Hae
My Project Is Me

Missä mennään?

Moi,

On varmaan käynyt melko hyvin ilmi, ainakin rivien välistä, että olen melkoinen innostuja. Lähden hyvin helposti mukaan uusiin juttuihin sen enempää niitä välttämättä edes ajattelematta. Toki nämä tällaiset päätökset ovat usein melko vähäpätöisiä kuten pian käy hyvin ilmi. Ihan yhtä nopeasti kuin ne ilmaantuvat, ne usein myös katoavat. Tämä katoamisvaarahan on oikeasti hyvin todennäköinen kaikessa muutokseen liittyvässä asiassa ja senpä takia esimerkiksi monessa pysyvään painonhallintaan tähtäävässä ohjeessa painotetaan uusien asioiden opettelua porrastetusti; Muutos kerrallaan. Toki kaiken mitä aloittaa, ei tarvitsekaan kestää koko elämää. Tällaisia asoita voivat hyvin olla erinäiset määräaikaiset kuntoprojektit. Liikuntaa toki kannattaa harjoittaa läpi elämän mutta sitä itseään, eli liikkumistapaa, voi ja kannattaa vaihdella. Omista projekteistani on kesken ainakin seuraavat

 

Lankkuhaaste 5min: Olen luvannut kuvata viisiminuuttiseni, kunhan siihen joskus pystyn mutta olenko varsinaisesti lankuttanut tässä viimeaikoina: en ole tainnut. Tuo viisiminuuttinen on minulle vaikea, oikeasti. Kolmekin minuuttia on minusta ihan tuskaa (tai ainakin oli silloin kun aikaa viimeksi mittasin). koska syvät vatsalihakset selkeästi kaipaavat lisätreeniä niin taidanpa lisätä lankkutreenejä viikkoagendalleni vaikka ne toki kaiken muunkin ohessa työtä pääsevät tekemään.

IMG_7393

Käsilläseiosonta-harjoitukset: Tämä on haaste ihan vain huvin vuoksi opeteltavaksi. Satunnaisesti tulee edelleen harjoiteltua mutta ei ehkä niin paljon kuin oikeasti pitäisi. Ensimmäinen iso haaste on jo uskaltaa lähteä tavoittelemaan tuota käsilläseisontaa ja siinä tuo seinä on loistavaksi avuksi. Hiljalleen sitä oppii luottamaan omaan kroppaan senverta että voi jo harkita harjoituksia ilman tukea. Siinä vaiheessa keskivartalonhallinta on taas kerran kriittinen tuki ja omat kokeiluni ovat kyynärnojan turvin kokeiltuja. Asento ei vielä ilman seinän tukea siis pysy mutta ehkä jonain päivänä..

IMG_7332 IMG_7354 IMG_7358

Sensijaan tämänhetkinen aktiivihaasteeni on tuo viisi kertaa viikossa (tai siihen ainakin pyrin) toteutettava Jillian Michaelsin vatsatreeni, 6week 6pack. Koska täällä pyörii jaloissa pieniä lapsia, toteutan haastetta päiväuniaikaan. Treeni itsessään on kestoltaan noin 30min ja ainakin minä olen saanut vatsalihaksiini tuntumaa. Parasta antia kuitenkin on ehkä sellaiset liikkeet, joita ei ehkä muutoin tulisi tehtyä. Tarkempaa raporttia (ja tuloksia?) tästä haasteesta seuraa kun kaikki kuusi viikkoa ovat kuluneet.

IMG_7402

Lisäksihän minulla on vielä tuo hulavanne, joka on huonojen säiden vuoksi ollut tauolla lähes koko viikon ajan. Oikeastaan olen jo haasteeni siinä voittanut kun tarkoitus oli se vain saada pysymään ylhäällä. Että tällaisia pikkuprojekteja täällä taustalla ainakin on.

4 kommenttia

 1. Jerina kirjoitti:

  Hei, pikku vinkki tohon käsinseisonnan harjoitteluun: pidä kädet vähän kapeemmalla, noin hartioiden leveydellä. Käy muuten raskaaksi noin leveä asento. Voit myös koittaa seistä maha seinää vasten (kiipeät sillä lailla jalat edellä, kädet mahdollisimman lähelle seinää). 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, nämä vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita. Aikanaan tangon kanssa oli niin näppärä harjoitella kun se oli pieni ja kapea siinä edessä – nyt jää herkästi selkä notkolle (kuten kuvissa).

 2. Kati kirjoitti:

  Täytyy varmaan itekkin uskaltautua tuota käsilläseisontaa koittamaan.
  Hieno uus banneri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *