Hae
My Project Is Me

Kävin koronatestissä

Olen käynyt tällä viikolla koronatestissä. Hakeuduin testeihin saatuani flunssanoireita; lihasväsymystä ja kurkkukipua. Hakeuduin testeihin siitäkin huolimatta, että en varsinaisesti epäillyt oireideni olevan koronan aiheuttamia mutta mieluummin olen varma kuin elän epätietoisuudessa asian kanssa. Lisäksi se on minusta ainoa oikea tapa toimia vallitsevassa tilanteessa – aivan kuten koronavilkunkin lataaminen puhelimeen.

Koronatesti ja tulokset

Koronatestissä käynti ei ollut mikään miellyttävä kokemus. Ei ihan niin paha kuin kuvittelin mutta kyllä se silti tuntui siltä kuin joku olisi puhkonut pienen reiän aivoihin nenän kautta. Pahinta oli ehkä kuitenkin se, että tunne jäi omaan päähäni vellomaan yllättävän pitkäksi aikaa. Olen kyllä myös kuullut kokemuksia, että testaus tuntuu kuin joku kutittelisi aivoista eli ehkä se on tuurista kiinni, kuinka hellä testauksenottaja on kyseessä. Kuten kuitenkin sanottu, on minusta silti välttämätöntä, että näissä testeissä käydään ja näin poissuljetaan mahdollisuus koronaan.

Oma koronatestini tulos on negatiivinen eli minulla ei testituloksen mukaan ole koronaa vaan ihan tavallinen flunssa. Testitulosten luotettavuus kuitenkin mietityttää varsinkin, kun kuulin kuinka työkaverin tututulla samankaltaisena pydyneiden oireiden kohdalla käytyään kolmannessa koronatestissä, olivat tulokset positiiviset. Nämä kaikki kolme testikertaa tehtiin suhteellisen lyhyen ajan sisään ja oireet olivat koko ajan koronaan viittaavat. Testitulokset voivat siis olla negatiiviset, vaikka tautia esiintyisi mutta en silti edelleenkään omalla kohdallani koronaa varsinaisesti epäile. En ole ollut tilaisuuksissa, missä olisi ollut paljon ihmisiä pienessä tilassa ja julkisilla paikoilla liikkuessani olen käyttänyt aina maskia sekä pitänyt yleisesti huolta hyvästä käsihygieniasta. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat, että myös negatiivisesta tuloksesta huolimatta olisi hyvä eristää itsensä ja käyttää maskia kunnes on oireeton. Ja näinhän sitä kipeänä tekeekin – jää kotiin sairastamaan.

Terveiset siis täältä ensimmäisen syysflunssan keskeltä. Toivotaan että jäisi samalla viimeiseksi, vaikka vähän tuon toiveen toteutumista epäilenkin. Nyt olen siis käytännössä taas karanteenissa, vaikkakin oletettavasti huomattavasti lyhyemmän ajan kuin kaksi viikkoa.

4 kommenttia

 1. Pähkis kirjoitti:

  Itse ajattelen, että on täysin turhaa testata sellaisista virustartunnasta johtuvia tartuntoja.
  Jos testi näyttää negatiivista tänään se ei välttämätä ole sitä enää huomenna ja myös siitä eteenpäin. Omaa vastustuskykyä kannattaa vahvistaa silloin ei ole mikään virustartunta enää vaarallnen. Täytyy muistaa, me kannetaan aina viruksia mukanaamme. Itse en suostu menemään testiin.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Testeissä käynnin välttämättömyys on minusta ensisijaisesti tärkeää muiden, kuin itse sairastuneen kannalta. Kuka ikinä onkaan kipeä, on vaarassa tartuttaa muita. Ja vaikka kevään äkillisestä tilanteesta, missä välttämättä hoitohenkilökuntaa ei oli ollut tarpeeksi saatavilla, on selvitty on silti vastuullista toimia siten että mahdolliset tartuntaketjut saadaan pysäytettyä ja estää viruksen valtoimenaan leviäminen. Erityisesti riskiryhmille virus on edelleen vakava, vaikka se ei muille sitä välttämättä olisi.

   Samaan välttämättömyyteen perustuu mielestäni myös koronavilkun käyttö. Mikäli on mahdollista suojata muita näinkin helposti, miksi niin ei tekisi?

 2. Pähkis kirjoitti:

  Juuri tätä ajattelutapaa ja sellaista ”vastuulisuutta” meiltä odotetaan, oman pään käyttö ja perehtyminen biokemiaan saattaa avata silmiä siihen, ettei viruksien testaaminen johda mihinkään.
  Kuten tässä komentissa aiemmin kirjoitettu, testillä ei saa takuuta huomiselle, joten kuinka tiheästi näitä testejä tässä syksyllä pitää tehdä? Nyt syksyisin aika moni saa erilaisia hengitystieoireita erilaisten virustartuntojen seurauksena.

  Mielestäni ainut keino on vahvistaa omaa vastustustuskykyä koska aina meihin tarttuu viruksia, eri asia on se, että joillekin se aiheuttaa tulehdustilan eli sairauden ja toisille ei.
  Siitä syystä katson kontaktien välttämisen olevan täysin turhaa ehdotus. Lisäksi vielä se, että ihmisyhteiskunnan immunitetti on kehittynyt vuosituhansien saatossa juuri sosiaalisten kontaktien ja yhdessäolon seurauksena. Jos eristytään riittävän pitkiksi ajoiksi immunitetti romahtaa jonka seurauksena ihan mikä tahansa ”pöpö” saattaa tappaa meidät.

 3. Rimma kirjoitti:

  ”Omaa vastustuskykyä kannattaa vahvistaa silloin ei ole mikään virustartunta enää vaarallnen”

  Kerrohan Pähkis miten boostaan oman vastustuskykyni niin, ettei esim Ebola tai Rabies virukset tarttuessaan aiheuta ikävää, jopa tappavaa tautia? Tai hiv?
  C-vitamiini ja Auringonhattu-uute?
  Mielenkiinnolla kuulisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.