Hae
My Project Is Me

Palsternakkaa brittiläiseen tapaan

Onko palsternakka sinulle tuttu kasvis? Se on se valkoinen porkkanannäköinen vihannes, maultaan melko voimakas ja varmasti mielipiteitä jakava. Itse olen pitänyt sen mausta aina, tai ainakin aikuisiällä mitattuna aina – lapsuudessa en edes muista sitä maistaneeni.

Palsternakka menee sellaisenaan paahdettuna ja olenpas tehnyt siitä jonkinlaisia gnocchejakin aikoinaan mutta tuohon valmistukseen en enää ryhtyisi. Sensijaan keiton perusaineksena käytän sitä oikeastaan siinä missä muitakin kasviksia kuten vaikkapa porkkanaa tai kurpitsaa. Talvikaudella tosiaan raikkaat ja kylmät salaattiannokset vaihtuvat minulla aina lämpimiin keittoihin ja tässä resepti lämmittämään viilenevinä talvipäivinä.

palsternakka

Tarinan mukaan tämä keitto on peräisin 70-luvulta joskin silloin curryseos valmistettiin itse. Tuolloin radikaali keitto on nykyään brittikeittiön vakiovalikoimassa. Laiskana kokkina käytän valmista curryseosta sekä kaupan pakastealtaan valkosipulikuutioita.

 

brittikeittiön Curry-palsternakkakeitto

1rkl voita

1tl currya

1l kasvislientä

1 silputtu sipuli

1 valkosipulikuutio (tai kynsi jos käytät tuoretta)

675g palsternakkaa kuorittuna ja kuutoituna

150ml kermaa

suolaa ja mustapippuria

Kuori ja pilko kasvikset. Lämmitä voi kattilassa ja paahda siinä hetki currya. Lisää sipulit, palsternakka ja kasvisliemi. Anna kiehua noin 15min tai kunnes palsternakat ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja lisää kerma sekä suola ja pippuri oman maun mukaan.

curry-palsternakkakeitto

 

Tsekkaa vinkki myös palsternakkaranskalaisiin sekä palsternakka-inkiväärikeittoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.