koettava. Vältän tahallani käyttämästä sanaa tehtaanmyymälä tai ehkä myymälää ylipäätään, koska sitä se ei todellakaan ole vaan kyseessä on vanhaan asuinrakennukseen, Villaan, rakennettu tunnelmallinen joulukoristeparatiisi. Kyllä, tuossa paratiisissa on myös myymälä mutta koristeet on niin tunnelmallisen taidokkaasti asetettu esille, että sana myymälä ei tee mielestäni oikeutta sille mitä se edustaa; Jokaisessa huoneessa on oma värimaailmansa ja tunnelmansa; Jokaisessa huoneessa on omat pienet yksityiskohtansa ja hienoutensa sekä tietysti niitä koristeita, mitä voi kiertäessään rottinkiseen ostoskoriinsa keräillä kotiin vietäväksi. Kassa löytyy suuresta salongista Villan keskeltä.

Tunnelma on parhaimmillaan paikan päällä koettuna mutta tänä poikkeuksellisena talvena on kuitenkin suositeltavaa välttää parhaansa mukaan suuria ihmismassoja ja pystyellä mahdollisuuksien mukaan kotona. Voit kuitenkin päästä osalliseksi tästä tunnelmasta myös virtuaalisesti ja tutustua kohteeseen huone kerrallaan myös kotoota käsin. Virtuaalikierrokselle pääset tästä linkistä.

Oliko sinulle Weiste jo entuudestaan tuttu brändi? Entä oletko ehkä käynyt tutustumassa Villa Weisteseen jo aiemmin? Tarkemmat tiedot ja esimerkiksi aukioloajat löydät helpoiten heidän nettisivuiltaan ja facebookista. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat visiitiltäni Villa Weisteellä joitain viikoja sitten.

Entä luitko jo aikaisemman postaukseni tässä sarjassa Joulutunnelmaa etsimässä? Jos et tai kipaat muutoin vain joulutunnelman lisääjää, niin tutustu postaussarjan ensimmäiseen osaan missä vieraillaan Koiramäen Pajutallilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.