Hae
My Project Is Me

Koti koristautuu juhlaan

Moi,

Olen pienestä asti tykännyt aivan mielettömän paljon Joulun tunnelmasta – siitä perinteisestä jouluhengestä valoineen ja koristeineen. Joulukuvastot (olivat ne sitten lelukuvastoja tai mitätahansa) ovat ihan parhaita.  Jos olisin amerikkalainen niin aivan varmasti kinastelisin naapurin kanssa siitä kummalla on upeammat jouluvalot (eikö se ole osa amerikkalaista naapurirakkautta?) 😀 Ymmärrän kyllä että liika on liikaa mutta joskun myös enemmän voi olla enemmän – varsinkin kun puhutaan tunnelman luomisesta.

Kuvittelin haluavani hieman modernimman joulun sini-valko-hopean sävyissä. tai sitten  oikeasti modernia valkoisen ja pinkin tai valkoisen ja turkoosin sävyissä. Muistaakseni Stockmannilla oli viime vuonna joulukonseptina tuo valko-pinkki olemus ja minusta se oli ihastuttavan raikas. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin perinteiseen punaisen, vihreän ja kullan maailmaan.

Päivien edetessä koristelun määrä kasvaa ja odotankin että pääsen koristelemaan myös kuusen ja ruokapöydän. Perinteitä kunniottaen tämä tapahtuu vasta aaton aattona, eli 23.12. Paljon lämmintä valoa, kynttilöitä ja pieniä yksityiskohtia, siitä on tämä joulu tehty.

Itse koristelujen lisäksi omaan Jouluuni kuuluu kaikenmoinen pikkunäpertely elikkä siis ainakin joulukorttien tekeminen käsin ja leipominen. Emme vietä joulua omassa kodissamme joten jouluruoan valmistamisesta ei taritse itse huolehtia. Joulukortit on jo tehty ja odottavat vain lähettämistä (en julkista tässä vaiheessa kuvaa korteista ihan vain jotta kukaan sellaista saava ystäväni ei täällä törmää korttiin ennen sen saamista postitse.)

Sitten on siis tuo leipominen, ehkä tällaisen makeanperson elämäntapalaihduttajan pahin vihollinen :/ Tykkään todellakin leipoa kaikenmoisiin juhliin eikä Joulu siinämielessä ole siis mikään poikkeus. En ole vielä ihan vakuuttunut mitä kaikkea meinaan tehdä mutta katsotaan nyt mihin kaikkeen on aikaa – Jouluhan on kohta jo täällä! Ajatuksissa pyörii ainakin erilaiset keksit, suklaaherkut, vaahterasiirappinen pähkinäpiiras, pähkinä-suklaa fudge sekä suolaiselta puolelta erilaiset leivokset joissa on käytetty juustoja..

Joulua odotellessa satuin eilen illalla pyöräyttämään muutaman pellillisen periamerikkalaisia cookie-keksejä. Makuina oli ihan perinteinen tumma suklaa/pähkinä, valkosuklaa/pähkinä sekä tumma suklaa/fudge.. Ja ai että oli herkkua. Elikkä  se siitä laihtumisesta tälle viikolle – ei nimittäin jäänyt yhteen noiden syöminen mutta oli se sen arvoista. Ei ehkä ole mitään parempaa kuin tuore cookie ja lasillinen maitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.